Behaal je vaarbewijs I en II

Start direct met een cursus en behaal je vaarbewijs I en II met gemak! Bij OCC Yachting krijgen we veel vragen over de verplichting van een vaarbewijs in Griekenland. Het hebben van het vaarbewijs  is al ruim 15 jaar verplicht in Griekenland, alleen de handhaving hiervoor is jaren lang uit gebleven. Dit kan de komende jaren gaan veranderen, er kan strenger gecontroleerd gaan worden.  Aan boord moet ten minste één iemand, de schipper, een vaarbewijs hebben. Een tweede persoon, de co-schipper, hoeft geen vaarbewijs te hebben, wel de benodigde ervaring.

Internationaal Vaarbewijs

Het op zak hebben van Vaarbewijs I+II  (ICC) is nog beter, veel landen vragen hierom. Om het behalen van het vaarbewijs te stimuleren, verzorgen wij weekendcursussen waar dieper in gegaan wordt op de stof en de nodige kennis voor het examen.  Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR de recreatievaartexamens af.

Hoe zit dat met het Vaarbewijs

Klein Vaarbewijs I of II?
Voor het varen in Nederland  is de regelgeving: Voor boten tot 15 meter geldt alleen een vaarbewijsplicht als de boot sneller kan varen dan 20 km/uur. Klein Vaarbewijs I of II is afhankelijk van uw vaargebied. Voor klein binnenwater, rivieren, kanalen en meren is Klein Vaarbewijs I vereist. Voor ruime binnenwateren zoals Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer en Wester- en Oosterschelde is Klein Vaarbewijs II verplicht.

Als je wilt gaan zeilen in het mooie Griekenland dan is het wel verstandig dat de schipper over een vaarbewijs beschikt.

vaarbewijs I en II

Dagcursussen

Vanaf januari 2019 verzorgt OCC Yachting vaarbewijs dagcursussen op het boekingskantoor in Muiden. Dat maakt het behalen van Vaarbewijs I en II een stuk gemakkelijker.

Het examen

Na afloop van elke cursus doe je zelf examen bij het CBR het examen.

Kosten Cursus:

Vaarbewijs I:  € 165,-  inclusief lunch + boek.
Vaarbewijs II: € 235,- inclusief lunch.

 • Eén zaterdag voor Vaarbewijs I

Een gecertificeerde instructeur neemt je aan de hand van bestaande documentatie in één zaterdag mee in de theorie die nodig is om Vaarbewijs I te kunnen halen. De cursus geeft extra verdieping en gaat in op specifieke vraagstukken. Het behalen van Vaarbewijs I is vrijwel verzekerd.

 • Twee zondagen voor Vaarbewijs II

Heb je Vaarbewijs I in de pocket? Dan kun je starten met Vaarbewijs II. De stof is uitgebreider en complexer. Eén cursusdag is daarvoor te kort. De instructeur neemt alle tijd om de theorie en de oefeningen te bespreken en vragen te beantwoorden waardoor je goed voorbereid het examen tegemoet gaat.

Data in 2020

Vaarbewijs I

zaterdag  –  9.30 tot 17.30 uur

 • za 15 februari = vol
 • za 14 maart
 • za 28 maart

Vaarbewijs II

Twee zondagen  –  9.30 tot 17.30 uur

 • zo 09 februari + zo 16 februari
 • zo 15 maart + zo 29 maart

De cursussen gaan door bij minimaal vier aanmeldingen.

Je kunt je hier aanmelden voor de cursus Vaarbewijs I en/of II

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

 • Nederlandse onderneming
 • Eigen en gevarieerde vloot
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor