7 eilanden route

Van 17 juni tot 1 juli  en  van 17 september tot 1 oktober hebben we een speciale tweeweekse flottielje gepland vanaf Corfu naar het Lefkasgebied en weer terug. We varen een mooie route via de 7 Ionische eilanden Corfu, Paxos , Meganissi , Lefkas , Kefalonia, Ithaka en Kalamos.

Waar de wind ons brengt

De Ionische eilanden liggen voor de Griekse westkust en omvatten 14 eilanden. We bezoeken 2 weken lang 7 Ionische eilanden in het Corfu- en Lefkasgebied en meren af in de mooiste haventjes en baaitjes. Onder professionele begeleiding varen we elke dag naar een volgende bestemming. 

‘Go-with-the-flow’ Flottielje
‘Go-with-the-flow’ Flottielje

Twee weken varen van Corfu naar Lefkas en weer terug

Deze speciale route duurt 2 weken. We vertrekken op 17 juni vanuit Corfu en keren 1 juli weer terug op Corfu. Is twee weken te kort en wil je graag drie weken meevaren? Dat kan. Je start ook op 17 juni op Corfu en vaart drie weken met de flottielje mee waarvan de derde week bij en rondom Corfu.

Bij voldoende animo bieden we deze speciale tweeweekse flottielje ook aan van 17 september tot 1 oktober.

De 7 eilanden route

We vertrekken vanuit Gouvia Marina op Corfu en zullen hier ook weer terugkeren.  Elke ochtend is er een briefing en bespreken we de zeilplannen van die dag. De gemiddelde dagafstanden zijn tussen de 10 en 22 mijl. De oversteek van het Corfugebied naar het Lefkasgebied en visa versa is ruim 30 mijl.

Onderstaande vaarroute is een voorbeeldroute, de route is  afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden.

Petriti (Corfu) → Lakka (Paxos) →  Spartaghori (Meganissi) → Sivota (Lefkas) →  Fiscardo (Kefalonia) → Kioni (Ithaka) →  Kalamos (Kalamos) →  Paleros (vaste land) →  Vonitsa (vaste land) Two Rock Bay (vaste land)→ Gaios (Paxos) → Mourtos/Sivota (vaste land) → Gouvia Marina (Corfu)

‘Go-with-the-flow’ Flottielje 2
‘Go-with-the-flow’ Flottielje 3

Varen naar de prachtige eilanden van de Ionische zee

We bezoeken de bekendste Ionische eilanden Corfu, Paxos en Lefkas. Deze eilanden behoren tot de meest groene eilanden van Griekenland en worden gekenmerkt door het vaak knalblauwe zeewater en de witte stranden. Ze hebben een prachtige natuur en mooie met bossen bedekte bergen. Maar we zullen ook de  kleinere eilanden Meganisi en Kalamos bezoeken. We varen naar Kefalonia en natuurlijk Ithaka om te ontdekken waar Odysseus zo naar terug verlangde.

Eilandhoppen voor de echte zeil- en vaarliefhebber

Deze tweeweekse flottielje is speciaal voor zeilers en motorbootliefhebbers die langere tijd op pad willen en het leuk vinden om per eigen boot van eiland naar eiland te hoppen. We maken de tocht onder goede begeleiding van ervaren flottieljeleiding. Elke ochtend is er een briefing waarin wordt verteld wat het volgende haventje of baaitje is, wat onderweg leuke ankerplekjes zijn, hoe het weer is en eventueel andere handige en leuke tips. Vervolgens vertrekt iedereen op een zelfgekozen tijdstip en vaart gedurende de dag op eigen gelegenheid naar de volgende haven. Eenmaal aangekomen helpt de flottieljeleiding met afmeren. In de flottielje is het meestal zo dat er in de avond gezamenlijk gegeten wordt in een bepaald restaurant, uiteraard is dit niet verplicht en als je een keertje met je eigen gezin of gezelschap ergens anders wil gaan eten dan kan dat natuurlijk ook.

‘Go-with-the-flow’ Flottielje 4

Aantrekkelijk zeilen in juni en september

Een zeilvakantie in de maand juni heeft een aantal voordelen; de drukte van het hoogseizoen is er nog niet, het is meestal nog niet zo heel erg heet, de prijzen zijn lager en de Griekse sfeer is volop te proeven in de dorpjes waar je naartoe zeilt.  Alles ziet er kleurrijk uit, Oleanders, Bremstruiken en Bougainvilles staan volop in bloei. Het weer is aangenaam en het is overal nog lekker rustig. Geniet van de zonnestralen terwijl je over de blauwe zee vaart en neem regelmatig een duik in het heldere water. In september is het in Griekenland nog echt zomer; lekker warm, maar niet te heet. De zee heeft de hele zomer kunnen opwarmen en is heerlijk van temperatuur. Met het mooie strijklicht van september maak je de mooiste foto’s van je zeilvakantie.

‘Go-with-the-flow’ Flottielje 6
‘Go-with-the-flow’ Flottielje 7

Beschikbare schepen uit onze eigen vloot:

  • Aloa 28
  • Bavaria 33
  • Bavaria 37
  • OCC Cruiser 40.2 (motorboot)
Is er in onze vloot niet een beschikbaar schip, wij bieden buiten onze eigen vloot een groot aantal jachten van betrouwbare partners in Griekenland aan, met deze schepen kan je ook in deze speciale flottielje meevaren. Voor inhuurboten gelden andere voorwaarden dan voor onze eigen vloot.

Wil je deze tweeweekse route graag varen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zullen een passende offerte voor je maken. Bij 4 aanmeldingen kan de flottielje doorgaan, dit wordt voor de juni flottielje eind februari besloten,  in mei kijken we of er voldoende aanmeldingen zijn voor de route in september.

Bij  niet voldoende aanmeldingen wordt de aanbetaling van 15% terugbetaald maar je kan natuurlijk ook bareboat deze route gaan varen.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor