Last Minute zeilen Griekenland en optiemogelijkheden

Vakantieplannen maken

Heb je nog geen vakantieplannen voor juli of augustus en wil je graag je vakantie doorbrengen op een boot in Griekenland?  Informeer dan naar de beschikbaarheid en Last Minutes. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je.

De corona-uitbraak is over zijn hoogtepunt heen in Nederland en Griekenland. In Griekenland zijn er maar relatief weinig besmettingen geweest en ook nu zijn er gemiddeld per dag maar rond de 10 nieuwe besmettingen. De luchtvaartmaatschappijen starten ook weer met het vliegen naar Griekenland. Vanaf 1 juli zijn Nederlanders weer welkom op alle luchthavens in Griekenland zonder eerst bij aankomst een verplichte coronatest te ondergaan en quarantaine verplichtingen. Ook zijn dan de ferry’s met toeristen vanuit Italië weer welkom. Nederland zal hierom naar verwachting het reisadvies voor Griekenland per 1 juli veranderen in code geel (ipv oranje nu). Er zal nog steekproefsgewijs getest worden, de uitslag mag je afwachten op je eigen accommodatie. Op 4 juli kunnen we eindelijk het vaarseizoen gaan starten bij Corfu en Lefkas!  Er zijn gelukkig bijna geen annuleringen en we kunnen daarom weer met een gezellige groep boten gaan varen en genieten van zon, zee en vrijheid.

Optiemogelijkheden september en oktober

Wil je in het najaar gaan varen maar ben je nog wat huiverig om al definitief een boot te boeken?  Hiervoor bieden we de komende weken de mogelijkheid om kosteloos en voor onbepaalde tijd een vrijblijvende optie te nemen op één van onze jachten. Deze optie mogelijkheden zijn alleen mogelijk voor schepen uit onze eigen vloot.

De optie op de boot is kosteloos en zonder aanbetaling. In plaats van maximaal 1 week een optie op een boot mag de boot nu extra lang in optie. (tot uiterlijk twee weken voor vertrek) Een optie betekent dat we de boot voor je vasthouden. De gereserveerde boot staat dan niet meer beschikbaar in het reserveringssysteem en kan niet door anderen online geboekt worden. De voorwaarde is wel, dat als wij een andere aanvraag voor deze boot krijgen en zij deze boot ook willen boeken, we contact met je opnemen en dat je binnen 24 uur beslist of je definitief wil boeken. Wil je de optie intrekken of van de optie een boeking maken, dan horen wij dat graag zo snel mogelijk.

Vluchten

Transavia is sinds 4 juni bezig haar vluchten flink uit te breiden en zal dat in juli en augustus nog meer gaan doen. Volgens de laatste update van Transavia op 15 juni, zal er vanaf 2 juli weer vanuit Rotterdam en Amsterdam naar  Corfu en vanuit Amsterdam naar Preveza (Lefkas ) gevlogen gaan worden.

Wil je weten op welke dagen Transavia naar Corfu en Preveza (Lefkas) vliegt? Transavia schrijft onderstaande op hun website:
Wil je een vlucht boeken in de komende periode? Ons volledige vluchtschema staat in onze boekingsmodule. Hier kan je de vluchten boeken die doorgaan.
EasyJet vliegt op dinsdag en vrijdag vanaf Amsterdam naar Corfu.
Op de website Skyscanner.nl kan je kijken welke luchtvaartmaatschappijen vanaf Düsseldorf International naar Corfu en en Preveza vliegen.

Goed om te weten

Mocht je twijfelen of een vaarvakantie dit seizoen een verstandige beslissing is, dan is het wellicht goed om te weten dat vanaf 25 mei jachten in Griekenland weer zonder beperkingen mogen varen, omdat zoals de Griekse minister van Toerisme heeft aangegeven: een vakantie op een boot de veiligste toeristische activiteit is. Je brengt ook de meeste tijd buiten  door op je eigen boot of op een van de vele terrassen van de restaurants waar je niet dicht op elkaar zit. ’s Nachts heb je altijd de luiken open waardoor er een goede ventilatie in de boot is. Zon, buitenlucht en zee zorgen voor de broodnodige vitamine D en vitaliteit die de weerstand vooral ten goede komt. Bovendien ben je niet afhankelijk van mogelijke coronamaatregelen omtrent vervoer en openbaar sanitair, alles is aanwezig op je ‘eigen’ boot. Wij maken de boten na elke zeilweek altijd al goed schoon, gedurende het hele vaarseizoen zullen wij hier extra aandacht aan besteden.

Vliegen

Het risico van besmetting aan boord van vliegtuigen is laag. Moderne vliegtuigen zijn namelijk voorzien van High Efficiency Particulate Air (HEPA) filters, die zorgen voor schone cabinelucht van hoge kwaliteit, waarbij er een hoge mate van luchtcirculatie plaats vindt. De lucht wordt om de drie minuten vervangen door het ingebouwde luchttoevoersysteem van het vliegtuig. De luchtstroom in het vliegtuig gaat van boven naar beneden, wat de kans op ‘horizontale’ transmissie in de cabine nog verder vermindert. Bovendien stroomt de lucht snel en dat is niet bevorderlijk voor de verspreiding van druppels. Verder zitten de passagiers allemaal met hun gezicht in dezelfde richting, zodat er weinig face-to-face interactie is en vormen de stoelen een barrière voor de transmissie naar voren of naar achteren in de cabine. Het dragen van een mondkapje is voor crew en passagiers op dit moment verplicht in het vliegtuig. De vliegtuigen vaker en grondiger gereinigd en de contactmomenten tussen bemanning en passagiers worden tijdens de vlucht tot een minimum beperkt.

Voor beschikbaarheid kunt je contact met ons opnemen per:
email: info@occyachting.com of telefoon: 035 – 695 02 44

Wil je alvast een beetje in vakantiestemming komen?

OCC Magazine

Neem een kijkje in ons online OCC Magazine. Klik op de foto om het magazine te bekijken. Even inzoemen, maar dan kun je je lekker laten inspireren door alle mooie foto’s en verhalen. Liever thuis op de bank offline lezen? Dat kan.  Je kunt hier gratis het OCC Magazine aanvragen.

Inspiratieblogs

Lees de verhalen over zeilvakanties in Griekenland verteld door gasten en crew. Lees mee over zeilvakantie avonturen bij de eilanden Corfu en Lefkas.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor