Mongonissi

Aan de zuidpunt van Paxos, net iets meer dan één mijl van Gaios, ligt de door het land omsloten baai van Mongonissi. Een rustig gelegen baai met een mooi zandstrand en goed restaurant. Bijzonder is dat men na het eten vaak een spetterende Griekse dansshow weggeeft waar de hele familie en bediening met veel enthousiasme aan meedoet. Het strandje dat geleidelijk afloopt is zeer geschikt voor kinderen.

Aanvaren

Vanuit Gaios is dit de eerste baai, de tweede meest zuidelijke baai wordt hier vaak mee verward. De ingang is van een afstand moeilijk te herkennen, eenmaal dichterbij zijn de vlaggenmasten bij de ingang zichtbaar.

Mongonissi

Aanleggen

Eenmaal in de baai meteen links om de hoek is een stenen kade. Indien er plaats is kan hier vooruit afgemeerd worden. Achteruit afmeren is hier ook mogelijk als er ruim afstand wordt gehouden van de kant, dit vanwege de diepte en een paar rotsen die vlak voor de kade liggen. Vrij ankeren in het midden is een goed alternatief, eventueel ook mogelijk om te ankeren met een lange lijn naar de kant aan de overkant van de baai.

Mongonissi
Mongonissi

Faciliteiten

Water De tankwagen uit Gaios komt hier op afspraak
Douche & Toilet Buitendouche bij het strandje, muntjes voor binnendouche verkrijgbaar bij het restaurant. Toiletten bij restaurant.
Restaurants Eén restaurant met prachtig terras onder de olijfbomen
Beschutting Goede beschutting bij alle weersomstandigheden
Winkels & Supermarkten Geen winkels, vers brood verkrijgbaar bij restaurant
Diversen Het is mogelijk vanuit deze baai te voet of met de taxi naar Gaios te gaan

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor