Laka Paxos

Lakka ligt aan een mooie en goed beschutte baai aan de noordkant van het eiland Paxos. De baai is beroemd door zijn helder blauwe water en leent zich uitstekend voor zwemmen. Het sfeervolle dorp bestaat uit smalle steegjes die uitkomen op pleintjes. Vanuit de haven kun je een prachtige wandeling omhoog maken naar de ingang van de baai en de vuurtoren. Daar heb je een prachtig uitzicht over de baai en de zee.

Aanvaren

De ingang van de baai is moeilijk te zien van een afstand. Houd koers op het noorden van het eiland. Op kortere afstand worden kleine gebouwen herkenbaar en meestal zie je verschillende boten voor anker liggen in de baai. In het hoogseizoen varen vele boten af en aan die de ingang van de haven zichtbaar maken.

lakka

Aanleggen

Naast de aanlegplaats voor de toeristenboten is er plaats voor jachten. Hier kun je achteruit of vooruit aanleggen, blijf op ruime afstand van de lage kade. De Aloa’s kunnen zonder problemen vooruit tussen de vele kleine vissersbootjes aanleggen.

Wanneer de kade bezet is kunt u hier goed voor anker gaan in de baai, dit is voor de nacht vaak rustiger.
De gehele baai is 3-6 meter diep, gebruik het vooranker en houd voldoende afstand van andere jachten. Het is ook mogelijk om in de NO-hoek te ankeren met een lange lijn naar de kant.

Lakka
lakka

Faciliteiten

Water  Tegen betaling op de kade bij Hotel Ilios
Douche & Toilet  Toilet bij restaurants, douches tegen betaling bij Hotel Ilios
Restaurants Vele mogelijkheden op de kade en in het dorp Tip: Taverna ‘Nionios’, hier kunt u de bijzonder lekkere gerechten in de keuken zien, voor u het bestelt.
Beschutting Goede beschutting bij de gebruikelijke NW-wind, bij krachtige wind kan de baai zeer onrustig zijn.
Winkels & Supermarkten  Verschillende kleine winkels en supermarktjes
Diversen  Postkantoor/bank bij de tourist-office. Verhuur van scooters en auto’s.

Zeilvakantie online boeken in Corfu?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor