Abelike Bay

38º40.7’N – 20º47.5’E

De gehele noordkant van het eiland Meganissi staat bekend om de mooie diepe baaien. Het is wel oppassen, omdat er veel ondiepten zijn in dit gebied. Iedere uitloper gaat onder water nog een behoorlijk stuk door, dus houd ruim afstand. Voor de toegang tot deze baaien ligt een aantal kleine rotseilandjes. Tussen deze eiland eilandjes en de kust van het eiland Meganisi liggen rotsdrempels.

HIER DUS NIET TUSSEN TUSSENDOOR VAREN (zie ook de kaart). De baaien bieden goede ankerplekken voor de nacht met in de Abeliki Baai een goed restaurant Minas met een douchemogelijkheid en water en stroom op de steiger.

Aanvaren

Als u Abelike Bay binnenvaart, komt u als eerste aan bakboordzijde een inham tegen waar u vooranker kunt. Laat de boot naar de wal afzakken en meer met achterlijnen de boot aan de rotsen af. Een heerlijke plek om even te gaan zwemmen. Als u verder doorvaart de baai in treft u de steiger behorende bij het restaurant Minas. Hier is in de ochtend ook brood verkrijgbaar . Lukt het niet om aan de steiger te liggen dan kunt u ook op het swinganker gaan liggen .

Abelike Bay

Aanleggen

Achter in de baai van Abelike treft u de steiger behorende bij het restaurant Minas. Er zijn hier geen moorings dus het schip moet met het voor- of hekanker afgemeerd worden. Bij de de steiger is het diep genoeg om de boot met de kont eerst af te meren. De ankergrond is goed. Op de steiger treft u water én electriciteit.

Abelike Bay
Abelike Bay

Faciliteiten

Water & Stroom Water en stroom op de steiger
Douche & Toilet Beiden bij het restaurant
Restaurants Minas
Beschutting Goed bij alle windrichtingen
Winkels & Supermarkten Niet aanwezig

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor