Assos: Parel van Kefalonia

Al zo’n 30 jaar brengen wij (manlief en vervolgens onze 2 jongens van inmiddels 18 en 19 jaar) vele zomers door in Griekenland. Het ultieme vakantieland, zeker op het water.

Assos, Kefalonia

We starten meestal vanaf het eiland Korfoe en halen Kefalonia zelden, tot in 2019, het weer is rustig en mijn schipper stelt voor naar Assos te varen; een nieuwe plek, schijnt geweldig te zijn!

Het klopt het is één van de fijnste plekjes in Griekenland voor mij.

Als we de baai binnenvaren zien we rechts bovenop de berg een soort ruïne staan, fijn, denk ik, daar wandel ik morgenvroeg naar toe. Links zien we een idyllisch dorpje met gezellige huisjes en volop bloesembomen. Het water is, zoals op zoveel plaatsen in Griekenland sprookjesachtig blauw en er liggen al een aantal schepen in de baai voor anker. Het is er diep, maar aanleggen aan de rotsen is met 2 lange lijnen goed te doen.

Na een heerlijke verkoelende duik achter onze boot gaan we met ons bij-bootje het dorpje verkennen. Meteen staan we op een prachtig plein met mooie keien, grote bloesembomen, een standbeeld van een Griekse wijsgeer denk ik, een supermarkt, een paar gezellige eetplekjes; onder de bomen, aan het water, op het plein. Wat een bijzondere plek, hier zou ik wel een week kunnen toeven, lezen op het terras, zwemmen op het rustige strand, elke ochtend naar boven lopen via het prachtige, brede, volledig betegelde pad, terwijl een jogger voorbijkomt, genietend van het geweldige uitzicht op de baai. Helemaal boven op de top bij de ruïne is het lekker koel, er staan geitjes en verder is er niemand, alleen nog de krekels en het enorme weidse uitzicht.

Op de terugtocht probeer ik of het kerkje open is wat halverwege het pad ligt verscholen onder de bomen, helaas.

Sanne

Assos, Kefalonia

Gerelateerde artikelen

Pasta en Pizza met 35 kinderen

Kinderen: een glimlach van oor tot oor

Deze week werd duidelijk waar het gezegde ‘Kinderen blij, ouders ook blij’ vandaan komt. Lees meer.

Two Rock Bay

De wind is geweldig en precies uit de juiste richting

Van al onze zeilreizen houd ik een reisverslag bij. Altijd handig om terug te lezen. Lees meer.

Erikoussa

Erikoussa: een klein eiland ten noordwesten van Corfu

Een keer per jaar gaan de werknemers van het OCC Kantoor uit Nederland, in oktober een paar dagen naar Corfu.