Preveza

Preveza ligt aan het begin van de Amvrakikos Kolpos, een binnenzee. Het is een echt Grieks werkstadje. ’s Avonds is de kade favoriet voor de Volta, het wandelingetje wat Grieken ’s avonds maken. De kade is alleen voor voetgangers. De stad heeft veel winkels en taverna’s.

Aanvaren

Bij het aanvaren van Preveza vanuit het noordwesten ziet u ten noorden van Preveza een beboste heuvel. Dichterbij ziet u het fort Ay Yeoryios. ’s Zomers ziet u vliegtuigen landen en opstijgen vanaf de luchthaven. De boeien die het kanaal naar Preveza markeren zijn pas te zien als je dichtbij bent, blijf tussen de boeien in verband met ondieptes. De zee kan wat onrustig zijn als de wind uit het kanaal komt en de golven tegen de ondieptes oplopen.

Preveza

Aanleggen

Preveza Marina heeft uitgebreide faciliteiten, onder andere een douche en toiletgelegenheid en walaansluiting voor stroom en water. U ligt hier beschut voor de overheersende winden.

Preveza
Preveza

Faciliteiten

Water & Stroom Water en stroom op de steiger
Douche & Toilet  Douches en Toilet zijn aanwezig
Restaurants Vele restaurants zowel aan de kade als in de stad.
Beschutting Goed
Winkels & Supermarkten Verschillende supermarkten en winkels in de hoofdstraat. grotere supermarkten op de weg uit de stad.
Diversen Bank, pinautomaat, ziekenhuis, tandarts, verhuur van auto’s en scooters, vliegveld

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor