Zeilvakantie Lefkas Griekenland

Laat je omringen door een prachtig groen en beschut vaargebied tijdens een zeilvakantie in Lefkas. Kom direct in een andere wereld terecht wanneer je de haven van Preveza Marina verlaat. Zeil door de weidse zee, langs idyllische havens en bezoek de diverse eilanden in Griekenland. Het hele gebied van Lefkas staat bekend als het meest gevarieerde gebied van de Ionische zee. Heb je nog nooit in Griekenland gezeild? Dan is deelnemen aan een flottielje in Lefkas een ideale uitkomst.

Een zeilvakantie en een landvakantie op het eiland Lefkas of op het vaste land zijn ook goed te combineren.

Vaargebied Lefkas

Mogelijke 1-weekse vaarroute Lefkas

Korte vaarafstanden

De dagafstanden zijn overzichtelijk, gemiddeld tussen de 10 en 20 mijl per dag, je bent dan ook nooit ver van de volgende haven en nooit ver van de extra service die de flottieljeleiding biedt. Je hebt alle tijd om rustig van baai tot baai te varen en je vaartocht te onderbreken voor een heerlijke zwempartij in het heldere water. Fanatieke zeilers kunnen ongehinderd uren achtereen zeilen. Het gebied groot genoeg.

Lefkas is een populair zeilgebied

Zeilvakantie Lefkas

Gezellig en beschut

Lefkas is een prachtig groen en beschut vaargebied met tal van eilanden en haventjes. Verken Spartochori, Frikes, Fiskardo, Kastos en Ithaka, het eiland waar Odysseus in de Griekse mythologie zo naar terug verlangde. Geniet van de hartverwarmende ontvangst in de havens en dorpjes en schuif aan voor een heerlijke Griekse maaltijd in een van de baaien. Op veel plekken is het mogelijk gebruik te maken van draadloos internet.

Betoverend Lefkas

We vertrekken vanuit Preveza Marina op het vaste land door het ‘kanaal van Lefkas’ naar het vaargebied van Lefkas . Op het moment dat je de Marina verlaat, lijkt het of je in een andere wereld terecht gekomen bent. De omgeving is elke keer weer anders. Andere bergen, andere adembenemende vergezichten en andere idyllische baaien en havens. De grote variatie en de gezellige havens zijn kenmerkend voor een vaarvakantie in Lefkas.

Wil je je zeil of vaarvakantie combineren met een sportieve landvakantie? Hier vind je een aantal ideeën voor leuke activiteiten op het eiland.

Basis Preveza Marina

Onze basis in het Lefkasgebied is gevestigd in Preveza Marina.  De Marina ligt in het hart van Preveza, een gemoedelijk, typisch Griekse stadje op het vaste land. Vlakbij het stadscentrum en op slechts 5 km van de luchthaven Aktio.

Luxe Sanitair en terrassen

De haven is spiksplinternieuw en beschikt over prettige, moderne sanitaire faciliteiten. Je kunt er neerstrijken op het terras of lekker lunchen in het restaurant. Er is een supermarkt op de Marina voor de benodigdheden aan boord.  Mocht je tassen vuile was hebben, er is een wasserette. De bank met ATM vind je aan de overkant van de Marina.

Dicht bij stad en strand

Vanaf hier loop je in enkele minuten het kleurrijke stadje in. Je kunt nog even struinen door de gezellige straten en neerstrijken op een van de terrassen voor een koffie, borrel of lunch. Op nog geen twee kilometer afstand ligt het Kyani akti strand waar je kunt relaxen terwijl je wacht op het klaar maken van je boot.

Vervoer

Preveza Marina ligt op nog geen 15 minuten rijden van de luchthaven Aktio. Je kunt gebruikmaken van onze transferservice. Mocht je gebruik willen maken van een huurauto, de haven werkt samen met verhuurservice van Europ Rent Car. Voor meer opties en uitgebreidere mogelijkheden verwijzen we je graag naar de autoverhuurmogelijkheden op de luchthaven Aktio. Je kunt gratis parkeren aan de overzijde van de Marina. De mogelijkheden voor openbaar vervoer zijn nihil. Wij raden aan om voor bepaalde afstanden een taxi te nemen.

Naar het Lefkasgebied

Vanaf hier is het ruim een uur varen naar het kanaal dat naar het Lefkasgebied voert.

Preveza marina

Flottielje zeilen in Lefkas

Zeilvakantie Lefkas 2

Ontspannen zeilvakantie

Flottielje zeilen is een heel ontspannen manier om je zeilvakantie door te brengen. Als je aansluit bij flottielje in Lefkas, hoef je de koers en de route niet zelf te bepalen. Je wordt goed begeleid door de mensen aan de wal en door de flottieljebegeleiding die met het moederschip dezelfde route vaart. Zeilen in een flottielje geeft jou de mogelijkheid om op een ontspannen en goed georganiseerde manier in Griekenland te zeilen en kennis te maken met de wateren van de ionische zee.

Ontdek de Griekse wateren

Heb je nog nooit in Griekenland gezeild? Dan is deelnemen aan een flottielje in Lefkas een ideale uitkomst. ’s Ochtends krijg je een uitgebreide briefing over onder andere de route. Je vaart volledig op eigen tempo en hoeft alleen maar te genieten van je verblijf op een boot en de Griekse zon.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over onze vaarvakanties graag contact met ons op. We vertellen graag alles over de flottielje, de begeleiding, de nodige zeilervaring en het gebied.

Info flottielje in Lefkas

Crew Lefkas

Crew Lefkas

Nederlandstalige schippers en flottieljeleiders

Wij proberen zoveel mogelijk met Nederlandstalige flottieljeleiders en schippers te werken. Wil je weten wie dit jaar de flottieljeleiding is en welke schippers er dit seizoen in Griekenland zijn? Kijk dan hier.

Zeilvakantie online boeken in Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor