Home » Zeilen in Meivakantie 2018
Zeilen in Meivakantie 2018

Zeilen in Meivakantie 2018

Zeilen in de meivakantie is een prachtig avontuur; dit kan uitstekend in de zon in Griekenland! Juist erg leuk met (klein)kinderen. De meivakantie valt in 2018 tussen 21 april en 6 mei. Waarom zeilen in de meivakantie zo ideaal is? Het voorjaar is een prachtige tijd in Griekenland; de natuur is overweldigend mooi, alles staat in bloei, de bomen zijn groen en je ruikt de kruiden. Soms zijn er dolfijnen of waterschildpadden te zien! Het weer is aangenaam met soms temperaturen van rond de 24 graden en het is overal nog lekker rustig. Vanaf het water op de zeilboot is het heerlijk om de eerste zonnestralen op je gezicht te voelen en de eerste duik te nemen in de helblauwe zee. Daarnaast is zeilen in de meivakantie voordeliger dan in de zomer! Dankzij het mooie weer in Griekenland en een voordelige prijs geniet u extra van het zeilen in de meivakantie.

Zwemmen in de Griekse zee

Meivakantie in Griekenland

De meivakantie wordt steeds vaker gekozen om eens gezellig met het hele gezin op vakantie te gaan. Sommige scholen breiden de meivakantie met een week uit, wat betekent dat de kinderen zelfs twee weken meivakantie hebben. Omdat Koningsdag en Bevrijdingsdag ook in dezelfde week vallen hoeven ouders vaak maar een paar dagen vrij te nemen van werk in plaats van een hele werkweek. Met als gevolg dat de meivakantie steeds populairder wordt om met de kinderen op vakantie te gaan in plaats van het drukke hoogseizoen in juli en augustus.

En waarom dus niet zeilen in Griekenland? Griekenland is de ideale bestemming voor een weekje weg. Op nog geen 3 uur vliegen ben je al op je vakantiebestemming. Op de mooie eilanden Corfu en Lefkas is het dan ook nog niet zo druk met toeristen. Griekenland heeft meer dan 300 dagen zonneschijn, waarvan de meeste zonuren tussen eind april en november. Het zeewater warmt vanaf april al snel op en een frisse duik kan worden genomen. De haventjes zijn nog relatief rustig. Iedereen is nog rustig aan het opstarten. Heerlijk uitgerust zie je de restauranthouders nog een likje verf geven op hun gevel. Iedereen heeft merkbaar zin in een nieuw seizoen en.. de Griekse bevolking is vriendelijk en gek op kinderen.

Meivakantie Griekenland
Kinderen op de zeilboot

De zeilroutes zijn zodanig uitgestippeld dat u een bezoek brengt aan de leukste havens of baaien. Geniet van heerlijk zeilen met de middagwind voordat u weer afmeert in het volgende leuke haventje waar de flottieljeleiding u helpt met afmeren. In de avond kunt u gezellig met de groep gaan eten of met uw eigen familie, niks is verplicht. Het Ionische gebied, Lefkas en Corfu, is uitermate geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De zee is kalm, de wind niet erg hard en de afstanden tussen de havens en baaitjes klein, waardoor je de afstanden zo groot en zo klein kunt maken als je zelf wilt.

Het vaarseizoen bij OCC Yachting begint ook vaak in de meivakantie. De eerste boten worden dan van Corfu naar Lefkas gevaren. Deze zogenoemde One Way op 21 april wordt net als in een normale flottielje begeleid. Via de mooiste baaitjes vaart u van Corfu naar Lefkas en dat allemaal voor maar 50% van de boothuur.

In de meivakantie verwelkomen we de eerste gezinnen. Flottieljezeilen is uitermate geschikt om onbekend vaargebied te ontdekken en voor kinderen is het ook erg leuk. De eerste vriendschappen ontstaan op het water en er wordt vooral goed genoten van de eerste zonnestralen.

In de volle zee
Jongen springt in het water

5 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een zeilvakantie in de meivakantie:

 • 1) Geniet nog van voorseizoensprijzen voor de boothuur
 • 2) Minder druk dan in het hoogseizoen
 • 3) Temperatuur kan oplopen tot wel 24 graden Celsius
 • 4) Alles staat mooi in bloei
 • 5) Directe vlucht naar Corfu of Lefkas

Zeilen in de meivakantie in Griekenland, vanuit Corfu of Lefkas, is heel voordelig, wij hanteren laagseizoen prijzen. Vliegen kan vanaf Amsterdam of Eindhoven, maar kijk ook eens bij Düsseldorf of Brussel om vandaan te vliegen, in deze landen is het geen meivakantie en zijn de vliegtickets vaak een stuk voordeliger. Je kunt natuurlijk ook een deel van je vakantie zeilen en een paar dagen een landvakantie hieraan vast plakken. Tips hiervoor vind je in ons blog.

 • Nederlandse onderneming
 • Eigen en gevarieerde vloot
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Geen vaarbewijs nodig
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
 • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC