Flexibele afvaartdata bij Corfu

Boek in het voor- of najaar een zeilvakantie bij Corfu en vertrek op de dag die jou het beste uitkomt.

Zeilvakantie Corfu

Het vaargebied  van Corfu omvat het goed beschutte noordelijk deel van de Ionische Zee. De dagafstanden in het Corfugebied  zijn overzichtelijk, gemiddeld tussen de 10 en 20 mijl, je bent dan ook nooit ver van de volgende haven. De paradijselijke eilanden Paxos en Anti-Paxos ten zuiden van Corfu zijn echte pareltjes en misschien wel de mooiste eilanden van het Ionische gebied. De plaatsjes Parga en Sivota/Mourtos op het vaste land tegenover Corfu zijn zeker ook het bezoeken waard.

Een zeilvakantie in het vroege voorjaar of late najaar heeft een aantal voordelen. De drukte van het hoogseizoen is er niet, het is niet zo heel erg heet en de prijzen zijn behoorlijk lager. De Griekse sfeer is volop te proeven in de dorpjes waar je naartoe zeilt.

Zeilen in de maand mei en juni is heerlijk. De natuur in het voorjaar is overweldigend mooi. Alles ziet er nog fris uit , oleanders, bremstruiken en bougainvilles staan in bloei en ook de sinaasappel- en citroenbomen zijn klaar om geoogst te worden. De bomen zijn helder groen en overal ruik je de kruidige geuren van bloemen en planten.  Dolfijnen en waterschildpadden zijn extra nieuwsgierig en laten zich vaker zien. Het weer is aangenaam met soms nog een regenbui en in de havens is het is overal nog lekker rustig. Geniet van de eerste zonnestralen terwijl je over de blauwe zee vaart en neem de eerste duik in het heldere water.

In Oktober is het niet meer zo heet in Griekenland, de zon schijnt nog veel en de de temperatuur is gemiddeld nog zo’n 23 – 24 graden .Daarom is oktober óók een perfecte maand voor een vaarvakantie.  Het licht is prachtig en de zeewater temperatuur van  20°C tot 25°C  is nog zeer  aangenaam om in te zwemmen. Het weer kan wel wat veranderlijker worden en moet je rekening houden met zo nu en dan een buitje en meer kans op bewolking dan bijvoorbeeld in juni of in de hoogzomer. De wind kan wat meer het het zuiden waaien in plaats van de gebruikelijke noordwesten wind.

Goedkope vliegtickets

Bijkomend voordeel zijn de voordelige vliegmogelijkheden waardoor het financieel wel héél aantrekkelijk wordt er tussen uit te gaan!  Vliegen kan vanaf Amsterdam of Rotterdam, maar kijk ook eens bij de vluchten van Düsseldorf of Brussel.

Voordelig varen in het voorjaar

20180629

Flexibele vertrekdagen in mei,  juni & oktober

In de maanden mei,  juni en oktober bieden we flexibele vertrekdata voor boothuur vanaf onze basis op Corfu.
Tijdens deze maanden kun je vertrekken op de dag die je het beste uitkomt.

Lang weekend zeilen of liever anderhalve week? Geen enkel probleem, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

In de maanden mei en juni kun je  bij Corfu een boot huren en vertrekken op een dag naar keuze. je bent in deze maanden niet afhankelijk van de gebruikelijke afvaartdagen van zaterdag tot zaterdag. Je kunt bijvoorbeeld woensdagmiddag vliegen en ’s avonds een lekker hapje eten in de buurt van de Marina. De volgende morgen de zeilen hijsen om vervolgens op zondagmiddag terug te vliegen.

Verschillende mogelijkheden

Hoe je je vakantie wilt indelen, kun je uiteraard zelf bepalen. Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Zon, Zee & Zeilen in 3 stappen

1] Zoek een  voordelige vlucht bijvoorbeeld  via de website Skyscanner.  Naar Corfu wordt er meerdere dagen in de week vanuit Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf Int en Brussel Int gevlogen.

2] Informeer naar de beschikbaar van de boot door ons te mailen, info@occyachting.com of bellen 035 6950244

3] Bevestig de boot en boek uw vlucht.

Corfu

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor