Home » Over OCC Yachting
Over OCC Yachting

Over OCC Yachting

OCC Yachting is een pionier in de verhuur van zeiljachten. Met onze 41 jaar ervaring staan we garant voor een fantastische know-how. OCC yachting is in 1976 opgericht in Corfu door Klaas en Astrid Broodwinner. Op dit moment leidt hun zoon Menno de twee bases op Corfu en Lefkas. Onze vloot bestaat uit 45 zeilschepen en twee motorjachten. In Turkije beschikt OCC Yachting over een eigen fabriek waar de Aloa 28 en onze motorboot de OCC Cruiser 40.2 gebouwd worden.

Ons team

Mennu Zanne Broodwinner en kinderen

Menno en Zanne Broodwinner

Menno is de zoon van de oprichters van OCC Yachting, Klaas en Astrid Broodwinner. Het zeilen in Griekenland is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij beschikt over een enorme technische kennis van de schepen, kennis van het zeilgebied en natuurlijk weet hij veel van Griekenland. Hij spreekt dan ook vloeiend Grieks. Zijn vrouw Zanne Broodwinner is Deense en regelt alle admistratieve zaken en het personeel voor de beide bases in Griekenland.

Diederik Bots

Diederik Bots

Na de opleiding Small Business in Haarlem te hebben gevolgd is Diederik in 1997 naar Griekenland gegaan om flottieljes te leiden voor OCC Yachting. Terug in Nederland is hij samen met zijn broer Joris gaan ondernemen in de watersport. Het begon met een verhuurbedrijf van zeiljachten als franchisenemer bij OCC Yachting wat al snel uitgebreid werd met een evenementenbureau voor zakelijke evenementen op en aan het water. (De Bootsmannen en Pampus Events). Later kwam daar het boekingskantoor voor OCC Yachting bij.

Lieselotte Dekker

Lieselotte Dekker

Lieselotte zeilt al 15 jaar in Griekenland en vooral in het Ionische gebied. Ook over land heeft zij hier veel gereisd, hierdoor beschikt zij over veel kennis van Griekenland. Samen met Diederik is ze te vinden op het boekingskantoor van OCC Yachting.

Marianne Touw

Marianne heeft in haar jongere jaren 5 seizoenen als flottieljeleider voor OCC Yachting gewerkt. Hier heeft ze het Lefkas gebied goed leren kennen. Langzaam heeft ze sinds de jaren 80 het gebied zien ontwikkelen en ze komt er nog steeds erg graag!
In 1999 heeft ze ook eerder het kantoor, toen nog in Naarden, een aantal jaren ondersteund. Haar liefde voor het zeilen is nooit weg geweest en sinds 2015 is ze dan ook weer terug bij OCC Yachting op het kantoor in Muiden.

Jennifer Joedo

Na een wereldreis van 3 jaar in hun Landrover, gewoond te hebben in Maleisië en Australië, kozen Jennifer en haar vriend Don voor een leven op het water. In 2014 en 2015 hebben ze de flottieljes in Corfu begeleid totdat Jennifer hoogzwanger naar Nederland vloog. Samen met hun dochtertje Skye begeleiden en organiseren ze in samenwerking met OCC Yachting speciale kinderflottieljes voor de allerkleinsten buiten het hoogseizoen. Daarnaast houdt Jennifer zich nu bezig met de PR en Marketing voor OCC Yachting in Muiden.

Marjan en Ruud van den End – Flottieljeleiding Lefkas

2018 is voor ons alweer het 12e jaar dat wij in Griekenland flottieljes begeleiden. We hebben 6 jaar lang gevaren in de Saronische en Argolische golf en vanaf 2013 is het Lefkas gebied ons thuis. Door de jaren heen hebben wij veel zeilers leren kennen die regelmatig terug komen in het geweldige vaargebied van Lefkas. Ook dit jaar zullen we weer veel ‘repeaters’ mogen ontvangen die het gebied verder willen verkennen. Het is voor ons altijd weer plezierig om het gehele vaarseizoen in Griekenland te zijn met de heerlijke Griekse gerechten die je in de haventjes kan verkrijgen in de restaurantjes waar wij graag met de gasten komen.
Laat je door niets onthouden om lekker in Griekenland te varen. En waarom niet eens een keer in het begin van het vaarseizoen, eind april en de maand mei?

Deze zomer zullen wij één van de vloten op Corfu begeleiden. Wij hopen jullie een onvergetelijke reis te bezorgen waarbij gezelligheid, avontuur en op een ultieme manier tot rust komen centraal staat.

Douwe en Elsemiek – Flottieljeleiding Corfu

Ik ben Elsemiek, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Ik ben sinds dit jaar klaar met mijn studie Integrale Veiligheidskunde. Dankzij mijn stage in Suriname en vrijwilligerswerk en Ghana en India zijn een warm klimaat en een nieuwe cultuur waar ik mijzelf het meest thuis voel. Ook Griekenland is mij niet onbekend. Met mijn ouders en vrienden heb ik meerdere keren dit mooie land mogen ontdekken.  Zeilen doe ik vanaf jonge leeftijd maar de fijne kneepjes heb ik van Douwe mogen leren tijdens de vele vakanties en weekenden die we samen op de boot heb doorgebracht.

Ik ben Douwe, 26 jaar en ook ik woon in Utrecht. In het dagelijks leven ben ik druk bezig met mijn studie Integrale Veiligheidskunde. In mijn vrije tijd houd ik mijzelf natuurlijk het liefst zoveel mogelijk bezig met zeilen. Als klein jongetje ben ik begonnen op de Friese meren in een Piraat. Inmiddels vaar ik regelmatig naar Engeland of drijf ik mijzelf, de bemanning en de boot tot het uiterste tijdens wedstrijden door heel Nederland. Het flottieljevaren doe ik al meerdere jaren. Eerst als schipper, daarna als begeleider.

Marcel en Petra – Flottieljeleiding Corfu

Wij zijn Marcel en Petra. Wij hebben sinds een jaar een droom en dat is de wereld om zeilen. Maar waar begin je dan is de vraag. Om mee te beginnen werken we dit seizoen dus in Corfu om flottieljes te begeleiden voor OCC Yachting. Wij hebben er enorm veel zin in en hopen een mooi seizoen met de gasten te gaan maken!

Anton en Edith – Flottieljeleiding

In 2011 hebben we samen met Sander Ligtvoet de flottieljes begeleid in Lefkas. Edith was in 2005 ook al eerder flottieljeleider voor OCC Yachting op Corfu. Nog steeds varen we elk jaar wel een paar weken of maanden voor OCC Yachting, zowel op Corfu als op Lefkas. Het is een heerlijke verslaving waar wij gelukkig niet vanaf kunnen. Zeilen en werken met leuke gasten in dit prachtige gebied, de Ionische Zee en eilanden, is een geweldige ervaring. Dit jaar zullen we in september weer in Griekenland te vinden zijn waar we onder andere de Oneway van Lefkas naar Corfu zullen begeleiden en kijken daar enorm naar uit!

Thijmen van Pruissen – Flottieljeleider en schipper Lefkas

Sinds 2012 ben ik in het hoogseizoen veelal te zien in het prachtige Lefkas-gebied. Komende zomer zal ik wederom te vinden zijn op de Griekse wateren. Met heel veel plezier kom ik elk jaar weer het vaste team versterken om zo in het hoogseizoen voor iedereen de tijd te hebben en de vele kinderen ook de aandacht te geven die zij verdienen. Op z’n tijd ben ik dan ook aan de kindertafel te vinden, of beter gezegd, rondom de kindertafel met verstoppertje of iets dergelijks.

In het dagelijks leven ben ik student Maritieme Techniek. Op het moment bezig met mijn afstudeerstage bij Oceanco, dus volop bezig binnen het ontwerp van luxe mega-jachten.

In de afgelopen jaren heb ik van heel veel mensen mogen leren en heb ik zelf veel ervaring opgedaan op de Griekse wateren maar ook binnen de Griekse cultuur. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om bekende gezichten, maar zeker ook nieuwe gezichten de mooiste plekjes te laten zien in het gebied en de meest lekkere restaurants te laten ‘beleven’, want dat is het: Een beleving!

Sebastiaan van Pruissen – Flottieljeleider en schipper Lefkas

Sinds jongs af aan heb ik het merendeel van mijn zomervakanties door mogen brengen in het zonnige Griekenland en vanaf 2012 ben ik als flottieljeleider werkzaam bij OCC Yachting. Sindsdien heb ik daar mijn kennis van het Lefkas gebied gestaag opgebouwd.

Dit hoogseizoen heb ik weer met mijn broertje Thijmen de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat elke week perfect aansluit bij de gasten die met ons varen. We proberen elke week onze gasten weer te verrassen met nieuwe avonturen om zo de op zichzelf al fantastische beleving van zeilen tussen de Griekse eilanden en zeilen in het flottielje nog meer memorabel te maken dan het al is!

Thomas van Walraven

Hey! Mijn naam is Thomas Walraven, 23 jaar oud en afkomstig uit Uden, Noord-Brabant.
Na 8 fantastische jaren in de horeca heb ik besloten het roer volledig om te gooien door in augustus 2017 in dienst te gaan bij de Koninklijke Marechaussee. Voor het echter zo ver is heb ik deze zomer voor het eerst het genoegen om het team van OCC-yachting te versterken als schipper.
Ik heb het geluk gehad dat ik de afgelopen jaren heel wat uren op het water door heb mogen brengen; zwaardboot varen in Friesland en met mijn eigen polyvalkje over de Brabantse maas. Naast zeilen zijn mijn hobby’s lekker eten, koken, Crossfit en hardlopen.
Ik kijk er enorm naar uit om u te ontmoeten op de prachtige wateren voor de Griekse kust.
Tot snel en een behouden vaart!

Dorien van der Werf

Hi! Ik ben Dorien van der Werf, ik ben 23 jaar en kom deze zomer naar Griekenland om te schipperen voor OCC. Ik zeil al mijn hele leven en heb 7 jaar met heel veel plezier zeilles gegeven bij zeilschool de Veenhoop in Friesland. Na 7 jaar leek het me een leuke uitdaging om mijn passie voor zeilen voort te zetten in Griekenland. Nadat ik mijn bachelor psychologie heb gehaald afgelopen jaar ben ik 7 maanden gaan reizen door Nieuw Zeeland, Australië, Vietnam en Indonesië. In september ga ik in Amsterdam aan mijn master beginnen, maar voor die tijd ben ik 7 weken in Griekenland te vinden. Ik heb er heel veel zin in!

Mark Hiemstra

Hola! Ik ben Mark Hiemstra en dit jaar voor het eerst werkzaam als schipper van OCC. Ik ben 26 jaar en werk als composiet engineer in de wind en jacht bouw. Buiten mijn werk om ben ik het hele jaar op het water te vinden op een grote variatie aan zeilboten. Van Catamaran tot Volvo 60 race jachten, als het maar zeilt. Naast mijn wedstrijdervaring kan ik heerlijk genieten van een stuk zeilen in de mooiste gebieden. Deze zomer wil ik jullie graag mee laten genieten van het schitterende zeilwater rond om de Griekse eilanden.

Timo Maarschalkerweerd

Ik ben Timo van Maarschalkerweerd, 20 jaar oud en woon in Delft. Ik studeer daar Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Ik zeil al van jongs af aan in alle soorten boten, van een Optimist of Bavaria tot en met vliegende catamarans. Ik ben sinds 2015 met veel enthousiasme schipper bij OCC Yachting in een van de mooiste gebieden van de Middellandse zee. Flottielje zeilen is naar mijn mening de mooiste vakantie die er is. Ik doe daarom mijn uiterste best om dit voor iedereen zo te laten zijn!

Sander Ligtvoet

Ik ben Sander Ligtvoet, 27 jaar. Dit jaar ben ik alweer 10 jaar werkzaam bij OCC-Yachting. In 2008 ben ik begonnen als assistent van de flottieljeleiding, in de jaren daarop volgend heb ik meer ervaring opgedaan als schipper en flottieljeleider in zowel het Lefkas- als het Corfu-gebied.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als technisch operator in een koffiebranderij. Wanneer ik niet op mijn werk te vinden ben geef ik in mijn vrije tijd regelmatig les bij een jachtcharter in Zeeland en hoop ik daarmee nog meer zeilers enthousiast te maken voor een schitterende vaarvakantie in het mooie Griekenland.

In de afgelopen jaren heb ik heel veel mooie mensen mogen leren kennen en hoop ik dit jaar weer veel bekenden, maar ook nieuwe gasten te mogen verwelkomen aan boord van onze mooie schepen.

Bas van der Werf

Hi, mijn naam is Bas van der Werf! Sinds de zomer van 2015 ben ik tijdens het hoogseizoen werkzaam voor OCC op de prachtige Griekse wateren rondom Lefkas en Corfu. Ik ben 21 jaar oud en wonende in een studentenhuis in Tilburg waar ik Bedrijfseconomie op de Universiteit studeer. Naast studeren ben ik actief op het gebied van hockey, een studentenvereniging, fitness en ondernemerschap. Komende zomer maak ik ook weer deel uit van het enthousiaste team van OCC in Griekenland om u de mooiste plekken vanaf het water te laten zien en te laten beleven. Ik kan niet wachten de vrijheid weer te voelen op het Griekse water en in de Griekse zon, hopelijk tot snel!

Sander Kusters

Hi! Mijn naam is Sander Kusters, 22 jaar en ik ben komende zomer als schipper onderdeel van het OCC-team en zal daarbij mijn uiterste best doen er voor iedereen een fantastische en ontspannen week(weken) van te maken. Ik ben zelf op mijn 11e begonnen met zeilen in Friesland op zeilschool de Veenhoop, vanaf dat moment was ik verkocht en ben ik elke zomer enthousiast naar zeilkamp gegaan. Dit resulteerde erin dat ik in 2010 besloot deel te nemen aan de instructeursopleiding. De afgelopen 6 jaar heb ik met veel plezier zeilles gegeven in verschillende (kleine) bootsoorten. De laatste jaren heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met beleidsmatige aspecten als het opleiden en coachen van andere instructeurs.

Koen van Bentem

Mijn naam is Koen van Bentem, ik ben 21 jaar en kom uit Noordwijkerhout. In 2014 heb ik voor het eerst de mooie blauwe polo mogen dragen. Inmiddels heb ik 15 weken doorgebracht in Griekenland als schipper (en waarvan 3 weken als flottieljeleider). Het is heerlijk om gasten een mooie vakantie te verzorgen in een van de mooiste zeilgebieden van onze planeet.
Naast deze fantastische baan in de zomermaanden studeer ik Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. In september 2015 heb ik dit echter een jaar lang stilgezet om in de Senaat van het Eindhovens Studenten Corps zitting te nemen.
Komende zomer kan ik helaas niet aanwezig zijn in Griekenland, maar hoop er volgend seizoen weer bij te zijn!

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Geen vaarbewijs nodig
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
  • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC