Over OCC Yachting

OCC Yachting is een pionier in de verhuur van zeiljachten in de gezinsvriendelijke vaargebieden van Corfu en Lefkas. We organiseren zeilvakanties in flottielje en bareboat en bieden verschillende mogelijkheden voor zakelijke zeilevents. Wij hebben een eigen vloot met comfortabele zeilschepen en luxe motorjachten.

Alle Know How

OCC yachting is in 1976 opgericht in Corfu door Klaas en Astrid Broodwinner. Hun zoon Menno  is samen met zijn vrouw Zanne ook actief in het familiebedrijf.  Op dit moment leiden Chris en Erika de twee bases op Corfu en Lefkas.  Met ruim 45 jaar ervaring staan we garant voor een fantastische know-how. OCC Yachting beschikt over een eigen fabriek In Turkije waar de Aloa 28 en het motorjacht de OCC Cruiser 40.2 worden gebouwd. In deze fabriek ondergaan alle schepen regelmatig een grote onderhoudsbeurt, een zogenaamde refit.

Nederlandstalige crew

Onze flottieljes worden begeleidt door zeer betrokken en enthousiaste Nederlandse flottielje begeleiding. Zij doen er alles aan om voor onze gasten de perfecte zeilvakantie te creëren. De schippers die je kunt inhuren om de boot te varen, zijn meestal Nederlandstalig. Wil je deel uitmaken van dit enthousiaste team? We zijn altijd op zoek naar ervaren schippers en flottieljebegeleiders. We organiseren ook regelmatig speciale routes onder begeleiding. Houd daarvoor de site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ons boekingskantoor bevindt zich in Muiden, aan de monding van de Vecht.

Ons team

Menno en Zanne Broodwinner

Menno is de zoon van de oprichters van OCC Yachting, Klaas en Astrid Broodwinner. Het zeilen in Griekenland is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij beschikt over een enorme technische kennis van de schepen, kennis van het zeilgebied en natuurlijk weet hij veel van Griekenland. Hij spreekt dan ook vloeiend Grieks. Zijn vrouw Zanne Broodwinner is Deense.

Erika Hoshi en Christopher Peacock

Erika en Chris zijn vanaf mei 2021 de nieuwe mede-eigenaren van de vloot van OCC Yachting. Zij zijn verantwoordelijk voor het operationele gedeelte binnen OCC Yachting. Menno en Zanne blijven op de achtergrond betrokken bij OCC Yachting.Chris, in 1981 geboren in Londen, is op 5-jarige leeftijd naar Corfu verhuisd. Vanaf zijn tienerjaren is Chris betrokken geweest bij zeilen en boten, zijn allereerste baan was die van onderhoudshulp bij Smart Yachts, een klein bareboat-charterbedrijf gevestigd in Gouvia Marina. Na zijn studie is hij gaan werken bij het familiebedrijf, een scheepsagentschap.
Erika is geboren in Kagoshima, Japan, als dochter van een Amerikaanse moeder en een Japanse vader. Ze groeide op in Yokohama en heeft gestudeerd in Florida en daar haar ​​dubbele major in Sociologie en Educatie behaald. Erika was een competitieve atleet in haar studietijd en was aanvoerder bij basketbal- en volleybalteams. Erika en Chris kijken er met veel plezier naar uit de gasten te ontmoeten. Ze zullen, net als Menno en Zanne, er alles aan doen om iedereen een prettige en ontspannen vaarvakantie te bezorgen en het OCC-familie gevoel te behouden!

Diederik Bots

Diederik Bots – Reserveringskantoor

Na de opleiding Small Business in Haarlem te hebben gevolgd is Diederik in 1997 naar Griekenland gegaan om flottieljes te leiden voor OCC Yachting. Terug in Nederland is hij samen met zijn broer Joris gaan ondernemen in de watersport. Het begon met een verhuurbedrijf van zeiljachten als franchisenemer bij OCC Yachting wat al snel uitgebreid werd met een evenementenbureau voor zakelijke evenementen op en aan het water. (De Bootsmannen en Pampus Events). Later kwam daar het boekingskantoor voor OCC Yachting bij.

Lieselotte Dekker

Lieselotte Dekker – Reserveringskantoor

Lieselotte zeilt al 20 jaar in Griekenland en vooral in het Ionische gebied. Ook over land heeft zij hier veel gereisd, hierdoor beschikt zij over veel kennis van Griekenland. Samen met Marianne en Diederik is ze al sinds 2008 te vinden op het boekingskantoor van OCC Yachting.

Marianne Touw – Reserveringskantoor

Marianne heeft in haar jongere jaren 5 seizoenen als flottieljeleider voor OCC Yachting gewerkt. Hier heeft ze het Lefkas gebied goed leren kennen. Langzaam heeft ze sinds de jaren 80 het gebied zien ontwikkelen en ze komt er nog steeds erg graag!
In 1999 heeft ze ook eerder het kantoor, toen nog in Naarden, een aantal jaren ondersteund. Haar liefde voor het zeilen is nooit weg geweest en sinds 2015 is ze dan ook weer terug bij OCC Yachting op het kantoor in Muiden.

Mirjam Kanters

Mirjam Kanters – Flottieljeleiding Lefkas

Mijn naam is Mirjam en zeil al 15 jaar in verschillende gebieden. en deze zomer voor het eerst als flottieljeleiding  bij OCC Yachting.Een van mijn eerste zeilvakanties was route Lefkas en ook route Corfu heb ik bevaren. Deze prachtige omgeving heeft veel indruk op mij gemaakt.  Ik kijk er dan ook naar uit om deze zomer jullie te ontvangen en de vakantie met elkaar tot een succes te maken.

Paul Wijffels -Flottieljeleiding Lefkas

Alweer voor het 4e seizoen mag ik jullie begeleiden door de prachtige griekse wateren van Corfu en Lefkas, deze zomer ben ik, na enkele jaren Corfugebied, flotielleleider in Lefkas waar ik de vorige seizoenen ook al enkele weken heb mogen varen.
Even een korte introductie voor diegene die mij nog niet kennen, mijn naam is paul, ben na een werkzaam leven op mijn 55e gestopt met mijn bedrijf en daarna vrijwel meteen met mijn dochter voor een jaar vertrokken richting het Caribisch gebied . (Sailing with Ganesha)
Mijn boot ligt nu op de Canarische eilanden waar ik de meeste tijd van het jaar te vinden bent.
Ik kijk er weer enorm naar uit om samen met jullie de prachtige eilanden van het Lefkasgebied te gaan ontdekken. Tot gauw!

Nico den Hertog – Flottieljeleiding Corfu

Hallo OCCers!  Mijn naam is Nico den Hertog. Accountmanager security systemen. Ik woon inmiddels 9 jaar met ongelofelijk veel plezier continu op mijn zeiljacht en heb lange tochten gemaakt naar Frankrijk, Engeland, Belgie, de Waddeneilanden maar ben ook veel te vinden in de Zeeuwsche wateren. In 2020 verliefd geworden op Griekenland. Veel geankerd en aangemeerd in de pitoreske haventjes. Heerlijk gezwommen en gesnorkeld in het warme water. Genoten van het heerlijke klimaat en de vriendelijke bevolking. Bijzonder dat het strand vaak direct overloopt in een restaurantje!  Ook tochten gemaakt langs schitterende Grieksche eilanden zoals Aegina, Poros, Docus, Spetsis, Velopula, Milos, Syfnos, Serifos, Kithnos and Kea. Wát een (zeil)land! Ik kijk er enorm naar uit om ook in 2021 met u op pad te gaan!

Paulien Geelen – Flottieljeleiding Corfu

Mijn naam is Paulien. Na mijn master Arbeids- en organisatiepsychologie ben ik de afgelopen 3 jaar werkzaam geweest als Talentmanager voor een ICT Projectmanagement en Consultancy organisatie. Toen ik besloot toe te zijn aan iets nieuws wilde ik graag in de tussenliggende periode iets doen met mijn allergrootste hobby; zeilen. Naast mijn studie heb ik altijd met veel plezier lesgegeven op een zeilschool en ben ik vrijwilliger bij de waterscouting. De afgelopen jaren heb ik steeds meer de overstap gemaakt naar kajuitjachtzeilen en mag ik dan ook deze zomer flottieljes gaan begeleiden in het Corfu gebied. Ik heb heel veel zin in dit mooie avontuur en kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor