Two Rock Bay

De wind is geweldig en precies uit de juiste richting

Op dit moment draait het hele leven om Corona, op vakantie gaan zit er voorlopig niet in. In mei stond er voor ons weer een tweeweekse zeiltocht gepland vanuit Corfu, de plannen om dit keer naar de noordelijke eilanden Erikousa en Othonoi te gaan hebben we voorlopig maar even uitgesteld.

Haven Lakka

Van al onze zeilreizen houd ik al jaren een reisverslag bij, zodat wij de volgende keer weten waar we lekker gegeten hebben, hoe we de haven aan moeten varen, wat zijn de goede ankerplekjes en waar kan je boodschappen doen. Altijd handig om nog eens terug te lezen wanneer we weer een “rondje’ Ionische zee varen.

Als voorbeeld twee dagen uit onze zeilreis van juni 2019.
Om 7:30 uur vertrekken we uit Vonitsa, vandaag gaan we naar Two Rock Bay op het vaste land van Griekenland. De wind is geweldig en precies uit de juiste richting, regelmatig halen we de 6 tot 7 knopen. In Two Rock Bay lig je bij de meeste windrichtingen heel rustig, maar let bij het aanvaren goed op de ondieptes. Na het ankeren zwemmen we meestal even naar het anker om te kijken hoe deze erbij ligt en we zagen dat er veel rotsen liggen aan de zijkant van de baai. Het is beter om in het midden van de baai te ankeren, daar is meer zand.
Two Rock Bay is een mooie baai, je ziet hier honderden vissen, want het water is kristalhelder. Er zijn geen restaurantjes of winkels dus je moet zelf voor eten zorgen.

De volgende ochtend vertrekken we naar Lakka op het eiland Paxos, deze prachtige baai is vaak druk, maar toch is er doorgaans genoeg plaats om te ankeren. We steken over met een rustig windje en laten het anker zakken in de baai, na een goede ankertest liggen we als een huis.
Met de dinghy roeien we naar de kant en gaan een cocktail drinken aan de haven, deze bar heeft een balkon met een geweldig uitzicht over de hele baai.

’s Avonds eten we bij het restaurant met de pannetjes, taverne Nionios. Hier heb je geen menukaart, je komt met het hele gezelschap naar de keuken en krijgt in een sneltreinvaart een kijkje in alle pannetjes, waarna je je keuze op kunt geven.

Na het eten is het weer tijd om richting de boot te roeien. Morgen weer een heerlijke zeildag in het verschiet.

Maarten en Marianne

Gerelateerde artikelen

Pasta en Pizza met 35 kinderen

Kinderen: een glimlach van oor tot oor

Deze week werd duidelijk waar het gezegde ‘Kinderen blij, ouders ook blij’ vandaan komt. Lees meer.

Two Rock Bay

Erikoussa: een klein eiland ten noordwesten van Corfu

Een keer per jaar gaan de werknemers van het OCC Kantoor uit Nederland, in oktober een paar dagen naar Corfu.

Assos, Kefalonia

Assos: Parel van Kefalonia

Al 30 jaar brengen wij vele zomers door in Griekenland. Het ultieme vakantieland, zeker op het water. Lees meer.