Pasta en pizza met 35 kinderen, 29 juli 2014

Kinderen: een glimlach van oor tot oor

Het leuke aan het hoogseizoen… Het is warm, volle flottieljes, leuke schippers mee, een week op pad met een flinke groep nieuwe gezichten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar wat maakt het hoogseizoen compleet? Voor mij zijn dat toch echt de grote hoeveelheden kinderen in het flottielje. Vele fantastische herinneringen heb ik inmiddels aan de avonturen in Griekenland met jullie allemaal.

Kids zwemmen met de crew

Kinderen in het flottielje… Voor veel ouders wellicht een uitdaging om met hun kinderen op een zeilvakantie te gaan… Wat als ze zich gaan vervelen tijdens het zeilen? Wat als er geen leeftijdsgenootjes zijn? Eén ding weten wij als crew altijd zeker, dat de kinderen zich fantastisch gaan vermaken met elkaar.

Ik zal mezelf kort voorstellen. Voor sommigen van jullie zal het lezen van dit verhaal dan ook weer heerlijke herinneringen oproepen. Ik ben Thijmen van Pruissen, op jonge leeftijd (2012) begonnen als schipper en later doorgegroeid in het vak van flottieljeleiding. Vanwege mijn studie was het hoogseizoen voor mij altijd de periode waarin ik in Griekenland zat.
Op de foto (29 juli 2014) is te zien hoe de kinderen zich met elkaar vermaken. Deze avond lagen beide flottieljes van OCC samen in Agia Effimia (Kefalonia). Om 19.00 uur zijn de kinderen met z’n allen gaan eten onder begeleiding van een enkele ouder en crew. Tegen de tijd dat de ouders klaar waren met borrelen en aan tafel gingen waren de kinderen uitgegeten. De laatste restjes pasta en pizza werden weer opgeruimd en nog voordat de ouders het door hadden, waren alle 35 kinderen op pad naar de grote pier waar enkele schepen van OCC lagen afgemeerd. Onder toeziend oog van de crew hebben de kinderen hier op eigen initiatief een ware ‘kinderdisco’ gebouwd. Muziek aan, snoepgoed van diverse boten en met z’n allen rennen, spelen en dollen. Prachtig!

Tegen het einde van de avond kwam er een einde aan het feestje. Behalve dat de ouders een hele rustige nacht hebben gehad, hebben de ouders ook van een heerlijke avond kunnen genieten! Na deze geweldige week werd me toch wel duidelijk waar het gezegde ‘Kinderen blij, ouders ook blij’ vandaan komt! Voor die glimlach van oor tot oor aan het eind van de week doen wij het als crew. Fantastisch!

Thijmen

Gerelateerde artikelen

Erikoussa

Erikoussa: een klein eiland ten noordwesten van Corfu

Een keer per jaar gaan de werknemers van het OCC Kantoor uit Nederland, in oktober een paar dagen naar Corfu.

Two Rock Bay

De wind is geweldig en precies uit de juiste richting

Van al onze zeilreizen houd ik een reisverslag bij. Altijd handig om terug te lezen. Lees meer.

Assos, Kefalonia

Assos: Parel van Kefalonia

Al 30 jaar brengen wij vele zomers door in Griekenland. Het ultieme vakantieland, zeker op het water. Lees meer.