Over OCC Yachting

OCC Yachting is een pionier in de verhuur van zeiljachten in de gezinsvriendelijke vaargebieden van Corfu en Lefkas. We organiseren zeilvakanties in flottielje en bareboat en bieden verschillende mogelijkheden voor zakelijke zeilevents. Wij hebben een eigen vloot met 30 comfortabele zeilschepen en drie luxe motorjachten.

Alle Know How

OCC yachting is in 1976 opgericht in Corfu door Klaas en Astrid Broodwinner. Op dit moment leidt hun zoon Menno de twee bases op Corfu en Lefkas. Met ruim 43 jaar ervaring staan we garant voor een fantastische know-how. OCC Yachting beschikt over een eigen fabriek In Turkije waar de Aloa 28 en het motorjacht de OCC Cruiser 40.2 worden gebouwd. In deze fabriek ondergaan alle schepen regelmatig een grote onderhoudsbeurt, een zogenaamde refit.

Nederlandstalige crew

Onze flottieljes worden begeleidt door zeer betrokken en enthousiaste Nederlandse flottielje begeleiding. Zij doen er alles aan om voor onze gasten de perfecte zeilvakantie te creëren. De schippers die je kunt inhuren om de boot te varen, zijn eveneens Nederlandstalig. Wil je deel uitmaken van dit enthousiaste team? We zijn altijd op zoek naar ervaren schippers en flottieljebegeleiders. We organiseren ook regelmatig speciale routes onder begeleiding. Houd daarvoor de site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ons boekingskantoor bevindt zich in Muiden, aan de monding van de Vecht.

Ons team

Menno en Zanne Broodwinner

Menno is de zoon van de oprichters van OCC Yachting, Klaas en Astrid Broodwinner. Het zeilen in Griekenland is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij beschikt over een enorme technische kennis van de schepen, kennis van het zeilgebied en natuurlijk weet hij veel van Griekenland. Hij spreekt dan ook vloeiend Grieks. Zijn vrouw Zanne Broodwinner is Deense en regelt alle admistratieve zaken en het personeel voor de beide bases in Griekenland.

Diederik Bots

Diederik Bots – Reserveringskantoor

Na de opleiding Small Business in Haarlem te hebben gevolgd is Diederik in 1997 naar Griekenland gegaan om flottieljes te leiden voor OCC Yachting. Terug in Nederland is hij samen met zijn broer Joris gaan ondernemen in de watersport. Het begon met een verhuurbedrijf van zeiljachten als franchisenemer bij OCC Yachting wat al snel uitgebreid werd met een evenementenbureau voor zakelijke evenementen op en aan het water. (De Bootsmannen en Pampus Events). Later kwam daar het boekingskantoor voor OCC Yachting bij.

Lieselotte Dekker

Lieselotte Dekker – Reserveringskantoor

Lieselotte zeilt al 15 jaar in Griekenland en vooral in het Ionische gebied. Ook over land heeft zij hier veel gereisd, hierdoor beschikt zij over veel kennis van Griekenland. Samen met Marianne en Diederik is ze al sinds 2008 te vinden op het boekingskantoor van OCC Yachting.

Marianne Touw – Reserveringskantoor

Marianne heeft in haar jongere jaren 5 seizoenen als flottieljeleider voor OCC Yachting gewerkt. Hier heeft ze het Lefkas gebied goed leren kennen. Langzaam heeft ze sinds de jaren 80 het gebied zien ontwikkelen en ze komt er nog steeds erg graag!
In 1999 heeft ze ook eerder het kantoor, toen nog in Naarden, een aantal jaren ondersteund. Haar liefde voor het zeilen is nooit weg geweest en sinds 2015 is ze dan ook weer terug bij OCC Yachting op het kantoor in Muiden.

Niels Gijzel & Charlotte van Regenmortel – Flottieljeleiding Lefkas

Na in 2018 onze jachtservice, jachtmakelaardij en haven verkocht te hebben, kozen we het ruime sop voor een zeilende sabbatical. Inmiddels liggen we met onze boot in de Canarische Eilanden waar het ’s winters goed toeven is. Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en niks om handen hebben past niet bij ons… Zo zijn we bezig met het behalen van RYA-papieren en zijn we van begin juni tot einde seizoen in Lefkas te vinden als flottielje begeleiders. Dit idee kwam niet uit de lucht vallen. Al in 2006 heeft Niels een seizoen op Corfu voor OCC Yachting gewerkt. Dankzij zijn enthousiaste verhalen verruilen we dit seizoen de woelige Atlantische baren voor helderblauwe wateren (en luchten) van de Ionische Zee. We kijken er naar uit om samen te zorgen voor een gezellige, onbezorgde en watersportieve vakantie voor al onze gasten!

Ruud en Marjan

2019 is voor ons alweer het 13e jaar dat wij in Griekenland flottieljes begeleiden. We hebben 6 jaar lang gevaren in de Saronische en Argolische golf en vanaf 2013 is het Lefkas gebied ons thuis. Dit jaar zullen wij tot juni flottieljes begeleiden in het Lefkasgebied.

Door de jaren heen hebben wij veel zeilers leren kennen die regelmatig terug komen in het geweldige vaargebied van Lefkas. Voor ons natuurlijk altijd weer leuk om de “repeaters” weer te mogen begroeten. Ook dit jaar zullen er weer veel gasten zijn die het gebied verder willen verkennen. Het is voor ons natuurlijk altijd weer plezierig om in Griekenland te zijn met de heerlijke Griekse gerechten die je in de haventjes kunt verkrijgen in de restaurantjes waar wij graag met de gasten komen. Als het kan vooraf gegaan met een heerlijk Grieks drankje, Ouzo. Laat je door niets onthouden om lekker in Griekenland te varen. En waarom niet eens een keer in het begin van het vaarseizoen, eind april en de maand mei?

Douwe en Kees – Flottieljeleiding

Douwe: “Kees en ik zijn huisgenoten en goede vrienden en kennen elkaar van de studie Integrale Veiligheidskunde. Kees heeft lang in de hospitality-sector gewerkt en Ikzelf heb jaren voor OCC Yachting gewerkt, eerst als schipper en later als flottieljeleider. Deze zomer wilde ik me graag weer aansluiten bij de OCC-familie, maar de vraag was met wie.” Kees: “Op een avond vroeg Douwe mij of ik met hem naar Griekenland wilde en de zomer bij OCC door te brengen. De juiste vraag op het juiste moment. Ik had een studiepauze ingelast en had heel veel zin om die periode op het water door te brengen. Ik had ook direct een beeld hoe ik mijn hospitality-vaardigheden in kan zetten. En zo kreeg ons plan vorm. Hopelijk tot op het water!”

Koen van Bentem  en Loes van den Beuken

Hallo allemaal! In Augustus zullen wij één van de flottieljes in het Lefkas-gebied gaan begeleiden. Voor Loes is dit het eerste zeilseizoen, maar met de jarenlange ervaring van Koen bij OCC (sinds 2014) gaat dit gegarandeerd helemaal goed komen. Voor alle moeilijke vragen over boten moet je Koen dus even lastigvallen, al is Loes van plan deze zomer heel veel te leren.
In het dagelijks leven is Koen bezig met de master Transport, Infrastructuur en Logistiek aan de TU Delft. Loes gaat in september beginnen aan de master Mechanical Engineering aan de TU Eindhoven. Om alle ijsjes en pannenkoeken te compenseren gaat ze graag een rondje hardlopen en ze is altijd wel te porren voor een (vlieg)reisje.

We hebben er heel veel zin in om jullie vakantie onvergetelijk te maken!

Sander Ligtvoet

Mijn naam is Sander Ligtvoet ik ben 29 jaar en dit jaar ben ik alweer 12 jaar werkzaam bij OCC-Yachting. In 2008 ben ik begonnen als assistent van de flottieljeleiding, in de jaren daarop volgend heb ik meer ervaring opgedaan als schipper en flottieljeleider in zowel het Lefkas- als het Corfu-gebied.In het dagelijks leven ben ik werkzaam als mechanisch monteur in de landbouw mechanisatie. Wanneer ik niet op mijn werk te vinden ben geef ik in mijn vrije tijd regelmatig les bij een jachtcharter in Zeeland en hoop ik daarmee nog meer zeilers enthousiast te maken voor een schitterende vaarvakantie in het mooie Griekenland.In de afgelopen jaren heb ik heel veel mooie mensen mogen leren kennen en hoop ik dit jaar weer veel bekenden, maar ook nieuwe gasten te mogen verwelkomen aan boord van onze mooie schepen.

Sander Bongers

Hallo zeilers, ik ben Sander Bongers, geboren te Rotterdam in 1968. Ik ben docent beeldende vorming op een middelbare school in Breukelen en daarnaast ben ik kunstenaar. Zeilen loopt als een rode draad door mijn leven. Ik zeil eigenlijk alles wat los en vast zit. Van surfplank tot platbodem, van dhow tot ijszeiler. Jaren lang heb ik met mijn Hobie 18 Tiger deelgenomen aan bijna alle catamaranraces in Nederland. De eerste ervaring met flottielje zeilen was met mijn ouders, ik was toen vijftien en er zouden nog vele flottielje weken volgen. Telkens weer een prachtige ervaring, die nooit gaat vervelen. Gelukkig had ook mijn vriendin de smaak na één keer te pakken. En later onze tweelingdochters ook. Zeilen brengt mij rust, maar wanneer het spannend wordt, ben ik pas echt in mijn element.

Max Koers

Ik ben Max Koers, 24 jaar en ben woonachtig bij de Noord-Hollandse kust, hierdoor is de zee altijd een groot onderdeel van mijn leven geweest. Op mijn tiende heb ik leren zeilen op een optimist, vervolgens ben ik op een catamaran gaan varen. Vanaf begin mei tot eind september heb ik zelf mijn catamaran op het strand liggen, hier ben ik dan ook veel te vinden om zowel wedstrijden als voor de lol te varen. Naast het zeilen en werken, hou ik me bezig met reizen, kitesurfen en motorrijden. Ik zal dit jaar voor het eerst voor OCC als schipper gaan werken maar ik heb in de loop der jaren op diverse zeilschepen ervaring op gedaan. Ik kan niet wachten om met u te gaan varen op de mooie Griekse wateren!

Timo Maarschalkerweerd

Ik ben Timo van Maarschalkerweerd, 20 jaar oud en woon in Delft. Ik studeer daar Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Ik zeil al van jongs af aan in alle soorten boten, van een Optimist of Bavaria tot en met vliegende catamarans. Ik ben sinds 2015 met veel enthousiasme schipper bij OCC Yachting in een van de mooiste gebieden van de Middellandse zee. Flottielje zeilen is naar mijn mening de mooiste vakantie die er is. Ik doe daarom mijn uiterste best om dit voor iedereen zo te laten zijn!

Bas van der Werf

Hi, mijn naam is Bas van der Werf! Sinds de zomer van 2015 ben ik tijdens het hoogseizoen werkzaam voor OCC op de prachtige Griekse wateren rondom Lefkas en Corfu. Ik ben 22 jaar oud en wonende in een studentenhuis in Tilburg waar ik Bedrijfseconomie op de Universiteit studeer. Naast studeren ben ik actief op het gebied van hockey, een studentenvereniging, fitness en ondernemerschap. Komende zomer maak ik ook weer deel uit van het enthousiaste team van OCC in Griekenland om u de mooiste plekken vanaf het water te laten zien en te laten beleven. Ik kan niet wachten de vrijheid weer te voelen op het Griekse water en in de Griekse zon, hopelijk tot snel!

Keri Janse

Hallo allemaal! Deze zomer ben ik te vinden in Corfu. In 2013 heb ik voor het eerst een zomer gewerkt voor OCC. De daaropvolgende jaren heb ik zowel als schipper als flottieljeleiding de vaargebieden van Lefkas en Corfu goed leren kennen. In het dagelijks leven studeer ik, doe ik biomedisch onderzoek, zeil ik in mijn eigen bootje, geef ik zwemles, geniet ik van zon en sneeuw en leef ik op van gezelligheid.
Meezeilen leerde ik bij opa, echt zeilen leerde ik op zeilkamp, waar het naast het zeilen vooral draaide om gezelligheid. Ik heb daar dan ook met heel veel plezier jaren lesgegeven. In Griekenland is zeilen vooral ontspannen, zonnen, zwemmen en lekker eten. Als je daarnaast nog iets wil leren help ik graag!

Jelmer van Zeijl

“Ik ben Jelmer van Zeijl en ben 26 jaar oud. Momenteel volg ik de master Mechanical Engineering aan de TU in Delft. Naast mijn studie sport ik graag en geef ik graag bijlessen, examentraining en rekencursussen. De afgelopen jaren heb ik als zeilinstructeur gewerkt op een zeilschool waar ik met veel plezier kinderen van alle leeftijden het zeilen heb mogen bijbrengen. Komende zomer mag ik mijn passie voor zeilen en het lesgeven gaan combineren als schipper en flottieljeleider voor OCC Yachting en ruil ik de kleine boten in voor een grotere en Nederland voor het prachtige Lefkas.”

Anton en Edith

In 2011 hebben we samen met Sander Ligtvoet de flottieljes begeleid in Lefkas. Edith was in 2005 ook al eerder flottieljeleider voor OCC Yachting op Corfu. Nog steeds varen we elk jaar wel een paar weken of maanden voor OCC Yachting, zowel op Corfu als op Lefkas. Het is een heerlijke verslaving waar wij gelukkig niet vanaf kunnen. Zeilen en werken met leuke gasten in dit prachtige gebied, de Ionische Zee en eilanden, is een geweldige ervaring. Dit jaar zullen we in mei weer in Griekenland te vinden zijn,  dit jaar om zelf daar vakantie te vieren, we  kijken daar enorm naar uit

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor