Benitses

Dit dorpje heeft lange tijd de reputatie gehad een feestoord te zijn voor jonge Europeanen, waar je je om 4 uur ’s nachts beter niet kunt vertonen. De badplaats heeft echter hard gewerkt om van dit imago af te komen, een nieuwe haven met plaats voor bijna 100 boten trekt minder banale bars en restaurants aan die op de varende toerist mikken.
Inmiddels is het een gezellig plaatsje geworden, veel terrasjes, klein parkje in het midden met bankjes en een aantal kleding/souvenirwinkeltjes. Een wandeling door de kronkelige straatjes van het oude centrum is de moeite waard.

Aanvaren

De berg met daarop een grote ‘golfbal’ vormt de achtergrond van het dorp. Dit is een goed herkenningspunt vanaf het water, ook een groot wit hotel op de heuvel is goed zichtbaar. De ingang van de haven bevindt zich rechts van de dam.

Benitses

Aanleggen

Aan de lange betonnen pier met de boeg of spiegel naar de kade aanleggen. Aan het einde van de pier eventueel langszij. De gehele haven is 3-5 meter diep. Het is eventueel ook mogelijk om tussen de lokale bootjes af te meren. De haven is voorzien van mooring-lijnen. Dit zijn er echter veel minder dan er aanlegplaatsen zijn. Wanneer er geen vaste lijnen meer zijn dient u het anker uit te gooien. Doe dit zo ver mogelijk van de kant om te voorkomen dat het anker achter de mooring-ketting vast komt te zitten!

Benitses
Benitses

Faciliteiten

Water & Stroom  Op verschillende plaatsen op de kade, al jaren in aanleg
Douche & Toilet  Mogelijkheid in het dorp bij de hieronder vernoemde taverna
Restaurants Verschillende taverna’s en restaurants in en rondom het centrum
van het dorp
Tip: Taverna “Tony & Alex” halverwege de lange rij terrasjes in
het centrum.
Beschutting  Goede beschutting bij alle weersomstandigheden
Winkels & Supermarkten  Verschillende kleine supermarktjes
Diversen Buslijn naar Corfu-stad. Pinautomaat aan de doorgaande weg.
Apotheek

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor