Zeilen in de meivakantie 2021

Zeilen in de meivakantie is een prachtig avontuur. De natuur in het voorjaar is overweldigend mooi. Alles ziet er nog fris uit , oleanders, bremstruiken en bougainvilles staan in bloei en ook de sinaasappel- en citroenbomen zijn klaar om geoogst te worden. De bomen zijn helder groen en overal ruik je de kruidige geuren van bloemen en planten.  Dolfijnen en waterschildpadden zijn extra nieuwsgierig en laten zich vaker zien. Het weer is aangenaam en het is overal nog lekker rustig. Geniet van de eerste zonnestralen terwijl je over de blauwe zee vaart en neem de eerste duik in het heldere water. Zeilen in de meivakantie is heerlijk en bovendien voordeliger dan in het hoogseizoen. In 2021 valt de officiële  meivakantie in week 18,  1 mei tot 9 mei. Veel basisscholen zijn in de meivakantie een extra week ervoor of erna ook nog gesloten.

Zwemmen in de Griekse zee

Voordelig zeilen in de meivakantie

De meivakantie is een ideale periode om er gezellig met je gezin op uit te trekken. Veel scholen hebben twee weken vrij en vaak zijn daar nationale feestdagen, zoals Koningsdag en Pasen, in verweven. Dat betekent minder vrije dagen opnemen. De tarieven voor vlucht en accommodatie zijn gunstiger en je reist buiten de drukke hoogseizoenweken in de zomer. Ben je van plan om er in de meivakantie met je gezin op uit te trekken? Denk dan ook eens aan een zeilvakantie in Griekenland! Corfu en Lefkas zijn ideale bestemmingen voor een weekje weg. Je vliegt er in nog geen drie uur naar toe en de reisafstanden ter plaatse zijn overzichtelijk.

Griekenland is prachtig in de meivakantie

In Griekenland schijnt meer dan 300 dagen de zon en de eilanden staan in het voorjaar prachtig in bloei. Het zeewater warmt al snel op en nodigt uit voor een frisse duik. In april zijn Corfu en Lefkas nog niet zo druk bezocht. De haventjes zijn dan ook nog lekker rustig en iedereen bereidt zich voor op het komende seizoen. Je ziet de restauranthouders de boel op orde brengen en de gevels van hun tavernes nog snel een laatste lik verf geven. Ze zijn blij je te zien en verwelkomen je hartelijk. De Griekse bevolking is uitermate vriendelijk en zijn gek op kinderen!

Meivakantie Griekenland
Kinderen op de zeilboot

Mooi zeilweer in de meivakantie

Onze zeilroutes brengen je naar de leukste havens en baaien. Geniet van zon, zee en wind en zeil heerlijk naar de volgende haven. De zee is kalm, de wind niet al te hard en de afstanden zijn klein. Je kunt de vaartochten dan ook zo groot en zo klein maken als je zelf wilt. Op de volgende bestemming staat de flottieljeleiding klaar om te helpen met afmeren. Dan heb je alle tijd om de omgeving te verkennen. ’s Avonds kun je gezellig met de groep eten of lekker met je eigen familie. JNiks is verplicht. Het Ionische gebied, Lefkas en Corfu, is uitermate geschikt om te varen met kinderen van alle leeftijden.

Goedkope One Way in de meivakantie

OCC Yachting start het vaarseizoen vaak in de meivakantie. Dan varen we de eerste boten via de mooiste baaien van Corfu naar Lefkas. Die zogenoemde One Way’s worden net als een normale flottielje door onze ervaren crew begeleid en zijn extra voordelig. Je vaart mee voor 50% van de boothuur voor 1 week. Heb je interesse in de voordelige One Way’s van Corfu naar Lefkas? Houd de website in de gaten en boek snel! De weken zijn erg populair. Flottieljezeilen is een ideale manier om een onbekend vaargebied te ontdekken en het is een waar feest voor kinderen! Vriendschappen ontstaan op het water en met elkaar wordt er volop genoten van de eerste avonturen op zee.

In de volle zee
Jongen springt in het water

Waarom zeilen in de meivakantie?

Wij geven je graag vijf redenen:

  • 1) Voorseizoensprijzen voor de boothuur
  • 2) Minder druk dan in het hoogseizoen
  • 3) Temperatuur kan oplopen tot wel 24 graden Celsius
  • 4) Alles staat mooi in bloei
  • 5) Directe en voordelige vluchten naar Corfu of Lefkas

Zeilen in de meivakantie in Griekenland, vanuit Corfu of Lefkas, is heel voordelig! Wij hanteren laagseizoen prijzen. Vliegen kan vanaf Amsterdam of Rotterdam, maar kijk ook eens bij de vluchten van Düsseldorf of Brussel. Omdat het in die landen geen meivakantie is, zijn de vliegtickets vaak een stuk voordeliger. Je kunt natuurlijk ook een deel van je vakantie zeilen en een paar dagen een landvakantie hieraan vast plakken. Lees ons blog voor inspiratie.

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor