Over OCC Yachting

OCC Yachting is een pionier in de verhuur van zeiljachten in de gezinsvriendelijke vaargebieden van Corfu en Lefkas. We organiseren zeilvakanties in flottielje en bareboat en bieden verschillende mogelijkheden voor zakelijke zeilevents. Wij hebben een eigen vloot met comfortabele zeilschepen en luxe motorjachten.

Alle Know How

OCC yachting is in 1976 opgericht in Corfu door Klaas en Astrid Broodwinner. Op dit moment leidt hun zoon Menno de twee bases op Corfu en Lefkas. Met ruim 43 jaar ervaring staan we garant voor een fantastische know-how. OCC Yachting beschikt over een eigen fabriek In Turkije waar de Aloa 28 en het motorjacht de OCC Cruiser 40.2 worden gebouwd. In deze fabriek ondergaan alle schepen regelmatig een grote onderhoudsbeurt, een zogenaamde refit.

Nederlandstalige crew

Onze flottieljes worden begeleidt door zeer betrokken en enthousiaste Nederlandse flottielje begeleiding. Zij doen er alles aan om voor onze gasten de perfecte zeilvakantie te creëren. De schippers die je kunt inhuren om de boot te varen, zijn eveneens Nederlandstalig. Wil je deel uitmaken van dit enthousiaste team? We zijn altijd op zoek naar ervaren schippers en flottieljebegeleiders. We organiseren ook regelmatig speciale routes onder begeleiding. Houd daarvoor de site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ons boekingskantoor bevindt zich in Muiden, aan de monding van de Vecht.

Ons team

Menno en Zanne Broodwinner

Menno is de zoon van de oprichters van OCC Yachting, Klaas en Astrid Broodwinner. Het zeilen in Griekenland is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij beschikt over een enorme technische kennis van de schepen, kennis van het zeilgebied en natuurlijk weet hij veel van Griekenland. Hij spreekt dan ook vloeiend Grieks. Zijn vrouw Zanne Broodwinner is Deense en regelt alle admistratieve zaken en het personeel voor de beide bases in Griekenland.

Diederik Bots

Diederik Bots – Reserveringskantoor

Na de opleiding Small Business in Haarlem te hebben gevolgd is Diederik in 1997 naar Griekenland gegaan om flottieljes te leiden voor OCC Yachting. Terug in Nederland is hij samen met zijn broer Joris gaan ondernemen in de watersport. Het begon met een verhuurbedrijf van zeiljachten als franchisenemer bij OCC Yachting wat al snel uitgebreid werd met een evenementenbureau voor zakelijke evenementen op en aan het water. (De Bootsmannen en Pampus Events). Later kwam daar het boekingskantoor voor OCC Yachting bij.

Lieselotte Dekker

Lieselotte Dekker – Reserveringskantoor

Lieselotte zeilt al 20 jaar in Griekenland en vooral in het Ionische gebied. Ook over land heeft zij hier veel gereisd, hierdoor beschikt zij over veel kennis van Griekenland. Samen met Marianne en Diederik is ze al sinds 2008 te vinden op het boekingskantoor van OCC Yachting.

Marianne Touw – Reserveringskantoor

Marianne heeft in haar jongere jaren 5 seizoenen als flottieljeleider voor OCC Yachting gewerkt. Hier heeft ze het Lefkas gebied goed leren kennen. Langzaam heeft ze sinds de jaren 80 het gebied zien ontwikkelen en ze komt er nog steeds erg graag!
In 1999 heeft ze ook eerder het kantoor, toen nog in Naarden, een aantal jaren ondersteund. Haar liefde voor het zeilen is nooit weg geweest en sinds 2015 is ze dan ook weer terug bij OCC Yachting op het kantoor in Muiden.

Ruud en Marjan

Hebben 6 jaar lang tot en met 2019 onze flottieljes begeleidt in het Lefkasgebied. Vanaf 2020 staan ze af en toe standby in Preveza Marina en zo nu en dan vallen ze in als flottieljebegeleiding.

Door de jaren heen hebben wij veel zeilers leren kennen die regelmatig terug komen in het geweldige vaargebied van Lefkas. Voor ons natuurlijk altijd weer leuk om de “repeaters” weer te mogen begroeten. Ook dit jaar zullen er weer veel gasten zijn die het gebied verder willen verkennen. Het is voor ons natuurlijk altijd weer plezierig om in Griekenland te zijn met de heerlijke Griekse gerechten die je in de haventjes kunt verkrijgen in de restaurantjes waar wij graag met de gasten komen. Als het kan vooraf gegaan met een heerlijk Grieks drankje, Ouzo. Laat je door niets onthouden om lekker in Griekenland te varen. En waarom niet eens een keer in het begin van het vaarseizoen, eind april en de maand mei?

Paul Wijffels -Flottieljeleiding Lefkas

Alweer voor het 4e seizoen mag ik jullie begeleiden door de prachtige griekse wateren van Corfu en Lefkas, deze zomer ben ik, na enkele jaren Corfugebied, flotielleleider in Lefkas waar ik de vorige seizoenen ook al enkele weken heb mogen varen.
Even een korte introductie voor diegene die mij nog niet kennen, mijn naam is paul, ben na een werkzaam leven op mijn 55e gestopt met mijn bedrijf en daarna vrijwel meteen met mijn dochter voor een jaar vertrokken richting het Caribisch gebied . (Sailing with Ganesha)
Mijn boot ligt nu op de Canarische eilanden waar ik de meeste tijd van het jaar te vinden bent.
Ik kijk er weer enorm naar uit om samen met jullie de prachtige eilanden van het Lefkasgebied te gaan ontdekken. Tot gauw!

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor