Home » Zeilen met kinderen
Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen in Griekenland is een prachtig avontuur, en dit kan zowel in de meivakantie als in de zomer. Het Ionische gebied, Lefkas en Corfu, is uitermate geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De zee is kalm, de wind niet erg hard en de afstanden tussen de havens en baaitjes klein, waardoor je de afstanden zo groot en zo klein kunt maken als je zelf wilt. Onderweg is er ruimschoots tijd te ankeren in een baai, een duik in het heerlijke heldere water te nemen of te snorkelen.

De kinderen vermaken zich heerlijk met elkaar

Zeilen met kinderen

Bij de haventjes is vaak een strandje in de buurt, om lekker te zwemmen of je kunt vissen met schepnet en of hengel. De Grieken zijn dol op kinderen, in de taverna’s worden ze dan ook altijd enthousiast onthaald.

Zowel grote als de kleine kinderen vermaken zich uitstekend tijdens een zeilvakantie in Griekenland. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze helpen tijdens het zeilen, wegvaren en afmeren. Ze kunnen zwemmen, van de boot springen, s’avonds met elkaar op stap gaan, snorkelen, vissen, met de Dinghy op pad, grotten ontdekken en zeeschildpadden en dolfijnen zien zwemmen!

Tijdens de schoolvakanties zijn er veel kinderen in de flottieljes, de kinderen vermaken zich heerlijk met elkaar, op de wal, in het water en op de boot. Soms varen ze mee met een boot van vriendjes, dan heeft u een dagje alleen en dan varen ze de volgende dag met u mee, gezellig druk.

Op veel plekken is het mogelijk gebruik te maken van draadloos internet.
Spartochori, Frikes, Fiskardo, Kastos en vele andere plekjes zullen nooit meer uit uw geheugen verdwijnen. Begint de herinnering toch wat te vervagen? Kom dan gewoon nog een keer. Dit gebied verveelt nooit.

Handige tips

 • Vermaak: Tekenspullen, puzzels, spelletjes, Ipad en boeken zijn handig als ze even geen zin hebben in varen.
 • Visgerei: Koop het ter plekke. Het is niet duur en scheelt weer in de bagage. Je kan het eventueel achterlaten voor volgende gasten.
 • Voor jongere kindjes is het leuk om een klein opblaasbadje mee te nemen. Dat kun je met rustig weer in de kuip zetten met zeewater. Dikke pret!
 • Oudere kinderen zullen veel met elkaar optrekken, op stap gaan en…… helpen met het varen.
 • Veiligheid: Kleine kinderen moeten altijd een reddingsvestje om. Deze zijn gratis op de basis in Griekenland verkrijgbaar.
 • Hele kleine kindjes kunnen met een opklapbaar opzetstoeltje, dat vastgemaakt is met spanbanden , in de kuip gezet worden. Ze hebben dan goed zicht en met een puts naast hen hebben ze veel plezier.
 • Bescherming: Hoge factor waterbestendige zonnebrand, petjes, zonnebril. Heel handig zijn de uvshirtjes, waarmee je in het water kan en zo droog zijn. Waterschoentjes zijn ook erg handig voor de rotsen en eventuele zee-egels.
Moeder met kinderen bij het water

Bedhekje

Bedhekje

Voor kindjes die nog uit hun bed kunnen vallen is er een handig klein opklapbaar bedhekje verkrijgbaar. Hierdoor creëer je ook een veilige speelruimte.

Kinderen in de vakantieweken

Om een indruk te geven van het aantal kinderen met hun leeftijden hieronder een tabel met het aantal kinderen in de vakantieweken en de leeftijd.

LeeftijdMeivakantie Juli   Augustus   
1e wk1e wk2e wk3e wk4e wk1e wk2e wk3e wk4e wk
0-5 jaar410301104
5-10 jaar71268111591210
10-15 jaar1412141114169115
15-20 jaar1622161111145510

Zeilen met jonge kinderen

Altijd al een zeiltocht willen maken op de Griekse wateren met je kleintje(s)?

Dit jaar organiseert OCC Yachting in samenwerking met Travelguppies voor de derde keer een flottielje voor de allerkleinsten. Deze reis is speciaal bedoeld voor gezinnen waarvan de kinderen nog niet leerplichtig zijn en dus de mogelijkheid hebben om buiten het hoogseizoen te reizen.

Deze speciale flottielje zal plaatsvinden in het naseizoen. Het is dan lekker rustig op het water en het weer prima. Ieder gezin vaart op zijn eigen boot, volledig in eigen tempo. Bij deze reis wordt extra rekening met onze kleintjes; kortere (zeil)afstanden en meer plekjes om lekker te zwemmen en spelen.

Zeilen met jonge kinderen

Over Travelguppies

Travelguppies specialiseert zich in avontuurlijke reizen met kinderen. Geen standaard pakketreis, waarbij de dagindeling al ver van tevoren vastligt, maar reizen waarbij er de ruimte is om zelf dingen te ontdekken.

Met Travelguppies reis je met je eigen gezin, maar wel met de gezelligheid van medereizigers; andere gezinnen met jonge kinderen.

Begeleiding

Deze flottielje zal worden begeleid door Don, Jennifer & Skye (2 jaar). Al twee seizoenen eerder werkten zij als flottieljeleiding voor OCC Yachting en dus kennen ze het gebied goed en weten ze alle leuke (kindvriendelijke) plekjes te vinden.

Vertrek data & schepen

voorjaar 2018 vanaf onze basis in Corfu of Lefkas. Andere data zijn in overleg mogelijk! Minimale deelname is 3 boten.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze reis kun je contact opnemen met Jennifer (Travelguppies) op 06 – 534 66204 of met Lieselotte (OCC Yachting) op 035 – 695 02 44.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

 • Nederlandse onderneming
 • Eigen en gevarieerde vloot
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Geen vaarbewijs nodig
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
 • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC