Home » Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen in Griekenland is een prachtig avontuur! Je kunt een zeilvakantie boeken in de meivakantie en in de zomervakantie. Het Ionische gebied, Lefkas en Corfu, is uitermate geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De zee is kalm, de wind is niet erg hard en de afstanden tussen de havens en baaien zijn klein. Je kunt de zeilafstanden dan ook zo groot en zo klein kunt maken als je zelf wilt. Onderweg is er ruimschoots tijd om te ankeren in een baai en een duik te nemen of te snorkelen in het heerlijke, heldere water.

De kinderen vermaken zich heerlijk met elkaar

Zeilen met kinderen

Zeilen in Griekenland is een mooi avontuur voor kinderen van alle leeftijden. Grote en zeker ook kleinere kinderen zullen zich uitstekend vermaken en… ze kunnen goed helpen tijdens het zeilen, het wegvaren en het afmeren. Op zee kunnen ze de weg wijzen en speuren naar dolfijnen en zeeschildpadden. In de baaien en havens is het goed toeven in en om het water. Je kunt van de boot zo in het heldere water springen, met de snorkelset de onderwaterwereld verkennen en met het bijbootje de omgeving ontdekken. Grotere kinderen vind het vast leuk om ‘s avond met elkaar op stap te gaan.  Bij veel havens is een strandje in de buurt om lekker te zwemmen en te zonnebaden. Neem je hengel of visnet mee, wie weet vang je iets lekkers voor het eten.  Het water is zo helder dat je de vissen gewoon ziet zwemmen. Grieken zijn dol op kinderen en ze worden in de taverna’s dan ook enthousiast onthaald.

Zeilen in een flottielje

Voor kinderen is het varen in een Flottielje een extra groot feest. In de schoolvakanties varen er altijd veel kinderen mee in de flottieljes van OCC Yachting die zich uitstekend met elkaar vermaken. Vaak wordt het zo gezellig dat kinderen een dag meevaren op de boot van hun vrienden. Dat betekent dat het de ene dag heerlijk rustig is op de boot en de andere gezellig druk. ‘s Avonds in de Taverna’s duiken de kinderen vaak met elkaar aan een tafel en hebben vrijwel elke avond onafgebroken plezier met elkaar. en anders geen nood, op veel plekken is er toegang tot wifi.

Griekenland blijft bijzonder

Voor veel kinderen is een zeilvakantie in Griekenland dé favoriete vakantie en zij zullen hun bezoek aan Spartochori, Frikes, Fiskardo, Kastos en alle andere havens en baaien nooit vergeten. Het mooiste van een zeilvakantie in Griekenland is dat het gaat nooit vervelen. Het gebied zo afwisselend en aangenaam, daar kun je elk jaar weer met groot plezier naar terugkeren.

Handige tips

 • Vermaak: Tekenspullen, puzzels, spelletjes, Ipad en boeken zijn handig als ze even geen zin hebben in varen.
 • Visgerei: Koop het ter plekke. Het is niet duur en scheelt weer in de bagage. Je kan het eventueel achterlaten voor volgende gasten.
 • Voor jongere kindjes is het leuk om een klein opblaasbadje mee te nemen. Dat kun je met rustig weer in de kuip zetten met zeewater. Dikke pret!
 • Oudere kinderen zullen veel met elkaar optrekken, op stap gaan en…… helpen met het varen.
 • Veiligheid: Kleine kinderen moeten altijd een reddingsvestje om. Deze zijn gratis op de basis in Griekenland verkrijgbaar.
 • Hele kleine kindjes kunnen met een opklapbaar opzetstoeltje, dat vastgemaakt is met spanbanden , in de kuip gezet worden. Ze hebben dan goed zicht en met een puts naast hen hebben ze veel plezier.
 • Bescherming: Hoge factor waterbestendige zonnebrand, petjes, zonnebril. Heel handig zijn de uvshirtjes, waarmee je in het water kan en zo droog zijn. Waterschoentjes zijn ook erg handig voor de rotsen en eventuele zee-egels.
Moeder met kinderen bij het water

Bedhekje

Bedhekje

Voor kindjes die nog uit hun bed kunnen vallen is er een handig klein opklapbaar bedhekje verkrijgbaar. Hierdoor creëer je ook een veilige speelruimte.

Kinderen in de vakantieweken

Om een indruk te geven van het aantal kinderen met hun leeftijden hieronder een tabel met het aantal kinderen in de vakantieweken en de leeftijd.

Leeftijd Meivakantie   Juli       Augustus      
1e wk 1e wk 2e wk 3e wk 4e wk 1e wk 2e wk 3e wk 4e wk
0-5 jaar 4 1 0 3 0 1 1 0 4
5-10 jaar 7 12 6 8 11 15 9 12 10
10-15 jaar 14 12 14 11 14 16 9 11 5
15-20 jaar 16 22 16 11 11 14 5 5 10

Zeilen met jonge kinderen

Altijd al een zeiltocht willen maken op de Griekse wateren met je kleintje(s)?

Dit jaar organiseert OCC Yachting in samenwerking met Travelguppies voor de derde keer een flottielje voor de allerkleinsten. Deze reis is speciaal bedoeld voor gezinnen waarvan de kinderen nog niet leerplichtig zijn en dus de mogelijkheid hebben om buiten het hoogseizoen te reizen.

Deze speciale flottielje zal plaatsvinden in het naseizoen. Het is dan lekker rustig op het water en het weer prima. Ieder gezin vaart op zijn eigen boot, volledig in eigen tempo. Bij deze reis wordt extra rekening met onze kleintjes; kortere (zeil)afstanden en meer plekjes om lekker te zwemmen en spelen.

Zeilen met jonge kinderen

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

 • Nederlandse onderneming
 • Eigen en gevarieerde vloot
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Enthousiaste en betrokken crew
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
 • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC
Boeken