Last Minute zeilen bij Lefkas en Corfu

Naar de Griekse zon, leuke baaitjes, gezellige taverna’s en het helderblauwe water van de Ionische Zee ? Kom varen op een zeilboot of motorboot vanaf Corfu of Lefkas/Preveza. Informeer naar de beschikbaarheid,  aanbiedingen en last minutes.  Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je.

Last minute zeilen bij Lefkas:

Flottielje of Bareboat

Neem contact met ons voor een vrijblijvende offerte

Bareboat aanbieding zeilen bij Corfu

Ook dit jaar hebben we weer in de maanden mei, juni  en oktober de populaire Vlaggetjesweken bij OCC Yachting en dat betekent een mooie korting op de boothuur! In deze maanden bieden vanaf 20% korting op de huurprijs van een boot uit onze eigen vloot.

Lekker weg in mei en juni

Een zeilvakantie in de maanden mei en juni heeft een aantal voordelen; de drukte van het hoogseizoen is er niet, het is niet zo heel erg warm , de prijzen zijn lager en de Griekse sfeer is volop aanwezig in de dorpjes en baaitjes waar je naartoe zeilt. Flottielje zeilen of een Bareboat zeilvakantie  in het voorjaar is heerlijk , de natuur is prachtig en allerlei planten en bloemen staan volop in bloei.  De temperatuur is nog heerlijk en het is in een aantal baaien nog lekker rustig. Geniet van de eerste zonnestralen en neem de eerste duik in het heldere water.

Najaar

Een zeilvakantie in het najaar heeft een aantal voordelen. In september is het in Griekenland nog echt zomer; lekker warm, maar niet te heet. De zee heeft de hele zomer kunnen opwarmen en is heerlijk van temperatuur. In de hoogzomer staat de zon heel hoog aan de hemel en is de lucht soms wat heiig door de warmte, in het najaar is de lucht helderder, wat leidt tot scherpere foto’s met vaak een knalblauwe lucht.  Daarom zijn de maanden September en Oktober óók perfecte maanden voor een zeilvakantie in Griekenland.

In Oktober is het licht prachtig met een herfstachtige gloed, de zeewatertemperatuur van 20°C tot 25°C is nog zeer aangenaam om in te zwemmen.  Het weer kan soms wel wat veranderlijker zijn en moet je rekening houden met zo nu en dan een buitje en meer kans op bewolking dan bijvoorbeeld in juni of in de hoogzomer. De wind kan wat meer het het zuiden waaien in plaats van de gebruikelijke noordwestenwind. Wij verhuren tot en met de Herfstvakantie.

Hoogseizoen

Zeilen in de zomervakantie is zeer populair, boek daarom op tijd je favoriete boot, maar soms hebben we een Last minute aanbieding omdat een boot geannuleerd is. Zijn er geen Last Minutes voor  het schip van je keuze? Wij bieden buiten onze eigen vloot een groot aantal jachten van betrouwbare partners aan, met deze maatschappijen werken we al meerdere jaren tot volle tevredenheid samen. Met een inhuurboot die je via OCC Yachting geboekt hebt kan je ook in de flottielje meevaren.

Vluchten

Op de website Skyscanner.nl kan je kijken welke luchtvaartmaatschappijen vanaf  Rotterdam, Amsterdam en Düsseldorf International  en Düsseldorf  Weeze naar Corfu en Preveza vliegen.
Volgens de laatste update van Transavia zijn er in juni , juli en augustus geen vluchten geannuleerd naar Corfu en Lefkas.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen per:

email: info@occyachting.com of telefoon: 035 – 695 02 44

Vaargebied bij Lefkas en Corfu

Sivota uitzicht op baai

Zeilgebied Lefkas

Het Lefkas zeilgebied in Griekenland is een zeer gevarieerd en redelijk beschut vaargebied met veel eilanden en meestal gematigde weersomstandigheden.  De haventjes zelf zijn kleinschalig en pittoresk. Het hele vaargebied van Lefkas staat bekend als het meest gevarieerde gebied van de Ionische zee. Heb je nog nooit in Griekenland gezeild? Dan is deelnemen aan een flottielje in Lefkas een ideale uitkomst. De dagafstanden zijn overzichtelijk, gemiddeld tussen de 10 en 20 mijl per dag, Je hebt alle tijd om rustig van baai tot baai te varen en je zeiltocht te onderbreken voor een heerlijke lunch en zwempartij in een mooie baai. Fanatieke zeilers kunnen ongehinderd uren achtereen zeilen. Het gebied groot genoeg. Bareboat varen kan natuurlijk ook.

Zeilgebied Corfu

Corfu is het noordelijkste eiland van de Ionische eilandengroep en het ideale beginpunt voor een zeilreis op de Ionische Zee. Niet alleen Corfu is adembenemend mooi om rond te zeilen , maar bezoek ook de eilandjes Paxos  en Anti Paxos met hun schitterende helder blauwe baaien.   De dagafstanden in het Corfugebied  zijn overzichtelijk, gemiddeld tussen de 10 en 20 mijl, je bent dan ook nooit ver van de volgende haven. De plaatsjes Parga en Sivota/Mourtos op het vaste land tegenover Corfu zijn zeker ook het bezoeken waard. Het is een ideale bestemming voor zowel wat meer onervaren als zeer ervaren zeilers.

Vluchten

 • Transavia, Corendon en TuiFly vliegen vanaf Amsterdam naar Corfu en Preveza.
 • Condor vliegt vanaf Düsseldorf International naar Preveza en Corfu.
 • Transavia vliegt vanaf Rotterdam naar Corfu.
 • EasyJet vanaf Amsterdam naar Corfu.
 • TuiFly vanaf Brussel naar Corfu.
 • Ryanair vanaf Düsseldorf Weeze naar Corfu.
Wil je alvast een beetje in vakantiestemming komen?

Lees de verhalen over zeilvakanties in Griekenland verteld door gasten en crew. Lees mee over zeilvakantie avonturen bij de eilanden Corfu en Lefkas.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

 • Nederlandse onderneming
 • Eigen en gevarieerde vloot
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor