Vaarbewijs en de OCC Zeilschool

Zeilen op de Griekse wateren vereist enige zeilskills. Speciaal voor zeilers die hun zeilvaardigheid willen bijspijkeren of graag met de benodigde papieren op reis gaan, bieden wij speciale theorie en vaardigheidscursussen. We krijgen regelmatig te horen dat zeilers die bij OCC Yachting een zeilvakantie geboekt hebben, twijfelen over hun zeiltechniek en -kennis. Ook krijgen we terecht veel vragen over de verplichting van het vaarbewijs op de Griekse wateren.  Aan boord moet ten minste één iemand, de schipper, een vaarbewijs hebben. Als een tweede persoon, de co-schipper, geen vaarbewijs  heeft dan kan de schipper een verklaring afgeven waarmee hij verklaart dat de co-schipper over voldoende ervaring beschikt. Het op zak hebben van Vaarbewijs II (ICC) is nog beter, veel landen vragen hierom. Het hebben van het vaarbewijs is al ruim 15 jaar verplicht in Griekenland, alleen de handhaving hiervoor is jaren lang uit gebleven. Hierop wordt nu wel  regelmatig gecontroleerd door de Griekse Port Police. Een hoge boete of niet kunnen uitvaren kan het gevolg zijn van het niet in het bezit zijn van een vaarbewijs.Om het behalen van het vaarbewijs te stimuleren, verzorgen wij in het najaar en de winter  weekendcursussen waar dieper in gegaan wordt op de stof en de nodige kennis voor het examen.

Zeilboot Griekenland

Opfris Zeilcursus

In het  voorjaar verzorgt OCC Yachting eendaagse zeilcursussen op en rond Pampus voor zeilers die hun vaardigheden willen aanscherpen. In een team van vier zeilers en een instructeur leer je alle in-en outs van het vaargebied en oefen je de technieken op het water, zoals dat in de havens van Griekenland gaat.

Wil je op een eigen gekozen datum een opfriscursus volgen neem dan contact op met  Zeilschool Muiden.

OCC Opfriszeilcursus

Vaarbewijs

Heb een vaarbewijs op zak? Om in Griekenland te mogen varen moet er aan boord  ten minste één iemand, de schipper, een vaarbewijs hebben. Als een tweede persoon, de co-schipper, geen vaarbewijs heeft dan kan de schipper een verklaring afgeven waarmee hij verklaart dat de co-schipper over voldoende ervaring beschikt. Het op zak hebben van Vaarbewijs II (ICC) is nog beter, veel landen vragen hierom. Tot nu toe was de handhaving niet strikt en kon je volstaan met een niet geldig vaarbewijs. Het hebben van het vaarbewijs is al ruim 15 jaar verplicht in Griekenland, alleen de handhaving hiervoor is jaren lang uit gebleven. Hierop wordt nu wel regelmatig gecontroleerd door de Griekse Port Police. Om het behalen van het vaarbewijs te stimuleren, verzorgen wij in het najaar en de winter  weekendcursussen waar dieper in gegaan wordt op de stof en de nodige kennis voor het examen.  Als je wilt gaan zeilen in het mooie Griekenland? Dan heb je nu toch echt een vaarbewijs nodig.

Vaarbewijs I en II
vaarbewijs I en II

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor