Drie of vier weken zeilen met de ‘Go with the Flow flottielje’

Ken je het tv-programma Wij zijn er bijna en droom je er wel eens van om huis en haard te verlaten en als vaarvakantie drie of vier weken lang rond te varen op de Ionische Zee? Zeilen op de bonnefooi en gaan waar de wind je brengt? Je bent niet de enige! Wij krijgen zoveel vragen van echte globetrotters die langere tijd op het Griekse water willen doorbrengen. Daarom hebben wij een bijzondere een ‘Go-with-the-flow’ Flottielje in Griekenland in petto, speciaal voor waterreizigers die het leuk vinden om de negen Ionische eilanden en een deel van de Peloponnesos per zeil- of motorboot te ontdekken.

MEEZEILEN op de leadboat ?

Wil je tijdens de flottielje meezeilen op de leadboot?  Dat kan. Er zijn op de route nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Waar de wind je brengt

Niet met een camper wekenlang een gebied verkennen, maar met een zeil- of motorjacht bekende en onbekende wateren bevaren. Onder professionele begeleiding vaar je in alle rust naar de volgende bestemming. We nemen de tijd om van baai naar baai te varen en het land achter de havens en baaien te verkennen, 3 of  4 weken en alle negen Ionische eilanden en een deel van de Peloponnesos te bezoeken, dat is het doel en dan gewoon gaan en staan waar de wind ons brengt.

‘Go-with-the-flow’ Flottielje
‘Go-with-the-flow’ Flottielje

Drie of vier weken zeilen

De Go-With-The-Flow flottielje is drie of vier weken. We vertrekken op 23 mei vanuit Corfu en keren 20 juni weer terug op Corfu. Is vier weken te lang, maar wil je wel graag drie weken meevaren? Dat kan. Je start ook op 23 mei op Corfu en vaart drie weken met de flottielje mee. Je drieweekse reis eindigt op 13 juni op Lefkas. Wij vertellen je graag alle ins en outs.

De negen eilanden route

We go with the flow!  We vertrekken vanuit Gouvia Marina op Corfu en zullen hier met de vierweekse flottielje ook weer terugkeren.  De drieweekse flottielje eindigt deze reis op 13 juni in Preveza Marina in het Lefkas gebied. Elke ochtend is er een briefing en bespreken we de zeilplannen van die dag. Trekken we al verder of blijven we een dagje genieten van de mooie omgeving. Huren we een auto en bezoeken we een afgelegen baai of strand of gaan we cultuursnuiven?

Onderstaande vaarroute is onder voorbehoud en afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden.  In deze route zijn een aantal ‘vrije dagen’ ingepland. Een routebeschrijving  is op aanvraag beschikbaar.

Petriti (Corfu) → Gayos (Paxos) → Parga (vaste land) → Preveza (vaste land) →  Spartaghori (Meganissi) → Fiscardo (Kefalonia) → Eufemia (Kefalonia) → Agios Nikolaios (Zakynthos) → Katakalon (Peloponnesos) → Kery baai (Zakynthos) → Zakynthos Stad  (Zakynthos) → Poros (Kefalonia) → Kioni (Ithaka) → Sivota (Lefkas) → Kastos ( Kastos) → Kalamos (Kalamos) → Abeliki ( Meganissi ) en Preveza Marina (einde drieweeks flottielje) →  Vonitsa (vaste land) → Ligia (vaste land) → Mongonissi (Paxos) → Lakka (Paxos) → Mourtos/Sivota (vaste land) → Sayada (vaste land) → Gouvia Marina (Corfu)

‘Go-with-the-flow’ Flottielje 2
‘Go-with-the-flow’ Flottielje 3

Zeilen vanaf Corfu naar de Peloponnesos en terug

We bezoeken de bekendste Ionische eilanden Corfu, Paxos, Lefkas, Kefalonia, Ithaca en Zakynthos.  Deze eilanden behoren tot de meest groene eilanden van Griekenland en worden gekenmerkt door het vaak knalblauwe zeewater en de witte stranden. Ze hebben een prachtige natuur en mooie met bossen bedekte bergen. Maar we zullen ook de eilanden Meganisi, Kastos en Kalamos proberen aan te varen. Het (schier) eiland Peloponnesos zal bezocht worden, een diep gekoesterde wens van veel zeilers bij OCC Yachting. We nemen drie of vier weken de tijd om al deze negen Ionische eilanden aan te doen en om een deel van de Peloponnesos te bezoeken en hier  af te meren om de culturele highlights te bewonderen. Vervolgens varen we weer richting Kefalonia en Ithaka om de eilanden ontdekken waar Odysseus zo naar terug verlangde.

Voor de echte zeil- en vaarliefhebber

De drie- vierweekse “Go-With-The-Flow’ flottielje is speciaal voor zeilers en motorbootliefhebbers die langere tijd op pad willen en graag nieuwe gebieden willen ontdekken. We maken de tocht onder goede begeleiding van ervaren flottieljeleiding, maar we verwachten wel dat je over behoorlijke vaar- en zeilervaring beschikt. Uiteraard ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar je houdt wel van de gezelligheid van een flottielje. Echter, we verwachten echt niet dat je je verplicht voelt om elke avond met de groep op stap te gaan.

‘Go-with-the-flow’ Flottielje 4
‘Go-with-the-flow’ Flottielje 5

 Meezeilers gezocht !

Deze bijzondere 3 of 4 weekse flottielje wordt begeleid door schipper Peter Kraan en zijn leadboot Annabel, een fijne Bavaria 44. Peter vaart al jaren in het gebied en kent elke haven, baai, strand en rots op zijn duimpje. Aan boord van Annabel zijn een voorhut met eigen natte cel en een achterhut beschikbaar voor meezeilende gasten. Wil je tijdens de flottielje meezeilen op de leadboot? Dat kan. Er zijn op de route nog een aantal plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie op welke trajecten meezeilen mogelijk is en de prijzen neem contact  met ons op.

Aantrekkelijk varen in het voorjaar

Griekenland in het voorjaar heeft een aantal grote voordelen. Je ervaart het echte, authentieke Griekenland en het land is dan op haar allermooist. De Grieken hebben alle tijd voor je en geven je graag het gevoel dat je welkom bent in hun prachtige land. Daarbij zijn de kosten aanzienlijk lager.

De voordelen op een rijtje:

 • De vluchten en de boothuur is aanzienlijke goedkoper;
 • De natuur is overweldigend, groen en vol bloemen;
 • De havens en baaien zijn nog rustig;
 • Fijne temperaturen voor zowel een actieve als relaxte vakantie.
‘Go-with-the-flow’ Flottielje 6
‘Go-with-the-flow’ Flottielje 7

Vier weken voor de prijs van drie

De datum voor dit flottielje in 2020 is van 23 mei tot 13/20 juni 2020. Wij bieden de vierweekse flottielje aan voor de prijs van drie weken. Wil je drie weken mee gaan vraag hiervoor een offerte aan.  De tarieven zijn afhankelijk van het type jacht waarmee je wilt varen en exclusief vliegtickets, flottieljebegeleiding, brandstof en havengelden. De aanbieding geldt alleen voor de boten die meevaren in dit speciale flottielje en is niet te combineren met andere kortingen.

Beschikbare schepen voor de vierweekse flottielje:

 • Aloa 28
 • Bavaria 33
 • Bavaria 36 Holiday
 • OCC Cruiser 40.2 (motorboot)

Beschikbare schepen voor de drieweekse flottielje:

 • Aloa 28
 • Bavaria 32
 • Bavaria 36 Holiday
 • OCC  Cruiser 40.2 (motorboot)

Zie jij je wel drie/vier weken varen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zullen een passende offerte voor je maken, Bij drie aanmeldingen kan de flottielje doorgaan.

Wilt u meer informatie, op zondag 9 februari hebben we om 15.30u een bijeenkomst op de Open dag.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

 • Nederlandse onderneming
 • Eigen en gevarieerde vloot
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor