Nidri

Nidri is het drukste havenplaatsje op het eiland Lefkas. Een drukke kade met veel terrasjes maakt het geheel zeer levendig en tot een van de meest toeristische plekken van het eiland. Boodschappen doen is hier geen probleem, ook op zondag zijn de winkels open en er zijn pinautomaten. Alle winkels zijn gevestigd in de hoofdstraat en er is een ruime keuze aan restaurants.

Door het vele af- en aanvaren van ferryboten en toeristenbootjes is het nogal onrustig aan de kade. Ook komt het veelvuldig voor, dat het anker van uw schip per ongeluk door iemand anders wordt opgehaald. Dit kan behoorlijk wat schade en ergernis veroorzaken. Een betere oplossing is de kade voorbij te varen en iets zuidelijker voor anker te gaan. U vaart dan met het bijbootje naar de kant. Trek de bijboot wel op de wal. Rechts van de kade, dus voor het strand, is het niet toegestaan om te ankeren. Dit is aangegeven door boeien. Een andere mogelijkheid is om te ankeren aan de overkant, in Tranquil Bay. Zeker voor een (rustige) overnachting is dit aan te bevelen.

Vanuit daar kan een leuke wandeling gemaakt worden naar de watervallen (vanuit de hoofdstraat naar links land inwaarts, circa 3 kilometer lopen). Een prachtige wandeling door een vruchtbaar en groen gedeelte. Loop helemaal door de kloof tot aan het kleine meertje. Het is echt de moeite waard, als beloning neemt u een verkoelende duik in het ijskoude water. In de richting van Vlikho zijn de opgravingen van Dörpfeld.

Aanvaren

Let bij het binnenvaren van Nidri op de grote hoeveelheid ferry’s, dinghies, waterfietsen, etc. Het is er druk met alles wat op het water blijft drijven. Voor de ingang van de baai van Nidri ligt het eiland Madhouri. U kunt hier aan beide kanten omheen varen.

Nidri

Aanleggen

Eenmaal in de baai is het mogelijk aan de kade af te meren, maar vooral in de zomer is het hier druk en onrustig. Houd bij het ankeren rekening met de diepte, die loopt namelijk snel af, waardoor je anker al snel op 8 – 10 meter ligt. Terwijl het bij de kade ongeveer 3 meter diep is.

Nidri
Nidri

Faciliteiten

Water Water op de kade, diesel wordt aangeleverd op aanvraag.
Douche & Toilet Toiletten in de restaurants, douches niet aanwezig
Restaurants Verschillende bars en restaurants in de hootdstraat en op de boulevard.
Beschutting Goede beschutting bij alle weersomstandigheden
Winkels & Supermarkten Voldoende winkels in de hoofdstraat. Pinautomaten zijn aanwezig.
Diversen nvt

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor