Verrassings flottieljeMaand van het Motorjacht Lees hier meer - OCC Yachting Zeilvakantie Griekenland
Home » Over OCC Yachting

Over OCC Yachting

OCC Yachting is een pionier in de verhuur van zeiljachten in de gezinsvriendelijke vaargebieden van Corfu en Lefkas. We organiseren zeilvakanties in flottielje en bareboat en bieden verschillende mogelijkheden voor zakelijke zeilevents. Wij hebben een eigen vloot met 30 comfortabele zeilschepen en drie luxe motorjachten.

Alle Know How

OCC yachting is in 1976 opgericht in Corfu door Klaas en Astrid Broodwinner. Op dit moment leidt hun zoon Menno de twee bases op Corfu en Lefkas. Met ruim 43 jaar ervaring staan we garant voor een fantastische know-how. OCC Yachting beschikt over een eigen fabriek In Turkije waar de Aloa 28 en het motorjacht de OCC Cruiser 40.2 worden gebouwd. In deze fabriek ondergaan alle schepen regelmatig een grote onderhoudsbeurt, een zogenaamde refit.

Nederlandstalige crew

Onze flottieljes worden begeleidt door zeer betrokken en enthousiaste Nederlandse flottielje begeleiding. Zij doen er alles aan om voor onze gasten de perfecte zeilvakantie te creëren. De schippers die je kunt inhuren om de boot te varen, zijn eveneens Nederlandstalig. Wil je deel uitmaken van dit enthousiaste team? We zijn altijd op zoek naar ervaren schippers en flottieljebegeleiders. We organiseren ook regelmatig speciale routes onder begeleiding. Houd daarvoor de site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ons boekingskantoor bevindt zich in Muiden, aan de monding van de Vecht.

Ons team

Menno en Zanne Broodwinner

Menno is de zoon van de oprichters van OCC Yachting, Klaas en Astrid Broodwinner. Het zeilen in Griekenland is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij beschikt over een enorme technische kennis van de schepen, kennis van het zeilgebied en natuurlijk weet hij veel van Griekenland. Hij spreekt dan ook vloeiend Grieks. Zijn vrouw Zanne Broodwinner is Deense en regelt alle admistratieve zaken en het personeel voor de beide bases in Griekenland.

Diederik Bots

Diederik Bots

Na de opleiding Small Business in Haarlem te hebben gevolgd is Diederik in 1997 naar Griekenland gegaan om flottieljes te leiden voor OCC Yachting. Terug in Nederland is hij samen met zijn broer Joris gaan ondernemen in de watersport. Het begon met een verhuurbedrijf van zeiljachten als franchisenemer bij OCC Yachting wat al snel uitgebreid werd met een evenementenbureau voor zakelijke evenementen op en aan het water. (De Bootsmannen en Pampus Events). Later kwam daar het boekingskantoor voor OCC Yachting bij.

Lieselotte Dekker

Lieselotte Dekker

Lieselotte zeilt al 15 jaar in Griekenland en vooral in het Ionische gebied. Ook over land heeft zij hier veel gereisd, hierdoor beschikt zij over veel kennis van Griekenland. Samen met Marianne en Diederik is ze al sinds 2008 te vinden op het boekingskantoor van OCC Yachting.

Marianne Touw

Marianne heeft in haar jongere jaren 5 seizoenen als flottieljeleider voor OCC Yachting gewerkt. Hier heeft ze het Lefkas gebied goed leren kennen. Langzaam heeft ze sinds de jaren 80 het gebied zien ontwikkelen en ze komt er nog steeds erg graag!
In 1999 heeft ze ook eerder het kantoor, toen nog in Naarden, een aantal jaren ondersteund. Haar liefde voor het zeilen is nooit weg geweest en sinds 2015 is ze dan ook weer terug bij OCC Yachting op het kantoor in Muiden.

Vanaf midden juni tot eind augustus zullen wij één van de vloten op Corfu begeleiden. Wij hopen jullie een onvergetelijke reis te bezorgen waarbij gezelligheid, avontuur en op een ultieme manier tot rust komen centraal staat.

Douwe en Elsemiek – Flottieljeleiding Corfu

Ik ben Elsemiek, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Ik ben sinds dit jaar klaar met mijn studie Integrale Veiligheidskunde. Dankzij mijn stage in Suriname en vrijwilligerswerk en Ghana en India zijn een warm klimaat en een nieuwe cultuur waar ik mijzelf het meest thuis voel. Ook Griekenland is mij niet onbekend. Met mijn ouders en vrienden heb ik meerdere keren dit mooie land mogen ontdekken.  Zeilen doe ik vanaf jonge leeftijd maar de fijne kneepjes heb ik van Douwe mogen leren tijdens de vele vakanties en weekenden die we samen op de boot heb doorgebracht.

Ik ben Douwe, 26 jaar en ook ik woon in Utrecht. In het dagelijks leven ben ik druk bezig met mijn studie Integrale Veiligheidskunde. In mijn vrije tijd houd ik mijzelf natuurlijk het liefst zoveel mogelijk bezig met zeilen. Als klein jongetje ben ik begonnen op de Friese meren in een Piraat. Inmiddels vaar ik regelmatig naar Engeland of drijf ik mijzelf, de bemanning en de boot tot het uiterste tijdens wedstrijden door heel Nederland. Het flottieljevaren doe ik al meerdere jaren. Eerst als schipper, daarna als begeleider.

Koen van Bentem – Flottieljeleiding Corfu en Lefkas

Hallo allemaal! Mijn naam is Koen van Bentem en ik ga van april tot juni en in augustus de Corfu-flottieljes begeleiden. Ik ben 23 jaar en de afgelopen jaren heb ik Technische Bedrijfskunde gestudeerd in Eindhoven, maar ik zal in september 2018 beginnen aan de master Transport, Infrastructure & Logistics in Delft.
In het voorseizoen zal ik flottieljes begeleiden met Fleur en in augustus met Frederik, beiden nieuwe collega’s bij OCC Yachting. Ik ben zelf sinds 2014 actief bij OCC als zowel schipper als flottieljebegeleider, dus ik hoop dat mijn ervaring kan bijdragen aan jullie onvergetelijke vakantie!

 Robert Brenninkmeijer

Ik ben Robert Brenninkmeijer, 23 jaar, woon in Rotterdam en studeer International Business and Management studies. Naast studeren sta ik graag op het hockeyveld, in de sportschool of kun je mij op het water vinden.

Mijn liefde voor zeilen is begonnen op de zeilschool in Friesland, waar ik 10 jaar lang les heb gehad en daarna zelf les ben gaan geven. Ook hebben Opa en Oma mij de kneepjes van het zeilen aangeleerd tijdens verschillende zeilvakanties op de Noordzee.

Komende zomer zal ik deel uitmaken van het fantastische team van OCC. U zult de mooiste spots van Griekenland te zien krijgen en ik heb er heel veel zin in om u het zonnige zeilplezier te laten ervaren en er een supervakantie van te maken

Thijmen van Pruissen

Sinds 2012 ben ik in het hoogseizoen veelal te zien in het prachtige Lefkas-gebied. Komende zomer zal ik wederom te vinden zijn op de Griekse wateren. Met heel veel plezier kom ik elk jaar weer het vaste team versterken om zo in het hoogseizoen voor iedereen de tijd te hebben en de vele kinderen ook de aandacht te geven die zij verdienen. Op z’n tijd ben ik dan ook aan de kindertafel te vinden, of beter gezegd, rondom de kindertafel met verstoppertje of iets dergelijks.

In het dagelijks leven ben ik student Maritieme Techniek. Op het moment bezig met mijn afstudeerstage bij Oceanco, dus volop bezig binnen het ontwerp van luxe mega-jachten.

In de afgelopen jaren heb ik van heel veel mensen mogen leren en heb ik zelf veel ervaring opgedaan op de Griekse wateren maar ook binnen de Griekse cultuur. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om bekende gezichten, maar zeker ook nieuwe gezichten de mooiste plekjes te laten zien in het gebied en de meest lekkere restaurants te laten ‘beleven’, want dat is het: Een beleving!

Gerdje Moens en Paul Wijffels – Flottieljeleiding Corfu

Vanaf begin juli tot het einde van het seizoen zullen wij de flottieljes gaan begeleiden op Corfu

Je bent ‘vijftiger’ en je wilt wat. Je zegt je job vaarwel, koopt een zeilboot en vertrekt voor onbepaalde tijd..Toeval of niet, de kruisende koersen heeft ons drie jaar geleden bij elkaar gebracht. Ver weg van België en Nederland. Sindsdien delen we samen onze passie en willen we graag ons zeilplezier met jullie delen.
We hebben beiden veel zeilervaring op Nederlandse binnenwateren, de Noordzee, Middelandse Zee en Atlantische Oceaan. De Ionische eilanden in Griekenland zijn een paradijs om zeilend te ontdekken, ontstressen en vooral te genieten. We nemen jullie graag met ons mee om er een geweldige zeilvakantie van te maken!

Anton en Edith

In 2011 hebben we samen met Sander Ligtvoet de flottieljes begeleid in Lefkas. Edith was in 2005 ook al eerder flottieljeleider voor OCC Yachting op Corfu. Nog steeds varen we elk jaar wel een paar weken of maanden voor OCC Yachting, zowel op Corfu als op Lefkas. Het is een heerlijke verslaving waar wij gelukkig niet vanaf kunnen. Zeilen en werken met leuke gasten in dit prachtige gebied, de Ionische Zee en eilanden, is een geweldige ervaring. Dit jaar zullen we in augustus weer in Griekenland te vinden zijn,  di jaar om zelf daar vakantie te vieren, we  kijken daar enorm naar uit

Timo Maarschalkerweerd

Ik ben Timo van Maarschalkerweerd, 20 jaar oud en woon in Delft. Ik studeer daar Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Ik zeil al van jongs af aan in alle soorten boten, van een Optimist of Bavaria tot en met vliegende catamarans. Ik ben sinds 2015 met veel enthousiasme schipper bij OCC Yachting in een van de mooiste gebieden van de Middellandse zee. Flottielje zeilen is naar mijn mening de mooiste vakantie die er is. Ik doe daarom mijn uiterste best om dit voor iedereen zo te laten zijn!

Sander Ligtvoet

Ik ben Sander Ligtvoet, 27 jaar. Dit jaar ben ik alweer 10 jaar werkzaam bij OCC-Yachting. In 2008 ben ik begonnen als assistent van de flottieljeleiding, in de jaren daarop volgend heb ik meer ervaring opgedaan als schipper en flottieljeleider in zowel het Lefkas- als het Corfu-gebied.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als technisch operator in een koffiebranderij. Wanneer ik niet op mijn werk te vinden ben geef ik in mijn vrije tijd regelmatig les bij een jachtcharter in Zeeland en hoop ik daarmee nog meer zeilers enthousiast te maken voor een schitterende vaarvakantie in het mooie Griekenland.

In de afgelopen jaren heb ik heel veel mooie mensen mogen leren kennen en hoop ik dit jaar weer veel bekenden, maar ook nieuwe gasten te mogen verwelkomen aan boord van onze mooie schepen.

Bas van der Werf – Flottieljeleiding  Lefkas

Hi, mijn naam is Bas van der Werf! Sinds de zomer van 2015 ben ik tijdens het hoogseizoen werkzaam voor OCC op de prachtige Griekse wateren rondom Lefkas en Corfu. Ik ben 21 jaar oud en wonende in een studentenhuis in Tilburg waar ik Bedrijfseconomie op de Universiteit studeer. Naast studeren ben ik actief op het gebied van hockey, een studentenvereniging, fitness en ondernemerschap. Komende zomer maak ik ook weer deel uit van het enthousiaste team van OCC in Griekenland als flottieljeleiding in Lefkas om u de mooiste plekken vanaf het water te laten zien en te laten beleven. Ik kan niet wachten de vrijheid weer te voelen op het Griekse water en in de Griekse zon, hopelijk tot snel!

Maarten Toeter

Ik ben Maarten, 22 jaar en studeer geschiedenis in Groningen. Ik begon al met zeilen toen ik nog niet kon zwemmen en door de loop van de jaren heb ik mijn zeilgrenzen steeds verder verlegd. Een van de beste zeilervaringen was met 3 vrienden een maand lang op onze eigen boot door Kroatië varen! Ik ben dit jaar voor het eerst werkzaam als schipper bij OCC Yachting en kan niet wachten om jullie alle mooie facetten van het zeilen bij te brengen en ondertussen te laten genieten van Griekenland. Ik heb er veel zin in en zie jullie graag in Griekenland terug.

Michiel Smit

Hallo allemaal, mijn naam is Michiel, ben 21 jaar, en ik zal aankomende zomer voor het eerst aan de slag gaan als schipper bij OCC. Buiten het zeilen om ben ik student aan de Technische Universiteit Delft en begin ik in september aan mijn masteropleiding civiele techniek. Ondanks dat het mijn eerste keer met OCC is, heb ik aan zeilervaring geen gebrek. Vanaf mijn veertiende heb ik mijn Splash ingeruild voor de grote kajuitjachten en ben daar sindsdien niet meer weg te slaan. Onder de hoede van mijn vader heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de Griekse, Spaanse en Kroatische wateren. Deze ervaring ga ik graag gebruiken om u een fantastische vakantie te bezorgen, en daarnaast u het jachtzeilen onder de knie te brengen.

Tom Schilperoord

Shalom! Zo heette ons schip waar mijn vrouw en ik ruim een jaar mee hebben rondgezeild. Vier continenten, fantastische culturen, storm, windstilte en veel zeemijlen verder ben ik aan boord gestapt bij OCC. Voor mij een nieuwe ervaring in een bekende wereld. Ik zie er naar uit om als uw flottieljebegeider of schipper er een fantastische week van te maken.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
  • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC
Boeken