Sami

38º15’.30N – 20º38’.78E

Sami was voorheen een stoffige aanlegplaats voor ferryboten, maar inmiddels is dit een goede haven. Buiten de haven aan de grote aanlegkade, meert de ferry af die vertrekt naar Ithaca, Poros en Argostoli. Het nadeel is, wanneer de ferry aanlegt, het water wat rumoerig wordt, ook ‘s nachts. Op een van de vele terrasjes langs de kade gezeten, zie je aan de linkerkant het dorpje Eufimia schitteren en rechts in de verte het bergmassief van Ithaca.

Het stadje beschikt over diverse restaurants, winkels, een bank met pinautomaat en een postkantoor. Vanaf Sami kunt u naar Melisana of Dolgati. Een wandeling langs het strand (circa 3 km) brengt u naar het meer van Karaomilos, bekend om haar schoepenrad. Langs de wandelweg vindt u volop restaurants. 500 meter verder, komt u bij het meer van Melisana (Nympfengrot). Aan de rand van de stad liggen ruïnes van een Romeins bad met mozaïekvloer. Van de oude stad Sami op de heuvels is weinig behouden, op de resten van de oude stadsmuur en een toren na. Ook kunt u een wandeling maken naar het kerkje Agillion (circa 1 uur), met een nog deels in takt zijnde beltoren.

Aanvaren

Sami ligt in het zuidoosten van Kefalonia. Eenmaal in de baai van Sami is het stadje gemakkelijk te herkennen. Het ligt in de meest zuidoostelijke hoek van de baai.Aanmeren kan alleen in de linker haven , de andere haven is voor locale schepen .

Sami

Aanleggen

Leg met de spiegel naar kade op het vooranker aan. Het haventje heeft twee kleine haventjes waar in de linker haven de boten afgemeerd kunnen worden.

Sami
Sami

Faciliteiten

Water & Stroom Water is gratis te verkrijgen aan het einde van de pier
Douche & Toilet n.v.t.
Restaurants In het dorpje en aan het water zijn restaurants
Beschutting Voldoende beschutting voor de overheersende wind
Winkels & Supermarkten Er zijn voldoende winkels
Diversen Pinautomaat

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor