Seizoen 2023

Zin in de Griekse zon, idyllische baaitjes en het helderblauwe water van de Ionische Zee? Wil je graag je vakantie doorbrengen op een zeil- of motorboot in Griekenland, de vrijheid voelen van varen op zee? Informeer dan naar de beschikbaarheid voor zomer 2023, wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je. Wil je je vaarvakantie combineren met een landvakantie, klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op. Online boeken is ook mogelijk.

Wil je graag de eerste keuze hebben?  Profiteren van een vroegboekkorting tot 1 februari 2023* is natuurlijk een voordeel, keuze hebben is een ander voordeel. Hoe later je de vakantie boekt, hoe meer schepen volgeboekt zijn. Dan kan het zomaar gebeuren dat je voorkeur van boot en vaargebied er niet meer tussen zit.
*De vroegboekkorting is niet geldig op de vertrekdata 15 /07 t/m 26/08

Open Dag

Kom naar onze Open Dag op  zondag 20 november in Muiden en verheug je op je volgende vakantie. Je bent van 11 uur tot 17 uur van harte welkom op de Koninklijke Jachthaven in Muiden. Voor meer informatie over deze dag kijk hier.

Lekker weg in mei en juni

Een zeilvakantie in het voorjaar heeft een aantal voordelen; de drukte van het hoogseizoen is er niet, het is niet zo heel erg heet, de prijzen zijn lager en de Griekse sfeer is volop te proeven in de dorpjes waar je naartoe zeilt. Flottieljezeilen of een Bareboat zeilvakantie in mei en juni is een heerlijk avontuur. Alles ziet er kleurrijk uit, oleanders, bremstruiken en bougainvilles staan volop in bloei, de bomen zijn heldergroen en overal ruik je de kruidige geuren van bloemen, planten en wilde kruiden. Het weer is aangenaam en het is overal nog lekker rustig. Geniet van de eerste zonnestralen terwijl je over de blauwe zee vaart en neem de eerste duik in het heldere water.

Wil je gaan flottieljezeilen in de meivakantie?  Zeilen in de meivakantie is heerlijk en bovendien veel voordeliger dan in het hoogseizoen. In 2023 valt de officiële meivakantie in week 18: 29 april tot 7 mei. Veel scholen zijn in de meivakantie een extra week ervoor of erna ook gesloten. Lees hier meer over zeilen en varen in de meivakantie.

Flexibele vertrekdagen in mei,  juni & oktober bij Corfu

In de maanden mei,  juni en oktober bieden we flexibele vertrekdata aan voor een zeilvakantie vanaf onze basis op Corfu.
Tijdens deze maanden kun je aankomen en vertrekken op de dag die je het beste uitkomt. Meer informatie over Flexibele vertrekdagen is hier te vinden.

 

Hoogseizoen

Zeilen in de zomervakantie is zeer populair, boek daarom op tijd je favoriete boot.  Zit het schip van je keuze er niet bij? OCC Yachting biedt buiten haar eigen vloot een groot aantal jachten van betrouwbare partners aan, met deze maatschappijen werken we al meerdere jaren tot volle tevredenheid samen. Met een inhuurboot die je via OCC Yachting geboekt hebt kan je ook in de flottielje meevaren. Tip, boek ook je vliegtickets op tijd, dat scheelt in de kosten.

Flottielje zeilen

Flottielje zeilen in Griekenland is wellicht de meest relaxte en ook de meest populaire manier om een onbekend vaargebied te ontdekken. Als je met een flottielje meegaat, krijg je ‘s ochtends een uitgebreide briefing over het weer, de route en de mooie ankerplekjes onderweg. Je komt meer te weten over de haven, het dorpje of het baaitje waar je ’s avonds afmeert. De route zeil je volledig op eigen tempo. Kom je onderweg een mooie plek tegen, dan kan je hier voor anker gaan en een frisse duik nemen.

Varen met een schipper

Wil je graag een boot met een schipper huren en wil je de zekerheid dat een schipper met je mee kan varen, boek dan op tijd, per basis is er maar een beperkt aantal schippers beschikbaar. Lees hier meer over het varen met een schipper.

Najaar

Een zeilvakantie in het najaar heeft een aantal voordelen. In september is het in Griekenland nog echt zomer; lekker warm, maar niet te heet. De zee heeft de hele zomer kunnen opwarmen en is heerlijk van temperatuur. In de hoogzomer staat de zon heel hoog aan de hemel en is de lucht soms wat heiig door de warmte, in het najaar is de lucht helderder, wat leidt tot scherpere foto’s met vaak een knalblauwe lucht.  Daarom zijn de maanden September en Oktober óók perfecte maanden voor een zeilvakantie in Griekenland.

In Oktober is het licht prachtig met een herfstachtige gloed, de zeewatertemperatuur van 20°C tot 25°C is nog zeer aangenaam om in te zwemmen.  Het weer kan soms wel wat veranderlijker zijn en moet je rekening houden met zo nu en dan een buitje en meer kans op bewolking dan bijvoorbeeld in juni of in de hoogzomer. De wind kan wat meer het het zuiden waaien in plaats van de gebruikelijke noordwestenwind.