Joppe op de boot

Altijd een heel groot zwembad om je heen

Ik ben Joppe, 11 jaar en ik ga elk jaar met mijn broer en mijn ouders zeilen in Griekenland. De vakantie van 2017 begonnen we met 2 weken bareboat, daarna 1 week flottielje (flottielje is: dat je met een groep boten van plek naar plek gaat varen en de flottieljeleider bepaalt waar naartoe. Hij geeft elke ochtend een briefing.)

Joppe zwemt in de zee

Wij begonnen de flottielje in Spartochori, dat ligt op het eiland Meganisi aan de noordkant. Daar moet je met de punt naar de kant aanleggen. Spartochori is eigenlijk een klein baaitje met alleen een vuurtoren, waar we vaak van afsprongen in de zee. Het is niet zo’n grote vuurtoren. In het baaitje hebben ze een restaurant en een strand (met strandstoelen als je dat lekker vindt). Ik en mijn broer kenden al wat mensen van een paar jaar ervoor toen we ook in de flottielje van OCC zaten. Een vriend van mij ging ook met OCC varen in deze flottielje. Maar je maakt eigenlijk meteen nieuwe vrienden. De eerste middag gingen we de hele tijd HEEEL!!!!!!! (nou dat dachten wij dan) hard varen met een dinghy met een motortje erachter. Die avond maakte we meteen nieuwe vrienden waar ik de namen van ben vergeten.

De dagen verliepen zo: elke ochtend gingen we naar de briefing daarna naar het volgende plaatsje varen met je eigen boot en niet achter elkaar aan (als je geluk hebt kun je dolfijnen en zeeschildpadden zien). Tussendoor kan je ankeren in een heel klein baaitje en dan van de punt afspringen, snorkelen en lunchen. Dan weer door naar het volgende plaatsje en dan daar lol maken, zwemmen en snorkelen. We gingen met z’n allen ‘s avonds altijd bij een restaurant eten. Je moest de naam van je boot opgeven aan het restaurant en dan moesten de ouders aan het einde de bootnaam zeggen, dan betaalden de ouders. De ouders en de kinderen hadden een aparte tafel. Altijd meteen na het eten gingen de kinderen doen, durf of de waarheid spelen. Felix moest een keer een rondje op een vreemde boot lopen en de eigenaar had het door die werd HEEEEEL boos en wij renden met de slappe lach terug naar het restaurant.
Ik zou varen in Griekenland zeker aanraden als vakantie, omdat je lekker in de zon bent en altijd een heel groot zwembad om je heen hebt. Het zijn de allerleukste vakanties, dus meteen boeken!

Joppe

Joppe uiteten met de hele groep

Gerelateerde artikelen

Erikoussa

Erikoussa: een klein eiland ten noordwesten van Corfu

Een keer per jaar gaan de werknemers van het OCC Kantoor uit Nederland, in oktober een paar dagen naar Corfu.

Onze gehuurde Bavaria 37, de Jesse

De wind is geweldig en precies uit de juiste richting

Van al onze zeilreizen houd ik een reisverslag bij. Altijd handig om terug te lezen. Lees meer.

Assos, Kefalonia

Assos: Parel van Kefalonia

Al 30 jaar brengen wij vele zomers door in Griekenland. Het ultieme vakantieland, zeker op het water. Lees meer.