Autovakantie op het vaste land, Corfu en Lefkas

Een zeil- of vaarvakantie en een autovakantie zijn goed te combineren. Een week zeilen en daarna een rondreis per auto maken of andersom is een heerlijke combinatie. Onze schepen liggen in Griekenland op de Ionische eilanden Corfu en Preveza, Lefkasgebied. Wij geven graag wat leuke autotips. Vanaf zowel Corfu als vanuit Preveza kun je met een huurauto het vaste land van Griekenland bezoeken. Vanuit Corfu naar Igoumentsa op het vaste land, is er een regelmatige ferryboot verbinding, deze tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Parga en Dodoni

De regio Epirus is prachtig en ligt ten noorden van Preveza. Epirus is een groen gebied en door de mooie combinatie van bergen, strand en stadjes is het een prachtige gebied voor een veelzijdige vakantie. Parga is een echt Grieks, pastelkleurig havenplaatsje met veel winkeltjes en taverna’s. Houd je van cultuur? Dan kun je het antieke theater van Dodoni bezoeken. Dit theater behoort tot het oudste heiligdom van Griekenland.

Zagoria

Natuurliefhebbers kunnen hun groene hart ophalen in het unieke natuurgebied Zagoria. Hoge bergen, beroemde steenbruggen, idyllische bergdorpjes, waarvan de meeste huizen op de monumentenlijst staan, en de diepste kloof ter wereld, de Vikoskloof, maken Zagoria tot een bijzonder gebied. Hier kun je prachtig wandelen.

Een leuke route vanuit zowel Preveza of Parga is: rijd eerst via de beroemde haarspeldenbochten naar Papingo, één van de mooiste traditionele dorpen. Daarna rij je terug langs Aristi waar je ontzettend leuk kan lunchen bij de taverne op het Dorpsplein onder de grote boom. Vervolgens ga je weer verder zuidwaarts naar Monodendri, hier kun je nog een wandeling kan maken naar het viewpoint bij het oude klooster en geniet van het prachtige uitzicht over de Vikos-kloof. In de buurt van Kipi zijn de beroemde boogbruggen te bewonderen. In Monodendri zijn ook verschillende leuke hotelletjes voor één of meerdere overnachtingen. Van hieruit rijd je weer naar  de schilderachtige Acheron-rivier, wat verder zuidwaarts in Epirus. Deze rivier is vooral prachtig bij het plaatsje Gliki, waar je o.a. kunt paardrijden en zwemmen en raften  in de kraakheldere rivier. In Zagoria bevindt zich ook het Vikos Aoös Nationaal Park, dit is een beschermd natuurgebied met vele bijzondere diersoorten en planten.

Meteora

De kloosters van Meteora bij Kalambaka in de streek Thessalie op het vasteland van Griekenland zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland en een absolute must do! Meteora is, na de Akropolis, het best bezochte gebied van heel Griekenland. Meteora is een natuurgebied waar kloosters op rotspilaren zijn gebouwd. De rotsformaties zijn een natuurverschijnsel op zich en het geheel heeft dan ook een mysterieuze aanblik.

Wil je een rondreis maken langs een aantal culturele hoogtepunten van Griekenland waaronder de Peloponnesos, lees dan dit Blog.

Autovakantie op Corfu of Lefkas

Tips voor een autovakantie op Corfu

Voor of na je zeilvakantie is het leuk om met de auto de eilanden te verkennen.

Leuke plekken op Corfu om naartoe te rijden zijn Paleokastritsa met zijn prachtige baaien en het Theotokos Klooster. Bezoek het café in Pagi daar waar de film ‘for your eyes only’ is opgenomen. Bewonder het mooiste uitzicht van Corfu in restaurant 7th Heaven in Peroulades, een mooi plekje in het noorden van het eiland. Rij door naar Sidari en bekijk het Canal d’Amour. In de baai van Agni kan je heerlijk vis eten bij restaurant Nikolas. Corfu Stad is een leuk stadje om te gaan winkelen of in de avond te gaan eten, een bezoek aan het paleis van Sissi is zeker ook de moeite waard.  Bezoek de Governor Olive Mill met proeverij en workshop in het plaatsje Aghios Matthaios, Ontmoet de enthousiaste familie Dafnis, de familie bezit zeer oude olijfbomen, die niet jonger dan 100 jaar zijn. Veel van deze bomen staan al meer dan 500 jaar op de hellingen in Aghios Matthaios . Reserveren voor een rondleiding  is wel gewenst. Nog niet uitgevaren? Bezoek dan Erikoussa, één van de Diapontia eilanden ten noorden van Corfu. Erikoussa heeft  slechts enkele kleine dorpjes, waarvan Porto met zijn haven de belangrijkste is,er heerst een oase van rust  op dit eiland en er zijn een aantal prachtige zandstranden. Het eiland is in het  hoofdseizoen meerdere malen per week te bereiken vanaf Corfu stad.  Je bent dan 3 uur onderweg. Je kan ook per ferry vanuit Agios Stefanos (NW) varen, deze ferry vaart er ongeveer een uur over en gaat ook meerdere malen per week. Dit is maar een kleine oversteek.

Tips voor een autovakantie op Lefkas

Lefkas is met een beweegbare brug verbonden met het vaste land, zo kunt u uw vaarvakantie vanuit Lefkas heel goed combineren met een autovakantie op Lefkas of op het vaste land van Griekenland. U kunt een auto huren en deze laten afleveren in de Marina en weer inleveren op de luchthaven of vice versa.

Lefkas is een prachtig eiland om langs te zeilen, maar ook het binnenland en de westkust zijn indrukwekkend. In het binnenland vind je groene bergen met watervallen en grotten. Je kan er heerlijk ook heerlijk wandelen of spectaculair mountainbiken.

Autovakantie op Corfu of Lefkas
Autovakantie op Corfu of Lefkas

Er is aantal authentieke bergdorpjes waarvan Karya favoriet is met een prachtig dorpsplein waar je heel koel zit vanwege de hoogte en de schaduw van de oeroude platanen. De westkust staat bekend om zijn helderwitte stranden en fel turquoise water. Sommige stranden zijn zelfs verkozen tot de schoonste en mooiste stranden van de wereld en kregen hiervoor de Blue Flag.

Op Lefkas is het leuk om naar Agios Nikitas te rijden, een typisch Grieks dorpje met een prachtige baai en strand. Vanuit Nikitas rijd je naar het bergdorp Karya waar meerdere winkeltjes zijn met typisch Griekse producten en een leuk restaurantje. De Melissa kloof, ongeveer 6 kilometer van Lefkas-stad vandaan, is ook goed per auto te bereiken. Vanuit Nidri kan je ook met de ferry naar het eiland Kefalonia, je komt aan in het plaatsje Fiscardo waar je wellicht ook met het flottielje komt.

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor