Agios Stefanos Corfu

Een diepe halfronde baai met een zandstrand en witte huizen, met op de achtergrond olijfgaarden en akkers tegen de glooiende heuvels op. Over zee een mooi uitzicht over de Albanese kust dat slechts op twee kilometer afstand ligt.

Aanvaren

Speciale aandacht verdient de ondiepte die ten noorden ligt van de baai. Deze ondiepte (Ifalos Serpa) wordt gemarkeerd door een boei. De ondiepte ligt tussen de boei en het eiland. De militaire uitkijkpost aan de N-kant van de baai is een goed herkenningspunt.

Agios Stefanos

Aanleggen

In het midden van de baai in 3-6 meter diep water eventueel met een lange lijn naar de kant. De bodem is begroeit met dikke graslagen waardoor het anker niet altijd goede grip heeft. Controleer het anker dus goed op houvast. Met het het anker, achteranker uit kan er ook aan de kleine strekdam worden afgemeerd. Voor de dam liggen enkele rotsblokken dus voorzichtigheid is geboden. Eventueel kun je ook aanmeren op de kop van een kleine houten steiger. U wordt dan ’s avonds wel geacht in het bijbehorende restaurant te gaan eten.

Agios Stefanos
Agios Stefanos

Faciliteiten

Water & Stroom Niet beschikbaar
Douche & Toilet Niet beschikbaar
Restaurants Diverse restaurants
Beschutting Goede beschutting bij de gebruikelijke NW-wind, er kan wel wat deining de baai binnen lopen.
Winkels & Supermarkten Kleine supermarkt, vers brood verkrijgbaar

Zeilvakantie online boeken in Corfu?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor