Last Minute zeilen in Griekenland

Last Minute zeilen in Griekenland?

Heb je nog geen vakantieplannen voor de prachtige maand september en wil je graag je vakantie doorbrengen op een zeil- of motorboot in Griekenland?  Informeer dan naar de beschikbaarheid en eventuele last minutes. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je.

Corfu: 

Lefkas:

Let op:  Per 17 augustus is het voor Nederlandse vakantiegangers (ook kinderen vanaf 10 jaar) verplicht om bij binnenkomst een recente negatieve Coronatest (Engelstalig en voorzien van naam en paspoort- of ID-nummer) te overleggen, die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in Griekenland. Buiten het testen in eigen land moet je ook het PLF formulier invullen. Dit formulier dient uiterlijk 24 uur voor je vertrek ingevuld te zijn. Kijk hier voor meer informatie over het testen en het PLF formulier.

In Griekenland zijn er nog steeds  relatief weinig besmettingen, de meeste besmettingen zijn nog steeds in de grote steden zoals Athene en Thessaloniki. Het Lefkas- en Corfugebied is nog nooit zo rustig geweest als dit jaar en de restaurantjes zijn heel erg blij om weer gasten te kunnen ontvangen. Los van het mondkapje in de alle winkels is er eigenlijk weinig te merken van Corona. De gasten die op dit moment aan het zeilen zijn, zijn allemaal heel erg blij dat ze gegaan zijn en genieten volop.

Vluchten

Op de website Skyscanner.nl kan je kijken welke luchtvaartmaatschappijen vanaf  Amsterdam , Rotterdam en Düsseldorf International naar Corfu en en Preveza vliegen.

Goed om te weten

Mocht je twijfelen of een vaarvakantie dit jaar een verstandige beslissing is, dan is het wellicht goed om te weten dat je de meeste tijd buiten doorbrengt op je eigen boot of op een van de vele terrassen van de restaurants waar je niet dicht op elkaar zit. ’s Nachts heb je altijd de luiken open waardoor er een goede ventilatie in de boot is. Zon, buitenlucht en zee zorgen voor de broodnodige vitamine D en vitaliteit die de weerstand vooral ten goede komt. Bovendien ben je niet afhankelijk van mogelijke coronamaatregelen omtrent vervoer en openbaar sanitair, alles is aanwezig op je ‘eigen’ boot. Wij maken de boten na elke zeilweek altijd al goed schoon, gedurende het hele vaarseizoen zullen wij hier extra aandacht aan besteden.

Vliegen

Het risico van besmetting aan boord van vliegtuigen is laag. Moderne vliegtuigen zijn namelijk voorzien van High Efficiency Particulate Air (HEPA) filters, die zorgen voor schone cabinelucht van hoge kwaliteit, waarbij er een hoge mate van luchtcirculatie plaats vindt. De lucht wordt om de drie minuten vervangen door het ingebouwde luchttoevoersysteem van het vliegtuig. De luchtstroom in het vliegtuig gaat van boven naar beneden, wat de kans op ‘horizontale’ transmissie in de cabine nog verder vermindert. Bovendien stroomt de lucht snel en dat is niet bevorderlijk voor de verspreiding van druppels. Verder zitten de passagiers allemaal met hun gezicht in dezelfde richting, zodat er weinig face-to-face interactie is en vormen de stoelen een barrière voor de transmissie naar voren of naar achteren in de cabine. Het dragen van een mondkapje is voor crew en passagiers op dit moment verplicht in het vliegtuig. De vliegtuigen vaker en grondiger gereinigd en de contactmomenten tussen bemanning en passagiers worden tijdens de vlucht tot een minimum beperkt.

Voor beschikbaarheid kunt je contact met ons opnemen per:
email: info@occyachting.com of telefoon: 035 – 695 02 44

Wil je alvast een beetje in vakantiestemming komen?

OCC Magazine

Neem een kijkje in ons online OCC Magazine. Klik op de foto om het magazine te bekijken. Even inzoemen, maar dan kun je je lekker laten inspireren door alle mooie foto’s en verhalen. Liever thuis op de bank offline lezen? Dat kan.  Je kunt hier gratis het OCC Magazine aanvragen.

Inspiratieblogs

Lees de verhalen over zeilvakanties in Griekenland verteld door gasten en crew. Lees mee over zeilvakantie avonturen bij de eilanden Corfu en Lefkas.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor