Home » Autovakantie op Corfu en Lefkas

Autovakantie op Corfu en Lefkas

Een zeil- of vaarvakantie en een autovakantie zijn goed te combineren. Een week zeilen en daarna een rondreis per auto maken of andersom is een leuke vakantie. Onze schepen liggen in Griekenland op de Ionische eilanden Corfu en Lefkas; een idyllisch gebied voor een heerlijke vakantie. Hieronder kunt u lezen wat leuke autotrips zijn.

Van zowel van Corfu of Lefkas vandaan kunt u met een huurauto bijvoorbeeld op het vaste land van Griekenland de Epirus regio bezoeken. Epirus ligt ten noorden van Preveza, de luchthaven. Epirus is een groen gebied en door zijn veelzijdigheid van bergen, strand en stadjes een prachtige gebied voor een veelzijdige vakantie. Het is leuk om Parga te bezoeken, een toeristsich pastelkeleurig havenplaatsje met veel winkeltjes en taverna’s. Om cultuur te proeven kunt u het antieke theater van Dodoni bezoeken, het theater behoort tot het oudste heiligdom van Griekenland. Voor natuur raden wij u het unieke natuurgebied Zagoria aan. Hoge bergen, beroemde steenbruggen, idyllische bergdorpjes waarvan de meeste huizen op de monumentenlijst staan en de diepste kloof ter wereld, de Vikoskloof, maken Zagoria tot een heel bijzonder gebied. Hier kunt u prachtig wandelen.Een leuke route vanuit zowel Preveza of Parga is: rijd eerst via de beroemde haarspeldenbochten naar Papingo, één van de mooiste traditionele dorpen. Daarna rij je terug langs Aristi waar je ontzettend leuk kan lunchen bij de taverne op het dorsplein onder de grote boom . Vervolgens ga je weer verder zuidwaarts naar Monodendri, van waaruit je nog een wandeling kan maken naar het viewpoint, bij het oude klooster, over de Vikos-kloof .  In de buurt van Kipi zijn de beroemde boogbruggen te bewonderen. In Monodendri zijn ook verschillende leuke hotelletjes voor één of meerdere overnachtingen. Van hieruit rijd je weer naar  de schilderachtige Acheron-rivier, wat verder zuidwaarts in Epirus. Hij is vooral prachtig bij het plaatsje Gliki, waar je o.a. kunt paardrijden en zwemmen ,raften  in de kraakheldere rivier. In Zagoria bevindt zich ook het Vikos Aoös Nationaal Park, dit is een beschermd natuurgebied met vele bijzondere diersoorten en planten.

Autovakantie op Corfu of Lefkas

Tips voor een autovakantie op Corfu

Voorafgaand op uw zeilvakantie is het aangenaam om met de auto de eilanden te verkennen. Op beide eilanden is het mogelijk om autorondreizen te maken. Ga van hotel tot hotel of stippel een route uit vanuit je accommodatie. Leuke plekken op Corfu om naartoe te rijden zijn Paleokastritsa met zijn prachtige baaien en het Theotokos Klooster. Bezoek het café in Pagi daar waar de film ‘for your eyes only’ is opgenomen. Bewonder het mooiste uitzicht van Corfu in restaurant 7th Heaven in Peroulades, een mooi plekje in het noorden van het eiland. Rij door naar Sidari en bekijk het Canal d’Amour. In de baai van Agni kan je heerlijk vis eten bij restaurant Nikolas. Corfu Stad is een leuk stadje om te gaan winkelen of in de avond te gaan eten.

Tips voor een autovakantie op Lefkas

Lefkas is met een beweegbare brug verbonden met het vaste land, zo kunt u uw vaarvakantie vanuit Lefkas heel goed combineren met een autovakantie op Lefkas of op het vaste land van Griekenland. U kunt een auto huren en deze laten afleveren in de Marina en weer inleveren op de luchthaven of vice versa.

Lefkas is een prachtig eiland om langs te zeilen, maar ook het binnenland en de westkust zijn indrukwekkend. In het binnenland vind je groene bergen met watervallen en grotten. Je kan er heerlijk ook heerlijk wandelen of spectaculair mountainbiken.

Autovakantie op Corfu of Lefkas
Autovakantie op Corfu of Lefkas

Er is aantal authentieke bergdorpjes waarvan Karya favoriet is met een prachtig dorpsplein waar je heel koel zit vanwege de hoogte en de schaduw van de oeroude platanen. De westkust staat bekend om zijn helderwitte stranden en fel turquoise water. Sommige stranden zijn zelfs verkozen tot de schoonste en mooiste stranden van de wereld en kregen hiervoor de Blue Flag.

Op Lefkas is het leuk om naar Agios Nikitas te rijden, een typisch Grieks dorpje met een prachtige baai en strand. Vanuit Nikitas rijd je naar het bergdorp Karya waar meerdere winkeltjes zijn met typisch Griekse producten en een leuk restaurantje. De Melissa kloof, ongeveer 6 kilometer van Lefkas-stad vandaan, is ook goed per auto te bereiken. Vanuit Nidri kan je ook met de ferry naar het eiland Kefalonia, je komt aan in het plaatsje Fiscardo waar je wellicht ook met het flottielje komt.

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor
4-weekse flottielje 2020Open Dag 17 nov 2019Boeken