Het dorp Kalamos en de haven bevinden zich aan de oostzijde van het gelijknamige eiland. Zodra je de baai in vaart, zul je als snel Kalamos en de haven zien. Meer je boot aan een van de ankerplaatsen en ontdek de kade van Kalamos. Geniet van een lunch bij het enige restaurant of ga richting de bakker in het bovendorp. Via een heerlijke en mooie wandeling kom je in het bovendorp van Kalamos terecht.

Nog wat producten en eten nodig? Ga dan richting de supermarkt op de haven. Houd er wel rekening mee dat zij een bescheiden voorraad hebben. Immer wonen er in de wintermaanden slechts 90 mensen in het dorp Kalamos. Vele vertrekken in deze periode richting grotere Griekse steden, zoals Patras en Athene, of zelfs richting Amerika om geld te verdienen. Hierdoor kunnen ze in de zomermaanden weer terug keren naar Kalamos. De vissers kunnen vaak wat stug zijn, maar wanneer u hen respecteert, zul je zien dat zij ook hulpvaardig worden.

Aanvaren

Verschillende molens markeren de ingang van de haven. Verder in de baai is het dorpje en de haven goed zichtbaar.

Kalamos

Aanleggen

Er is ruim gelegenheid om vooruit of achteruit af te meren aan de kade. Hierbij wordt u geholpen door George, de uitbater van Georges taverna.

Kalamos
Kalamos

Faciliteiten

Er is ruim gelegenheid om vooruit of achteruit af te meren aan de kade. Hierbij wordt u geholpen door George, de uitbater van Georges taverna.

Water & Stroom Bij het supermarktje, alleen als je kort kunt afmeren op de plek van de ferry
Douche & Toilet Bij George’s Taverna en bij creperie Il Panino
Restaurants Verschillende restaurants aan de kade
Beschutting Goede beschutting voor de overheersende winden
Winkels & Supermarkten Minimarket in de haven, boven in het dorp zijn meer winkeljes

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor