Last Minute zeilen bij Lefkas, Corfu en Athene

Naar de Griekse zon, leuke baaitjes, gezellige taverna’s en het helderblauwe water van de Ionische Zee ? Kom varen op een zeilboot vanaf Corfu of Lefkas/Preveza. Informeer naar de beschikbaarheid,  aanbiedingen en last minutes.  Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je.

Last Minute zeilen bij Lefkas:

Flottielje of Bareboat

Neem contact met ons voor een vrijblijvende offerte.

Ben je op zoek naar een grotere of andere boot, neem contact met ons op, dan gaan wij op zoek bij één van onze vaste partners.

Last Minute zeilen bij Corfu

Bareboat

 • 09/09:  Aloa 28 van €1250 voor €1000
 • 09/09: Bavaria 33  van €2215 voor €1990
 • 09/09: Bavaria 37   van €2545 voor €2250
 • 16/09: Aloa 28 van €1250 voor €1100
 • 23/09: Bavaria 37   van €2545 voor €2415
 • andere boten op aanvraag.

One-way offers van onze partners:

Yacht Type Name Built Check in Check out Days Port in – Port out Price
Oceanis 40.1 Milon 2023 7/10/2023 14/10/2023 7 Zakynthos port > Preveza main port  1.500,00 €
Oceanis 46.1 Evridiki 2023 21/10/2023 28/10/2023 Sami port > Preveza port 1.550,00 €

Ben je op zoek naar een grotere of andere boot, neem contact met ons op, dan gaan wij op zoek bij één van onze betrouwbare partners.

Hoogseizoen

Zeilen in de zomervakantie is zeer populair, boek daarom op tijd je favoriete boot.  Zit het schip van je keuze er niet bij? OCC Yachting biedt buiten haar eigen vloot een groot aantal jachten van betrouwbare partners aan, met deze maatschappijen werken we al meerdere jaren tot volle tevredenheid samen. Met een inhuurboot die je via OCC Yachting geboekt hebt kan je ook in de flottielje meevaren.

Najaar

Een zeilvakantie in het najaar heeft een aantal voordelen. In september is het in Griekenland nog echt zomer; lekker warm, maar niet te heet. De zee heeft de hele zomer kunnen opwarmen en is heerlijk van temperatuur. In de hoogzomer staat de zon heel hoog aan de hemel en is de lucht soms wat heiig door de warmte, in het najaar is de lucht helderder, wat leidt tot scherpere foto’s met vaak een knalblauwe lucht.  Daarom zijn de maanden September en Oktober óók perfecte maanden voor een zeilvakantie in Griekenland.

In Oktober is het licht prachtig met een herfstachtige gloed, de zeewatertemperatuur van 20°C tot 25°C is nog zeer aangenaam om in te zwemmen.  Het weer kan soms wel wat veranderlijker zijn en moet je rekening houden met zo nu en dan een buitje en meer kans op bewolking dan bijvoorbeeld in juni of in de hoogzomer. De wind kan wat meer het het zuiden waaien in plaats van de gebruikelijke noordwestenwind. Wij verhuren tot en met de Herfstvakantie.

Flottielje zeilen

Flottielje zeilen in Griekenland is wellicht de meest relaxte en ook de meest populaire manier om een onbekend vaargebied te ontdekken. Als je met een flottielje meegaat, krijg je ‘s ochtends een uitgebreide briefing over het weer, de route en de mooie ankerplekjes onderweg. Je komt meer te weten over de haven, het dorpje of het baaitje waar je ’s avonds afmeert. De route zeil je volledig op eigen tempo. Kom je onderweg een mooie plek tegen, dan kan je hier voor anker gaan en een frisse duik nemen.

Varen met een schipper

Wil je graag een boot met een schipper huren en wil je de zekerheid dat een een schipper met je mee kan varen, boek dan op tijd, per basis is  er maar een beperkt aantal schippers beschikbaar. Lees hier meer over het varen met een schipper.

Vluchten

Tip, boek je vliegtickets op tijd, dat scheelt in de kosten.
Op de website Skyscanner.nl kan je kijken welke luchtvaartmaatschappijen vanaf  Rotterdam, Amsterdam en Düsseldorf International  en Düsseldorf  Weeze naar Corfu en Preveza vliegen.

Voor de beschikbaarheid van de Last Minutes en meer informatie kan je contact met ons opnemen per:

email: info@occyachting.com of telefoon: 035 – 695 02 44

Vaargebied bij Lefkas en Corfu

Sivota uitzicht op baai

Zeilgebied Lefkas

Het Lefkas zeilgebied in Griekenland is een zeer gevarieerd en redelijk beschut vaargebied met veel eilanden en meestal gematigde weersomstandigheden.  De haventjes zelf zijn kleinschalig en pittoresk. Het hele vaargebied van Lefkas staat bekend als het meest gevarieerde gebied van de Ionische zee. Heb je nog nooit in Griekenland gezeild? Dan is deelnemen aan een flottielje in Lefkas een ideale uitkomst. De dagafstanden zijn overzichtelijk, gemiddeld tussen de 10 en 20 mijl per dag, Je hebt alle tijd om rustig van baai tot baai te varen en je zeiltocht te onderbreken voor een heerlijke lunch en zwempartij in een mooie baai. Fanatieke zeilers kunnen ongehinderd uren achtereen zeilen. Het gebied groot genoeg. Bareboat varen kan natuurlijk ook.

Zeilgebied Corfu

Corfu is het noordelijkste eiland van de Ionische eilandengroep en het ideale beginpunt voor een zeilreis op de Ionische Zee. Niet alleen Corfu is adembenemend mooi om rond te zeilen , maar bezoek ook de eilandjes Paxos  en Anti Paxos met hun schitterende helder blauwe baaien.   De dagafstanden in het Corfugebied  zijn overzichtelijk, gemiddeld tussen de 10 en 20 mijl, je bent dan ook nooit ver van de volgende haven. De plaatsjes Parga en Sivota/Mourtos op het vaste land tegenover Corfu zijn zeker ook het bezoeken waard. Het is een ideale bestemming voor zowel wat meer onervaren als zeer ervaren zeilers.

Vluchten

 • Transavia, Corendon en TuiFly vliegen vanaf Amsterdam naar Corfu en Preveza.
 • Condor vliegt vanaf Düsseldorf International naar Preveza en Corfu.
 • Transavia vliegt vanaf Rotterdam naar Corfu.
 • EasyJet vanaf Amsterdam naar Corfu.
 • TuiFly vanaf Brussel naar Corfu.
 • Ryanair vanaf Düsseldorf Weeze naar Corfu.
Wil je alvast een beetje in vakantiestemming komen?

Lees de verhalen over zeilvakanties in Griekenland verteld door gasten en crew. Lees mee over zeilvakantie avonturen bij de eilanden Corfu en Lefkas.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

 • Nederlandse onderneming
 • Eigen en gevarieerde vloot
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor