BBQ Bay – Igoumenitsa

BBQ bay - Igoumenitsa

Een grote rustige baai ten noorden van de stad Igoumenitsa. Deze baai wordt ook wel de ‘dead-bay’ genoemd vanwege zijn goede beschutting. Dit geldt vooral voor de twee kleine inhammen achterin de baai. Achter de baai aan de kant van het lang gerekte strand is een groot moerassig natuurgebied. Hier zijn vele soorten vogels te spotten o.a. pelikanen, reigers enz.

Aanvaren

Het eilandje Nisos Prasoudi is gemakkelijk te herkennen en ligt vlak bij de ingang van de baai. Voorzichtigheid is geboden bij het invaren van de baai. Vele ferry’s varen af en aan op de route Igoumenitsa-Corfu. De meeste van deze ferry’s varen tussen het eilandje en het vaste land door. Binnen in de baai zie je links het lange strand met de parasols en rechts een aantal fishfarms. Verder achterin de baai zijn nog twee kleinere baaitjes waar het bijzonder beschut en rustig is.

BBQ bay Igoumenitsa

Aanleggen

Achteruit afmeren aan de drijvende steiger. Het is vrij diep hier dus zorg voldoende ankerlijn.  Andere mogelijkheid is achteruit met een lange lijn naar het strand.

BBQ bay
BBQ bay

Faciliteiten

Water & Stroom  nvt
Douche & Toilet  nvt
Restaurants  Voor flottieljes kan er een beach barbecue georganiseerd worden.
Beschutting  Zeer goede beschutting in de twee kleine baaitjes. Bij Z-wind is de baai bij het strand minder goed beschut.
Winkels & Supermarkten  nvt
Diversen Ifalos Panayias 39º 12’·25N 20º 14’·14E
Een rif vlak onder de wateroppervlakte. Het ligt 2.5 mijl ten oosten van Gaios midden op zee. Het rif en de ondieptes eromheen zijn zeer moeilijk zichtbaar.
Het ligt dichtbij de directe lijn Gaios/Parga

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor