Mourtos Sivota

Ten zuiden van baai Ormos Platarias ligt het plaatsje Mourtos, ook wel Sivota genoemd. Een sfeervol stadje met een prachtig uitzicht waar je van een mooie zonsondergang kunt genieten. Door de eilandjes die hier voor de kust liggen zijn er vele mogelijkheden voor een beschutte overnachting. Dit kan zowel in de nieuwe havenkom als vrij ten anker tussen de eilandjes.

Aanvaren

In het nieuwe gedeelte van de haven kan zowel vooruit, achteruit als langszij aangemeerd worden. De stadskade is niet aan te bevelen, enkel voor het bijtanken van water. Deze biedt geen goede beschutting, hier ontstaat een behoorlijke onaangename swell bij het passeren van ferry’s en bij sterkere NW-wind. Verder zijn er vele beschutte ankerplaatsen tussen de eilandjes:

  • Monastry bay: hier kun je aan de houten steiger van het bijbehorende zwembad resort “Torre a Mare” aanmeren of vrij ankeren in de baai
  • Sand bar bay: dit is bij de ondiepe doorgang tussen het eilandje en het vaste land. Hier kan vrij ten anker gegaan worden of eventueel een lange lijn vast maken aan de rotsen. Hierbij wel de doorgang vrij houden voor passerende schepen
  • End bay (Neilson bay): dit kleine baaitje ten oosten van het kleinste eilandje Nisos Mavros Notos biedt zeer goede beschutting in alle weersomstandigheden. Vier ankeren met een lange lijn naar de rotsen. Vanaf het kleine strand is het pad bereikbaar dat naar het dorp leidt. Vanuit al deze baaien is het mogelijk te voet of met de bijboot naar Mourtos te gaan.
Mourtos Sivota

Aanleggen

De beste plaatsen om af te meren zijn in de ‘nieuwe’ havenkom. Dit kan zowel vooruit als achteruit naar de kade. De haven heeft een goede ankergrond. Het is ook mogelijk aan de kade bij de taverna’s af te meren. Dit kan ook zowel vooruit als achteruit. Deze kade biedt alleen minder goede beschutting bij hardere wind.

Mourtos Sivota
Mourtos Sivota

Faciliteiten

Water & Stroom Op de stadskade tegen betaling.
Douche & Toilet Niet aanwezig
Restaurants Verschillende restaurants aan het water.
Beschutting Nieuwe havenbak en ankerplaats End bay goede beschutting bij
alle weersomstandigheden.
Winkels & Supermarkten Vele winkeltjes aan de kade en in het dorp. Supermarkt aan de
kade, bakker verderop in het dorp.
Diversen Pin-automaat, apotheek in het dorp.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor