Mitikas

38º40.0’N – 20º56.7’E

Mitikas ligt tegenover het eiland Kalamos. Het is een typisch Grieks dorp en heeft een grote aantrekkingskracht op Italiaanse toeristen. ’s Avonds is het in de winkelstraat een drukte van belang. Veel Grieken uit de omgeving komen hier hun ouzo drinken. In 1991 is er bij de bestaande pier een kleine haven aangelegd waar u redelijk beschut ligt en de mogelijkheid heeft om water te tanken. In het dorp vindt u o.a. mogelijkheden om te pinnen. Let op: er is een haven in aanbouw. Het onderwatergedeelte is gereed, maar boven water is nog niets af.

Aanvaren

Er zijn twee ‘havens’ aan de zuidoost zijde van Mitikas. Let op de golfbrekers van het westelijk gedeelte liggen onder water. De noordoostelijk gelegen haven is duidelijk te herkennen.

Mitikas

Aanleggen

De noordoostelijke haven is klein en daardoor moeilijk te manoeuvreren. De westelijke kade is beter, let daarbij wel op de drijvende mooringlijnen. Goede beschutting voor de overheersende winden. Je kunt ook voor anker gaan ten oosten van de haven, maar met de overheersende winden lig je daar onrustig. Let op, er is diefstal van jachten gemeld.

Mitikas
Kioni

Faciliteiten

Water & Stroom Water op de kade, geen stroom
Douche & Toilet nvt
Restaurants Voldoende taverna’s aan de waterkant
Beschutting Goede beschutting voor de overheersende NW-W wind
Winkels & Supermarkten Supermarkten
Diversen Bank, pinautomaat

Video

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor