Gaios

De ‘hoofdstad’ van Paxos, een idyllisch toeristen plaatje dat verscholen ligt achter het eiland St. Nicholas. De afstand tussen de beide eilandjes is zo klein dat het water ertussen een zeer beschutte rivier vormt. Gaios strekt zich uit langs de kade met in het centrum een dorpspleintje dat pal aan de haven ligt. Een wandelingetje door de smalle steegjes van het dorp met vele sieraden- en souvenirwinkeltjes is zeker de moeite waard.

Aanvaren

U kunt zowel via de zuidkant als de noordkant binnenvaren. De zuidingang is op grotere afstand te herkennen aan de gebouwen die vanuit deze richting goed te onderscheiden zijn. Tussen de pieren van de zuidingang is een smalle doorgang waar het slechts 2 meter diep is. Blijf in het midden en wacht tot de ‘weg’ vrij is. De noordingang is op grote afstand slecht zichtbaar. Dichterbij wordt de vuurtoren en de witte muur op het eilandje voor de kust zichtbaar. In het seizoen herken je de ingang door in en uitvarende jachten en ferry’s.

gaios

Aanleggen

Het kanaal heeft een goed beschutte aanlegkade waar je vooruit of achteruit kunt afmeren met een anker. De noordkant biedt rustige plaatsen en de kade aan de zuidkant ligt midden in het levendige centrum. De gehele kade wordt gebruikt om af te meren, alleen de vaste plaatsen voor de ferry boten moeten vermeden worden (deze zijn met borden aangegeven).

gaios
gaios

Faciliteiten

Water Wordt geleverd via een tankwagen
Douche & Toilet Douchemogelijkheid bij restaurant Pan & Theo (tegen betaling)
Restaurants Vele taverna’s en bars langs het water en in het centrum
Beschutting Goede beschutting bij alle weersomstandigheden, alleen zuiden wind kan wat deining    veroorzaken bij de zuidkade
Winkels & Supermarkten Vele winkeltjes en kleine supermarkten langs de kade en in de straten rondom het centrale plein.
Diversen Vanuit de haven vertrekken verschillende ferry’s naar Lefkas en Corfu. Havengeld enkele euro’s. Verhuur van scooters en auto’s.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor