Zeilvakantie combineren met een vakantie op Corfu

Corfu is een heerlijk eiland. Je kunt een zeilvakantie goed combineren met een aantal dagen of zelfs weken op het eiland zelf. Echte actievelingen kunnen hun hart ophalen met allerlei outdoor activiteiten als duiken, paardrijden, wandelen en fietsen.

Kerkyra

Mooi, gevarieerd eiland

Hoewel het eiland overzichtelijk klein is, maken de verschillende kusten en landschappen Corfu tot een zeer gevarieerd eiland. We krijgen dan ook vaak de vraag welke stranden en gebieden de moeite waard zijn. Een lastige vraag, want alles hangt natuurlijk af van je wensen en de mogelijkheden. Maar onze top 5: Agios Stephanos aan de noordoostkant van het eiland, Paleokastritsa (leuk voor een dagtochtje), Agios Gordios, Pelekas Beach en Komenno. En natuurlijk zijn wij de grootste fan van Paxos.

Ideeën voor actieve uitjes op Corfu

Corfu trail bewandelen

Bewandel de Corfu Trail

Op  Corfu kun je naast zeilen ook geweldig wandelen. Corfu heeft een eigen wandelroute, de zogenoemde Corfu Trail met een totale lengte van 220 km. De Trail loopt van kust naar kust langs prachtige, vaak nog onontdekte plekjes. De wandelroute is het beste te bewandelen van zuid naar noord, op zonnige dagen heb je dan de zon in de rug. De route is goed aangegeven met gele CT bordjes en pijlen en stippen. Op de route zie je ook Petriti liggen, één van de baaien waar we ook met het flottielje (een groep schepen) komen.

Wat golfen en zeilen gemeen hebben? Rust en natuur.

Nog meer rust en natuur? U kunt golfen op Corfu, bij de’ Corfu Golf Club’. De club beschikt over een 18 holes golfbaan. Deze golfbaan ligt  ongeveer 14 km van Corfu Stad vandaan en ligt midden in een natuurreservaat. Het is een vlakke baan met uitdagende bunkers en waterpartijen. Vooral in de lente is het prachtig door de vele bloeiende bomen en planten. Tip: neemt u uw eigen golfclubs mee, deze kunt u eventueel bij ons op kantoor stallen in de week dat u gaat zeilen.

Corfu golfen
Paardrijden op Corfu

Paardrijden op Corfu

Paardrijden kan bij meerdere maneges op Corfu voor buitenritten. De routes gaan over single tracks en onverharde paden en zijn er voor zowel beginnende ruiters als ervaren ruiters.

Haal je duikbrevet

Vanaf 12 jaar is het in Griekenland wettelijk toegestaan om een duikbrevet te halen. Het aantal duikscholen in Griekenland groeit snel, zo ook op Corfu. Duiken kan zowel voor de beginnende duiker als de duiker met een PADI. Bij het dorpje Paleokastritsa ligt in een mooi duikgebied waar ook in spelonken en grotten  gedoken kan worden, maar ook bij Kassiopi en Barbati is het prachtig duiken.

Duiken op Corfu

Zeilvakantie online boeken in Corfu?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor