Seizoen 2023

Zin in de Griekse zon, idyllische baaitjes en het helderblauwe water van de Ionische Zee? Wil je graag je vakantie doorbrengen op een zeil- of motorboot in Griekenland, de vrijheid voelen van varen op zee? Informeer dan naar de beschikbaarheid voor zomer 2023, wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je. Wil je je vaarvakantie combineren met een landvakantie, klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op. Online boeken is ook mogelijk.

Wil je graag de eerste keuze hebben?  Profiteren van een vroegboekkorting tot 1 februari 2023* is natuurlijk een voordeel, keuze hebben is een ander voordeel. Hoe later je de vakantie boekt, hoe meer schepen volgeboekt zijn. Dan kan het zomaar gebeuren dat je voorkeur van boot en vaargebied er niet meer tussen zit.
*De vroegboekkorting is niet geldig op de vertrekdata 15 /07 t/m 26/08

Lekker weg in mei en juni

Een zeilvakantie in de maanden mei en juni heeft een aantal voordelen; de drukte van het hoogseizoen is er niet, het is niet zo heel erg warm , de prijzen zijn lager en de Griekse sfeer is volop  aanwezig in de dorpjes en baaitjes waar je naartoe zeilt. Flottieljezeilen of een Bareboat zeilvakantie  in het voorjaar is heerlijk , de natuur is prachtig en allerlei planten en bloemen staan volop in bloei.  De temperatuur is nog heerlijk en het is in een aantal baaien nog lekker rustig. Geniet van de eerste zonnestralen en neem de eerste duik in het heldere water.

Wil je gaan flottieljezeilen in de meivakantie?  Zeilen in de meivakantie is heerlijk en bovendien veel voordeliger dan in het hoogseizoen. In 2023 valt de officiële meivakantie tussen 22 april tot 7 mei. Lees hier meer over zeilen en varen in de meivakantie.

7 eilanden route vanuit Corfu

In juni en september  hebben we een speciale tweeweekse flottielje gepland vanaf Corfu naar het Lefkasgebied en weer terug. We varen een mooie route via 7 Ionische eilanden Corfu, Paxos , Meganissi , Lefkas , Kefalonia, Ithaka en Kalamos. Meer weten over deze route kijk dan hier

 

Hoogseizoen

Zeilen in de zomervakantie is zeer populair, boek daarom op tijd je favoriete boot.  Zit het schip van je keuze er niet bij? OCC Yachting biedt buiten haar eigen vloot een groot aantal jachten van betrouwbare partners aan, met deze maatschappijen werken we al meerdere jaren tot volle tevredenheid samen. Met een inhuurboot die je via OCC Yachting geboekt hebt kan je ook in de flottielje meevaren. Tip, boek ook je vliegtickets op tijd, dat scheelt in de kosten.

Najaar

Een zeilvakantie in het najaar heeft een aantal voordelen. In september is het in Griekenland nog echt zomer; lekker warm, maar niet te heet. De zee heeft de hele zomer kunnen opwarmen en is heerlijk van temperatuur. In de hoogzomer staat de zon heel hoog aan de hemel en is de lucht soms wat heiig door de warmte, in het najaar is de lucht helderder, wat leidt tot scherpere foto’s met vaak een knalblauwe lucht.  Daarom zijn de maanden September en Oktober óók perfecte maanden voor een zeilvakantie in Griekenland.

In Oktober is het licht prachtig met een herfstachtige gloed, de zeewatertemperatuur van 20°C tot 25°C is nog zeer aangenaam om in te zwemmen.  Het weer kan soms wel wat veranderlijker zijn en moet je rekening houden met zo nu en dan een buitje en meer kans op bewolking dan bijvoorbeeld in juni of in de hoogzomer. De wind kan wat meer het het zuiden waaien in plaats van de gebruikelijke noordwestenwind.

Flottielje zeilen

Flottieljezeilen  is een fijne manier om in een onbekend vaargebied te gaan zeilen. Overdag bestuur je je eigen zeiljacht met ondersteuning van de flottieljeleiding  die de route uitstippelt, de weersomstandigheden in de gaten houdt , adviezen geeft over mooie ankerplekjes onderweg en die assistentie geeft bij het aanleggen in de volgende baai. Indien nodig geven ze ook technische ondersteuning. Meer weten lees hier verder.

Varen met een schipper

Altijd al eens willen zeilen op een zeiljacht langs de Griekse eilanden maar je hebt geen ervaring? Je kan bij ons een boot met een schipper huren die overdag bij je aan boord is en nachts op het moederschip slaapt

Boek  op tijd, per basis is er maar een beperkt aantal schippers beschikbaar. Lees hier meer over het varen met een schipper.

Boek een reis met vertrouwen

 In 2023 hanteert  OCC Yachting wederom soepele  boekingsvoorwaarden voor haar reizen zodat je met vertrouwen een reis kan boeken en de voorpret beginnen kan.
Voorwaarden boeking:
  • Slechts 15% aanbetaling bij boeking.
  • Annuleren kan ook in 2023 tot 4 weken voor vertrek, hierna ben je het gehele bedrag verschuldigd, zie Algemene Voorwaarden Art. 4 Lid 3.
  • Restbetaling uiterlijk 4 weken voor vertrek.
  • Is het reisadvies voor jouw vakantiebestemming code oranje, is er een quarantaineplicht in Griekenland, of er wordt aantoonbaar niet gevlogen vanwege COVID-19, dan kan je omboeken naar een andere periode in het jaar of naar 2024. Dit geldt alleen voor boten uit onze eigen vloot.