4-weekse flottielje 2020Last Minutes Haal je Internationaal Vaarbwijs of fris je zeilvaardigheid op bij OCC Zeilschool
Home » Vaarbewijs

De OCC Zeilschool

Zeilen op de Griekse wateren vereist enige zeilskills. Speciaal voor zeilers die hun zeilvaardigheid willen bijspijkeren of graag met de benodigde papieren op reis gaan, bieden wij speciale theorie en vaardigheidscursussen. We krijgen regelmatig te horen dat zeilers die bij OCC Yachting een zeilvakantie geboekt hebben, twijfelen over hun zeiltechniek en -kennis. Ook krijgen we terecht veel vragen over de verplichting van het Internationaal Vaarbewijs (ICC) op de Griekse wateren. Het op zak hebben van Vaarbewijs I en II is al ruim 10 jaar verplicht in Griekenland, alleen de handhaving hiervoor is jaren lang uit gebleven. Dit zal de komende jaren veranderen, er gaat strenger gecontroleerd worden. Om het behalen van het ICC te stimuleren, verzorgen wij weekendcursussen waar dieper in gegaan wordt op de stof en de nodige kennis voor het examen.

Opfris Zeilcursus

Dit voorjaar verzorgt OCC Yachting eendaagse zeilcursussen op en rond Pampus voor zeilers die hun vaardigheden willen aanscherpen. De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. In een team van vier zeilers en een instructeur leer je alle in-en outs van het vaargebied en oefen je de technieken op het water, zoals dat in de havens van Griekenland gaat.

OCC Opfriszeilcursus

Vaarbewijs I en II

Heb jij en ICC op zak? Om in Griekenland te mogen varen, is een Internationaal Vaarbewijs, ofwel een ICC verplicht. Tot nu toe was de handhaving niet strikt en kon je volstaan met een niet geldig vaarbewijs. De regelgeving hierover gaat de komende jaren veranderen. Dat betekent dat het naleven strenger wordt en er meer gecontroleerd gaat worden. Als je wilt gaan zeilen in het mooie Griekenland? Dan heb je nu toch echt een ICC nodig.

Vaarbewijs I en II

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor
Boeken