Over OCC Yachting

OCC Yachting is een pionier in de verhuur van zeiljachten in de gezinsvriendelijke vaargebieden van Corfu en Lefkas. We organiseren zeilvakanties in flottielje en bareboat en bieden verschillende mogelijkheden voor zakelijke zeilevents. Wij hebben een eigen vloot met comfortabele zeilschepen en luxe motorjachten.

Alle Know How

OCC yachting is in 1976 opgericht in Corfu door Klaas en Astrid Broodwinner. Hun zoon Menno is samen met zijn vrouw Zanne de opvolger in het familiebedrijf.  Op dit moment leiden Chris en Erika de twee bases op Corfu en Lefkas.  Met ruim 45 jaar ervaring staan we garant voor een fantastische know-how. OCC Yachting beschikt over een eigen fabriek In Turkije waar de Aloa 28 en het motorjacht de OCC Cruiser 40.2 worden gebouwd. In deze fabriek ondergaan alle schepen regelmatig een grote onderhoudsbeurt, een zogenaamde refit.

Nederlandstalige crew

Onze flottieljes worden over het algemeen begeleidt door Nederlandse flottieljebegeleiding en zij zijn altijd zeer betrokken en enthousiast. Zij doen er alles aan om voor onze gasten de perfecte zeilvakantie te creëren. De schippers die je kunt inhuren om de boot te varen, zijn meestal Nederlandstalig. Wil je deel uitmaken van dit enthousiaste team? We zijn altijd op zoek naar ervaren schippers en flottieljebegeleiders.  Ons boekingskantoor bevindt zich in Muiden, aan de monding van de Vecht.

Ons team

Menno en Zanne Broodwinner

Menno is de zoon van de oprichters van OCC Yachting, Klaas en Astrid Broodwinner. Het zeilen in Griekenland is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij beschikt over een enorme technische kennis van de schepen, kennis van het zeilgebied en natuurlijk weet hij veel van Griekenland. Hij spreekt dan ook vloeiend Grieks. Zijn vrouw Zanne Broodwinner is Deense.

Erika Hoshi en Christopher Peacock

Erika en Chris zijn vanaf mei 2021 de nieuwe mede-eigenaren van de vloot van OCC Yachting. Zij zijn verantwoordelijk voor het operationele gedeelte binnen OCC Yachting. Menno en Zanne zijn op de achtergrond betrokken bij OCC Yachting. Chris, in 1981 geboren in Londen, is op 5-jarige leeftijd naar Corfu verhuisd. Vanaf zijn tienerjaren is Chris betrokken geweest bij zeilen en boten, zijn allereerste baan was die van onderhoudshulp bij Smart Yachts, een klein bareboat-charterbedrijf gevestigd in Gouvia Marina. Na zijn studie is hij gaan werken bij het familiebedrijf, een scheepsagentschap.
Erika is geboren in Kagoshima, Japan, als dochter van een Amerikaanse moeder en een Japanse vader. Ze groeide op in Yokohama en heeft gestudeerd in Florida en daar haar ​​dubbele major in Sociologie en Educatie behaald. Erika en Chris kijken er met veel plezier naar uit de gasten te ontmoeten. Ze zullen, net als Menno en Zanne, er alles aan doen om iedereen een prettige en ontspannen vaarvakantie te bezorgen en het OCC-familie gevoel te behouden!

Lieselotte Dekker

Lieselotte Dekker – Reserveringskantoor

Lieselotte zeilt al meer dan 25 jaar in Griekenland en vooral in het Ionische gebied. Ook over land heeft zij hier veel gereisd, hierdoor beschikt zij over veel kennis van Griekenland. Samen met Marianne en Diederik is ze al sinds 2008 te vinden op het boekingskantoor van OCC Yachting.

Marianne Touw – Reserveringskantoor

Marianne heeft in haar jongere jaren 5 seizoenen als flottieljeleider voor OCC Yachting gewerkt. Hier heeft ze het Lefkas gebied goed leren kennen. Langzaam heeft ze sinds de jaren 80 het gebied zien ontwikkelen en ze komt er elk jaar nog steeds erg graag!
In 1999 heeft ze ook eerder het kantoor, toen nog in Naarden, een aantal jaren ondersteund. Haar liefde voor het zeilen is nooit weg geweest en sinds 2015 is ze dan ook weer terug bij OCC Yachting op het kantoor in Muiden.

Paul Wijffels -Flottieljeleiding Lefkas

Alweer voor het 5e seizoen mag ik jullie in het voor- en naseizoen begeleiden door de prachtige Griekse wateren van Corfu en Lefkas, deze zomer ben ik wederom, na enkele jaren Corfugebied, flotielleleider in Lefkas waar ik de vorig jaar ook al enkele weken heb mogen varen.
Even een korte introductie voor diegene die mij nog niet kennen, mijn naam is Paul, ben na een werkzaam leven op mijn 55e gestopt met mijn bedrijf en daarna vrijwel meteen met mijn dochter voor een jaar vertrokken richting het Caribisch gebied. (Sailing with Ganesha)
Mijn boot ligt nu op de Canarische eilanden waar ik de meeste tijd van het jaar te vinden bent. Ik kijk er weer enorm naar uit om samen met jullie de prachtige eilanden van het Lefkasgebied te gaan ontdekken. Tot gauw!

Thijmen van Pruissen -Flottieljeleiding Lefkas

Terug van weggeweest!

Sommige kennen me misschien nog wel; mijn naam is Thijmen van Pruissen. In 2012 ben ik gestart met werken bij OCC Yachting eerst als schipper en later als flottieljeleiding en  ik heb er vele jaren van genoten om in het hoogseizoen de mooiste idyllische plekjes van Griekenland te laten zien. Elke week probeer ik er weer een sport van te maken om de route goed aan te laten sluiten bij de samenstelling van de groep en zo iedereen een onvergetelijke vakantie te laten beleven. Deze zomer kom ik een aantal weken in het hoogseizoen in de schoolvakantie.

Inmiddels heb ik een opleiding Maritieme Techniek afgerond en ben ik gaan doorstuderen tot officier in de zeevaart.

Ik kijk ernaar uit jullie weer te kunnen ontvangen in Griekenland!

Nico den Hertog – Flottieljeleiding Corfu

Hallo OCCers!  Mijn naam is Nico den Hertog. Accountmanager securitysystemen. Ik woon inmiddels 9 jaar met ongelofelijk veel plezier continu op mijn zeiljacht en heb lange tochten gemaakt naar Frankrijk, Engeland, België, de Waddeneilanden maar ben ook veel te vinden in de Zeeuwse wateren. Ik ben in 2020 verliefd geworden op Griekenland. Veel geankerd en aangemeerd in de pittoreske haventjes. Heerlijk gezwommen en gesnorkeld in het warme water. Genoten van het heerlijke klimaat en de vriendelijke bevolking. Bijzonder dat het strand vaak direct overloopt in een restaurantje!  Ook tochten gemaakt langs schitterende Griekse eilanden zoals Aegina, Poros, Docus, Spetsis, Velopula, Milos, Syfnos, Serifos, Kithnos and Kea. Wát een (zeil)land! Ik kijk er enorm naar uit om alweer voor het tweede jaar de flottielje bij Corfu samen met Gerdje te begeleiden!

Gerd Moens – Flottieljeleiding Corfu

Ahoy zeilers,
Met heel veel plezier neem ik voor het vierde seizoen het roer in handen als flottieljeleiding voor OCC.
Deze keer samen met Nico vanaf  begin  juli tot half september.
Ik heb gezeild langs Nederlandse binnenwateren, Noordzee, Atlantische oceaan en Middellandse Zee. Bijzondere avonturen waren het.
Met respect voor natuur en zee vaar ik graag met jullie mee. :)
Tot snel
Gerdje

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor