Vaarbewijs en de OCC Zeilschool

Zeilen op de Griekse wateren vereist enige skills. Speciaal voor zeilers die hun zeilvaardigheid willen bijspijkeren bieden wij speciale vaardigheidscursussen aan. Omdat we regelmatig horen dat klanten een beetje onzeker zijn over hun zeiltechniek en -kennis bieden we in samenwerking met Zeilschool Muiden een opfriscursus aan.

Ook krijgen we terecht veel vragen over het verplicht hebben van een Vaarbewijs op de Griekse wateren.  Aan boord moet ten minste één iemand, de schipper, een vaarbewijs hebben. Als  de co-schipper geen vaarbewijs  heeft dan kan de schipper een verklaring afgeven waarmee hij verklaart dat de co-schipper over voldoende ervaring beschikt. Het op zak hebben van Vaarbewijs II (ICC) is het beste, veel landen vragen hierom. Het hebben van het Vaarbewijs is al ruim 15 jaar verplicht in Griekenland, alleen werd er nooit gehandhaafd. Nu wordt er  streng  gecontroleerd door de Griekse Port Police. Een hoge boete en niet kunnen uitvaren kunnen het gevolg zijn van het niet in het bezit zijn van een Vaarbewijs. Om het behalen van het vaarbewijs makkelijker te maken, verzorgen wij in het najaar en de winter  weekendcursussen waar dieper in gegaan wordt op de stof en de nodige kennis voor het examen.

Zeilboot Griekenland

Opfris Zeilcursus

In het  voorjaar verzorgt OCC Yachting eendaagse zeilcursussen op en rond Pampus voor zeilers die hun vaardigheden willen aanscherpen. In een team van vier zeilers en een instructeur leer je alle in-en outs van het vaargebied en oefen je de technieken op het water, zoals dat in de havens van Griekenland gaat.

Wil je op een eigen gekozen datum een opfriscursus volgen neem dan contact op met  Zeilschool Muiden.

Vaarbewijs

Heb je een Vaarbewijs op zak? Om in Griekenland te mogen varen moet er aan boord  ten minste één iemand, de schipper, een Vaarbewijs hebben. Als  de co-schipper geen Vaarbewijs heeft dan kan de schipper een verklaring afgeven waarmee hij verklaart dat de co-schipper over voldoende ervaring beschikt. Het op zak hebben van Vaarbewijs II (ICC, internationaal Vaarbewijs) is het beste, veel landen vragen hierom. Tot enkele jaren geleden kon je volstaan met een alternatief Vaarbewijs. Een Vaarbewijs is al ruim 15 jaar verplicht in Griekenland, alleen werd er niet gehandhaafd. Nu wordt er streng gecontroleerd door de Griekse Port Police. Om het behalen van het Vaarbewijs makkelijker te maken, verzorgen wij in het najaar en de winter  weekendcursussen waar dieper ingegaan wordt op de stof en de nodige kennis voor het examen.  Als je wil gaan zeilen in het mooie Griekenland? Dan heb je nu toch echt een Vaarbewijs nodig.

vaarbewijs I en II

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor