Vierweekse ‘Go-with-the-flow’ flottielje

Droom je er wel eens van om huis en haard te verlaten en maand lang te zeilen langs de Griekse eilanden? Varen op de bonnefooi en gaan waar de wind je brengt? Je bent niet de enige! Wij krijgen zoveel vragen van echte globetrotters die langere tijd op het water willen doorbrengen. Daarom hebben wij dit voorjaar een bijzondere een ‘Go-with-the-flow’ Flottielje in petto. Speciaal voor echte waterreizigers.

Waar de wind je brengt

Niet met een camper wekenlang een gebied verkennen, maar met een zeil- of motorjacht bekende en onbekende wateren bevaren. Onder professionele begeleiding vaar je in alle rust naar de volgende bestemming. We nemen alle tijd om van baai naar baai te varen en het land achter de havens en baaien te verkennen. Vier weken, dat is het doel en dan gewoon gaan en staan waar de wind ons brengt.

Van dag tot dag

We go with the flow! Het enige dat vast staat, is dat we vanuit Gouvia Marina op Corfu vertrekken en hier ook weer terug zullen keren. Elke ochtend bespreken we de plannen van die dag, die vast al de avond daarvoor zijn gesmeed. Trekken we verder of blijven we we een dagje genieten van de mooie omgeving. Huren we een auto voor een dag en bezoeken we een afgelegen baai of strand, of gaan we cultuursnuiven? De flottieljeleiding zal uiteindelijk de knoop doorhakken.

Rond de Peloponnesos of Amvrakikos

Alles staat open. Maar om een paar voorbeelden van mogelijke tochten te benoemen… wij kunnen bijvoorbeeld richting de Peloponnesos varen. Een diep gekoesterde wens van veel zeilers bij OCC Yachting. We nemen vier weken de tijd om de ronde te maken en af te meren om de culturele highlights te bewonderen. Maar we kunnen ook cruisen richting het vaste land en het meer Amvrakikos ontdekken om vervolgens af te zakken richting Lefkas en Zakinthos om de eilanden te ontdekken waar Odysseus zo naar terugverlangde.

Voor de echte zeil- en vaarliefhebber

De vierweekse “Go-With-The-Flow’ flottielje is speciaal voor zeilers en motorbootliefhebbers die langere tijd op pad willen en graag nieuwe gebieden willen ontdekken. We maken de tocht onder goede begeleiding van ervaren flottieljeleiding, maar we verwachten wel dat je over behoorlijke vaar- en zeilervaring beschikt. Uiteraard ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar je houdt wel van de gezelligheid van een flottielje. Echter, we verwachten echt niet dat je je verplicht voelt om elke avond met de groep op stap te gaan.

Liever bareboat varen?

Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Zou je graag langere tijd op eigen houtje over de Griekse wateren willen zeilen? Dan verwachten wel we dat je over goede zeilvaardigheid en technische kennis beschikt, zodat je eventuele kleine technisiche problemen zelf kunt oplossen.

Aantrekkelijk varen in het voorjaar

Griekenland in het voorjaar heeft een aantal grote voordelen. Dan is het land op haar allermooist en je ervaart het echte, authentieke Griekenland. De Grieken hebben alle tijd voor je en geven je graag het gevoel dat je welkom bent in hun prachtige land. Bovendien zijn de kosten aanzienlijk lager.

De voordelen op een rijtje:

  • De vluchten en de boothuur is aanzienlijke goedkoper;
  • De natuur is overweldigend, groen en vol bloemen;
  • De havens en baaien zijn nog rustig;
  • fijne temperaturen voor zowel een actieve als relaxte vakantie.
Afvaart

Meer informatie

Zie jij je wel vier weken varen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zullen een passende offerte voor je maken, afhankelijk van het type jacht waar je mee wilt varen. Bij drie aanmeldingen kan de flottielje doorgaan.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor