Jaaroverzicht; we blikken terug én kijken vooruit!

Boot onderweg voor onderhoud

TERUGBLIK 2017

MEI
Het jaar begon met de refit van de Misty, Athena, Gaia, Myra, Arilla en Zaphire in onze fabriek in Turkije. Het was de eerste keer dat OCC Yachting zo’n enorm groot onderhoud aan haar schepen heeft uitgevoerd, heel spannend want er komt heel veel bij kijken. Midden mei zijn de schepen weer te water gelaten en zijn ze onder andere via de prachtige Turkse kust en Kos naar Athene gevaren en van daaruit weer naar onze thuishavens Lefkas en Corfu.

JUNI
Vanaf begin juni t/m eind september hebben Ruud en Marjan met een bijna continue volle bezetting gevaren en dit hebben ze geweldig gedaan. Vooral in het voor- en naseizoen zijn Ruud en Marjan soms wat verder het gebied ingevaren om zo weer eens een aantal andere havens en/of baaitjes aan te doen, dit werd ook zeer gewaardeerd!

JULI EN AUGUSTUS
Begin juli kwamen Thijmen en Sebastiaan erbij als tweede fottieljeleiding in het Lefkasgebied, onderlinge regatta’s, waterpolo wedstrijdjes voor jong en oud in de Foki baai bij Fiscardo en soms een spontane BBQ op een afgelegen strandje. De jongens trokken weer alles uit de kast om er een geweldige vakantie van te maken.

Douwe en Elsemieke en Marcel en Petra zijn in dezelfde periode gestart op Corfu, ook over hen kregen we via de enquêtes veel waardering voor hun inzet. Zij maakten elke week in BBQ baai weer een mooie afsluitende avond. Vooral de kinderen genoten van al het watersportplezier daar en het grote kampvuur op het strand na de BBQ blijft ook altijd een succes.

SEPTEMBER
In deze maand gingen er alvast een aantal schepen naar Corfu, omdat ze daar tijdens de winterperiode op de werf komen te liggen. Terwijl Anton en Edith zoals altijd een gezellige tocht maakten van deze one-way naar Corfu, stonden wij voor het eerst op de Hiswa te Water. Het was een succesvolle beurs voor ons. Onze stand werd druk bezocht en naast de interesse voor onze zeilvakanties was er nu ook grote belangstelling voor onze motorboot.

OKTOBER
Begin oktober zijn de Maya, Vita, Jesse, Emma, Lesse en Alpha onder begeleiding van Henk en Regina naar Turkije vertrokken, ook deze schepen krijgen komende winter een zeer uitgebreid en groot onderhoud. Gedurende deze reis is het schitterend weer geweest. De wind was heel wisselvallig, soms weinig wind, soms te veel en soms dagen met alleen maar wind tegen. Over één ding waren deze zeilers het wel eens, het was een geweldige en avontuurlijke reis met veel gezelligheid in de avonden.

NOVEMBER
Op de Open dag, 18 november jl. hadden we dit jaar het weer mee. Het was een zeer druk bezochte en vooral gezellige dag waarop er al veel boten geboekt werden. Sowieso gaan de boekingen voor 2018 heel erg hard (wellicht ook door de 5% vroegboekkorting die overigens nog tot 1 februari geldt).

refit boten

VOORUITBLIK 2018

JANUARI
Van 10 t/m 14 januari staan we weer op de Vakantiebeurs, altijd leuk om in de vakantiestemming te komen. Dit jaar doen wij ook mee met de kidsroute, de kinderen kunnen met een VR-bril in het Lefkasgebied kijken en aan de hand daarvan een aantal vragen beantwoorden, waarbij ze kans maken op een VR-bril. Brengt u ook een bezoek aan de Vakantiebeurs? U kunt ons vinden op stand 07.B056.

FEBRUARI
Zaterdag 10 februari hebben we weer een Open Dag bij Jansma Jacht in Marina Muiderzand.

MAART
Van 7 t/m 11 maart zijn we ook weer te vinden op de Hiswa in de Rai in Amsterdam.

APRIL
Het vaarseizoen start in 2018 op 21 april en Ruud en Marjan begeleiden weer de One Way naar Lefkas. De boten komen van de werf van Corfu en moeten naar Lefkas gevaren worden. Er is nog een Aloa 28 beschikbaar voor deze reis. Zoals altijd bij deze one-way is de bootprijs 50% van de boothuur. Interesse? Neem dan snel contact op met ons kantoor!

MEI
Op 28 april en 5 mei is de meivakantie, een mooie periode om eens te gaan zeilen met de kinderen en/of kleinkinderen. De natuur staat in volle bloei en de temperaturen kunnen oplopen naar 25 graden. Wij helpen u graag om een mooie reis samen te stellen. Er zijn vele vliegmogelijkheden naar Corfu onder andere met Ryanair vanaf Eindhoven of Düsseldorf Weeze en met Transavia of TUI vanaf Amsterdam. Vliegmogelijkheden naar Preveza (Lefkas ) zijn met Transavia of TUI vanaf Amsterdam of met Condor vanaf Düsseldorf.

Voor een laagseizoenprijs al van de eerste zonnestralen genieten op het Griekse water? Boek dan nu direct online of bel ons voor meer informatie.

Op 19 mei beginnen de boten in Turkije weer aan hun terugtocht naar Griekenland. Een unieke one-way die opgedeeld is in drie delen en begeleidt wordt door Henk de Wildt en zijn vrouw Regina. Op deel 1 en 2 zijn er nog een Bavaria 33 en Bavaria 46 vrij. Deel drie is al helemaal volgeboekt . Wilt u meer lezen over deze reis klik dan hier. Wilt u ook graag een keer mee op deze bijzondere reis? Neem dan snel contact op met ons kantoor!

Wegens groot succes komt er nog een extra motorboot in het water te liggen. Ook geïnteresseerd in een motorbootvakantie? Klik hier voor meer informatie.

Abonneren op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het weer op Lefkas