Flottielje zeilen in Griekenland

Flottielje zeilen in Griekenland is wellicht de meest relaxte manier om een onbekend vaargebied te ontdekken. Als je met een flottielje tocht meegaat, krijg je ‘s ochtends een uitgebreide briefing over het weer, de route en de mooie ankerplekjes onderweg. Je komt meer te weten over de haven,het dorpje of het baaitje waar je ’s avonds afmeert. De route zeil je volledig op eigen tempo. Kom je onderweg een mooie plek tegen, dan kan je hier voor anker gaan en een frisse duik nemen. Dat is geen probleem. Geniet van een heerlijke vrije zeilvakantie in Griekenland.

Goede begeleiding

Je vaart volledig in je eigen tempo naar de volgende bestemming en als je aankomt, staat de flottieljeleiding op de kade klaar om je te helpen bij het afmeren. Zelfs in drukke haventjes lukt het hun meestal, met hun ervaring en de contacten met de lokale bevolking, een mooie plek te vinden. Loopt er onderweg iets fout, dan proberen de flottieljeleiders dat zo netjes mogelijk op te lossen. Als het even kan onmiddellijk, ter plaatse. Het is ook mogelijk om een schipper in te huren, deze schipper is alleen aan boord tijdens het varen. Dit geldt alleen voor de OCC schepen.

Zeilen met een schipper

Het is ook mogelijk om een schipper in te huren en zo met het flottielje mee te varen, deze schipper is alleen aan boord tijdens het varen, kijk hier voor de mogelijkheden voor het varen met een schipper. Een schipper van OCC Yachting wordt alleen geboekt op een schip uit de eigen vloot van OCC Yachting.

Perfecte Zeilvakantie

OCC Yachting staat garant voor goed onderhouden schepen in Griekenland. Welke vorm van vakantie je ook kiest, wij stellen alles in het werk om je de perfecte zeilvakantie te geven. Bekijk hier de mogelijkheden bij OCC Yachting.

Van 17 juni tot 1 juli en van 17 september tot 1 oktober hebben we een speciale tweeweekse flottielje gepland vanaf Corfu naar het Lefkasgebied en weer terug. Meer weten over deze route kijk dan hier
flottielje zeilen

Een heerlijke vrije zeilvakantie

De natuur is prachtig

Je staat via de marifoon altijd in contact met het moederschip dat dezelfde route vaart. Loop je onderweg tegen het een en ander aan, heb je een vraag, of is het niet helemaal duidelijk welke  welke baai de volgende bestemming is, dan kun je eenvoudig contact leggen met de flottielje begeleiding.

Vrij als een vogel

Flottielje zeilen in Griekenland is een heerlijke vrije zeilvakantie, mét ondersteuning van ervaren mensen die het zeilgebied en het schip waarop je vaart perfect kennen. Je bepaalt elke dag zelf of je nu al dan niet naar de volgende haven of baai wilt varen. Wil je liever een dagje blijven liggen of de prachtige plek die je onderweg tegen komt, bezoeken? Dat is geen probleem. Je bent vrij om te gaan en te varen waar je wilt. Laat het de flottieljebegeleiding wel even weten.

Goed gezelschap

In elke haven ontmoet je de opvarenden van de andere schepen in de flottielje. Je maakt kennis met mensen die ook van zeilen houden en onder de Griekse zon smaakt het drankje na de zeiltocht nog beter. Vaak gaat de groep samen eten, maar wil je liever borrelen en dineren op je eigen boot, met je eigen gezelschap, dan kan dat natuurlijk altijd.

Kinderfeest

In de zomermaanden varen er altijd kinderen mee in onze flottieljes in Griekenland. In Griekenland is er voor de kinderen volop tijd om te zwemmen, vissen, snorkelen en te spelen met hun (nieuwe) vrienden. De oudere kinderen kunnen lekker chillen op een strand.

Bareboat zeilen

Wil je liever zelfstandig op pad en beschik je over voldoende zeilervaring? Dan kun je altijd bareboat zeilen. Na de uitgebreide, technische briefing over het zeiljacht, zoek je zelfstandig je weg door het zeilgebied. Kennis op het gebied van navigatie en enige technische kennis is in dit geval wel vereist.

Kinderfeest

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor