Over OCC Yachting

OCC Yachting is een pionier in de verhuur van zeiljachten in de gezinsvriendelijke vaargebieden van Corfu en Lefkas. We organiseren zeilvakanties in flottielje en bareboat en bieden verschillende mogelijkheden voor zakelijke zeilevents. Wij hebben een eigen vloot met comfortabele zeilschepen en luxe motorjachten.

Alle Know How

OCC yachting is in 1976 opgericht in Corfu door Klaas en Astrid Broodwinner. Op dit moment leidt hun zoon Menno de twee bases op Corfu en Lefkas. Met ruim 43 jaar ervaring staan we garant voor een fantastische know-how. OCC Yachting beschikt over een eigen fabriek In Turkije waar de Aloa 28 en het motorjacht de OCC Cruiser 40.2 worden gebouwd. In deze fabriek ondergaan alle schepen regelmatig een grote onderhoudsbeurt, een zogenaamde refit.

Nederlandstalige crew

Onze flottieljes worden begeleidt door zeer betrokken en enthousiaste Nederlandse flottielje begeleiding. Zij doen er alles aan om voor onze gasten de perfecte zeilvakantie te creëren. De schippers die je kunt inhuren om de boot te varen, zijn eveneens Nederlandstalig. Wil je deel uitmaken van dit enthousiaste team? We zijn altijd op zoek naar ervaren schippers en flottieljebegeleiders. We organiseren ook regelmatig speciale routes onder begeleiding. Houd daarvoor de site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ons boekingskantoor bevindt zich in Muiden, aan de monding van de Vecht.

Ons team

Menno en Zanne Broodwinner

Menno is de zoon van de oprichters van OCC Yachting, Klaas en Astrid Broodwinner. Het zeilen in Griekenland is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij beschikt over een enorme technische kennis van de schepen, kennis van het zeilgebied en natuurlijk weet hij veel van Griekenland. Hij spreekt dan ook vloeiend Grieks. Zijn vrouw Zanne Broodwinner is Deense en regelt alle admistratieve zaken en het personeel voor de beide bases in Griekenland.

Diederik Bots

Diederik Bots – Reserveringskantoor

Na de opleiding Small Business in Haarlem te hebben gevolgd is Diederik in 1997 naar Griekenland gegaan om flottieljes te leiden voor OCC Yachting. Terug in Nederland is hij samen met zijn broer Joris gaan ondernemen in de watersport. Het begon met een verhuurbedrijf van zeiljachten als franchisenemer bij OCC Yachting wat al snel uitgebreid werd met een evenementenbureau voor zakelijke evenementen op en aan het water. (De Bootsmannen en Pampus Events). Later kwam daar het boekingskantoor voor OCC Yachting bij.

Lieselotte Dekker

Lieselotte Dekker – Reserveringskantoor

Lieselotte zeilt al 15 jaar in Griekenland en vooral in het Ionische gebied. Ook over land heeft zij hier veel gereisd, hierdoor beschikt zij over veel kennis van Griekenland. Samen met Marianne en Diederik is ze al sinds 2008 te vinden op het boekingskantoor van OCC Yachting.

Marianne Touw – Reserveringskantoor

Marianne heeft in haar jongere jaren 5 seizoenen als flottieljeleider voor OCC Yachting gewerkt. Hier heeft ze het Lefkas gebied goed leren kennen. Langzaam heeft ze sinds de jaren 80 het gebied zien ontwikkelen en ze komt er nog steeds erg graag!
In 1999 heeft ze ook eerder het kantoor, toen nog in Naarden, een aantal jaren ondersteund. Haar liefde voor het zeilen is nooit weg geweest en sinds 2015 is ze dan ook weer terug bij OCC Yachting op het kantoor in Muiden.

Ruud en Marjan

Hebben 6 jaar lang tot en met 2019 onze flottieljes begeleidt in het Lefkasgebied. Vanaf 2020 vallen ze zo nu en dan in als flottieljebegeleiding.

Door de jaren heen hebben wij veel zeilers leren kennen die regelmatig terug komen in het geweldige vaargebied van Lefkas. Voor ons natuurlijk altijd weer leuk om de “repeaters” weer te mogen begroeten. Ook dit jaar zullen er weer veel gasten zijn die het gebied verder willen verkennen. Het is voor ons natuurlijk altijd weer plezierig om in Griekenland te zijn met de heerlijke Griekse gerechten die je in de haventjes kunt verkrijgen in de restaurantjes waar wij graag met de gasten komen. Als het kan vooraf gegaan met een heerlijk Grieks drankje, Ouzo. Laat je door niets onthouden om lekker in Griekenland te varen. En waarom niet eens een keer in het begin van het vaarseizoen, eind april en de maand mei?

Koen van Bentem  en Loes van den Beuken

Hallo allemaal! In het hoogseizoen zullen wi regelmatigj één van de flottieljes in het Lefkas-gebied begeleiden.
In het dagelijks leven is Koen bezig met de master Transport, Infrastructuur en Logistiek aan de TU Delft. Loes volgt een master Mechanical Engineering aan de TU Eindhoven. Om alle ijsjes en pannenkoeken te compenseren gaat ze graag een rondje hardlopen en ze is altijd wel te porren voor een (vlieg)reisje.

We hebben er heel veel zin in om jullie vakantie onvergetelijk te maken!

Selfie

Sander Ligtvoet

Mijn naam is Sander Ligtvoet ik ben geboren in 1989. Vanaf 2007 ben ik regelmatig werkzaam bij OCC-Yachting. In 2008 ben ik begonnen als assistent van de flottieljeleiding, in de jaren daarop volgend heb ik meer ervaring opgedaan als schipper en flottieljeleider in zowel het Lefkas- als het Corfu- gebied.

In Nederland heb ik een jachtservice waar ik veel in de nieuwbouw van jachten werk, daarnaast geef ik ook regelmatig les bij een jachtcharter in Zeeland en hoop ik daarmee nog meer zeilers enthousiast te maken voor een schitterende vaarvakantie in het mooie Griekenland.

In de afgelopen jaren heb ik heel veel mooie mensen mogen leren kennen en hoop ik dit jaar weer veel bekenden, maar ook nieuwe gasten te mogen verwelkomen aan boord van onze mooie schepen.

Sander Bongers

Hallo zeilers, ik ben Sander Bongers, geboren te Rotterdam in 1968. Ik ben docent beeldende vorming op een middelbare school in Breukelen en daarnaast ben ik kunstenaar. Zeilen loopt als een rode draad door mijn leven. Ik zeil eigenlijk alles wat los en vast zit. Van surfplank tot platbodem, van dhow tot ijszeiler. Jaren lang heb ik met mijn Hobie 18 Tiger deelgenomen aan bijna alle catamaranraces in Nederland. De eerste ervaring met flottielje zeilen was met mijn ouders, ik was toen vijftien en er zouden nog vele flottielje weken volgen. Telkens weer een prachtige ervaring, die nooit gaat vervelen. Gelukkig had ook mijn vriendin de smaak na één keer te pakken. En later onze tweelingdochters ook. Zeilen brengt mij rust, maar wanneer het spannend wordt, ben ik pas echt in mijn element.

Jelmer van Zeijl

“Ik ben Jelmer van Zeijl en ik ben in 1993 geboren. . Momenteel volg ik de master Mechanical Engineering aan de TU in Delft. Naast mijn studie sport ik graag en geef ik graag bijlessen, examentraining en rekencursussen. De afgelopen jaren heb ik als zeilinstructeur gewerkt op een zeilschool waar ik met veel plezier kinderen van alle leeftijden het zeilen heb mogen bijbrengen. In de zomer mag ik mijn passie voor zeilen en het lesgeven gaan combineren als schipper en flottieljeleider voor OCC Yachting en ruil ik de kleine boten in voor een grotere en Nederland voor het prachtige Lefkas.”

Anton en Edith

In 2011 hebben we samen met Sander Ligtvoet de flottieljes begeleid in Lefkas. Edith was in 2005 ook al eerder flottieljeleider voor OCC Yachting op Corfu. Nog steeds varen we soms een paar weken of maanden voor OCC Yachting, zowel op Corfu als op Lefkas. Het is een heerlijke verslaving waar wij gelukkig niet vanaf kunnen. Zeilen en werken met leuke gasten in dit prachtige gebied, de Ionische Zee en eilanden, is een geweldige ervaring. Elke zomer zijn we wel in Griekenland te vinden om zelf daar vakantie te vieren, we  kijken daar altijd  enorm naar uit

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor