Parga

Ook Parga ligt op het vaste land van Griekenland in een prachtige omgeving. Een pittoresk plaatsje dat in het midden van twee grote baaien ligt. Hoewel de toeristische invloeden duidelijk merkbaar zijn in dit stadje, blijft het iets speciaals uitstralen. Het is er gemoedelijk en gezellig. Parga is tegen een berghelling gebouwd en het uitzicht van boven op de heuvel bij het fort is magisch. De terrasjes zijn prachtig en er zijn veel kleine, leuke winkeltjes in de steegjes tussen de karakteristieke Venetiaanse huizen. Het is af te raden in Parga zelf aan te leggen, hier kan flinke deining ontstaan en de kade is bezet door taxiboten. Het haventje in de westelijke baai is wel geschikt. Voor een uitstapje naar de plaats zelf kunt u tegen betaling gebruik maken van Yannis zijn watertaxi. Het is ook mogelijk een wandeling van een klein half uur te maken, langs het strand en over de heuvel met het fort. Een aanrader vanwege het mooie uitzicht.

Aanvaren

De huizen en het fort op de heuvel zijn al op grote afstand te herkennen. Het haventje bevindt zich in de westelijke baai Ormos Valtou. Hier is een groot zandstrand met vele gekleurde parasols.

Let op!
Voorzichtigheid is geboden bij het binnenvaren van de baai. Direct om de hoek aan het begin van de baai ligt een rots onder de wateroppervlakte ± 100m uit de kant. Deze is slecht zichtbaar!

Parga
Parga

Aanleggen

Achter de pier zijn beschutte afmeerplaatsen. Met lange lijnen naar de op elkaar gestapelde rotsblokken of de betonnen kade. Het haventje is wat rommelig, even uitkijken voor ankerlijnen en ook een gezonken bootje ligt vlak onder de oppervlakte. Een andere goede mogelijkheid is de boot met het hekanker uit, heel voorzichtig op het strand laten lopen. Daarna het vooranker op het strand leggen. In het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn dan is het ook mogelijk om vrij voor anker te gaan in de baai.

Parga
Parga

Faciliteiten

Water Op het strand, hiervoor is wel een lange slang nodig
Douche & Toilet Buitendouche op het strand
Restaurants Vele restaurants beter dan gemiddeld.
Tip: Restaurant “Castello” in een zijstraatje van de winkelstraat richting het fort. Beetje chiquer restaurant zeer goede kwaliteit.
Beschutting Goed bij gebruikelijke NW-wind. Veel deining bij zuidenwind
Winkels & Supermarkten Vele winkeltjes in het stadje, kleine campingsupermarkt halverwege het strand van O. Valtou

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor