Over OCC Yachting

OCC Yachting is een pionier in de verhuur van zeiljachten in de gezinsvriendelijke vaargebieden van Corfu en Lefkas. We organiseren zeilvakanties in flottielje en bareboat en bieden verschillende mogelijkheden voor zakelijke zeilevents. Wij hebben een eigen vloot met comfortabele zeilschepen en luxe motorjachten.

Alle Know How

OCC yachting is in 1976 opgericht in Corfu door Klaas en Astrid Broodwinner. Hun zoon Menno is samen met zijn vrouw Zanne de opvolger in het familiebedrijf.  Op dit moment leiden Chris en Erika de twee bases op Corfu en Lefkas.  Met ruim 45 jaar ervaring staan we garant voor een fantastische know-how. OCC Yachting beschikt over een eigen fabriek In Turkije waar de Aloa 28 en het motorjacht de OCC Cruiser 40.2 worden gebouwd. In deze fabriek ondergaan alle schepen regelmatig een grote onderhoudsbeurt, een zogenaamde refit.

Nederlandstalige crew

Onze flottieljes worden over het algemeen begeleidt door Nederlandse flottieljebegeleiding en zij zijn altijd zeer betrokken en enthousiast. Zij doen er alles aan om voor onze gasten de perfecte zeilvakantie te creëren. De schippers die je kunt inhuren om de boot te varen, zijn meestal Nederlandstalig. Wil je deel uitmaken van dit enthousiaste team? We zijn altijd op zoek naar ervaren schippers en flottieljebegeleiders.  Ons boekingskantoor bevindt zich in Muiden, aan de monding van de Vecht.

Ons team

Menno en Zanne Broodwinner

Menno is de zoon van de oprichters van OCC Yachting, Klaas en Astrid Broodwinner. Het zeilen in Griekenland is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij beschikt over een enorme technische kennis van de schepen, kennis van het zeilgebied en natuurlijk weet hij veel van Griekenland. Hij spreekt dan ook vloeiend Grieks. Zijn vrouw Zanne Broodwinner is Deense.

Erika Hoshi en Christopher Peacock

Erika en Chris zijn vanaf mei 2021 de nieuwe mede-eigenaren van de vloot van OCC Yachting. Zij zijn verantwoordelijk voor het operationele gedeelte binnen OCC Yachting. Menno en Zanne zijn op de achtergrond betrokken bij OCC Yachting. Chris, in 1981 geboren in Londen, is op 5-jarige leeftijd naar Corfu verhuisd. Vanaf zijn tienerjaren is Chris betrokken geweest bij zeilen en boten, zijn allereerste baan was die van onderhoudshulp bij Smart Yachts, een klein bareboat-charterbedrijf gevestigd in Gouvia Marina. Na zijn studie is hij gaan werken bij het familiebedrijf, een scheepsagentschap.
Erika is geboren in Kagoshima, Japan, als dochter van een Amerikaanse moeder en een Japanse vader. Ze groeide op in Yokohama en heeft gestudeerd in Florida en daar haar ​​dubbele major in Sociologie en Educatie behaald. Erika en Chris kijken er met veel plezier naar uit de gasten te ontmoeten. Ze zullen, net als Menno en Zanne, er alles aan doen om iedereen een prettige en ontspannen vaarvakantie te bezorgen en het OCC-familie gevoel te behouden!

Lieselotte Dekker

Lieselotte Dekker – Reserveringskantoor

Lieselotte zeilt al meer dan 25 jaar in Griekenland en vooral in het Ionische gebied. Ook over land heeft zij hier veel gereisd, hierdoor beschikt zij over veel kennis van Griekenland. Samen met Marianne en Diederik is ze al sinds 2008 te vinden op het boekingskantoor van OCC Yachting.

Marianne Touw – Reserveringskantoor

Marianne heeft in haar jongere jaren 5 seizoenen als flottieljeleider voor OCC Yachting gewerkt. Hier heeft ze het Lefkas gebied goed leren kennen. Langzaam heeft ze sinds de jaren 80 het gebied zien ontwikkelen en ze komt er elk jaar nog steeds erg graag!
In 1999 heeft ze ook eerder het kantoor, toen nog in Naarden, een aantal jaren ondersteund. Haar liefde voor het zeilen is nooit weg geweest en sinds 2015 is ze dan ook weer terug bij OCC Yachting op het kantoor in Muiden.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor