Home » Zeilvakantie Lefkas Griekenland
Zeilvakantie Lefkas Griekenland

Zeilvakantie Lefkas Griekenland

Lefkas is de meest populaire bestemming van OCC Yachting. U vaart in dit gebied vanuit Lefkas Marina, tien minuten lopen van Lefkas Stad. Lefkas is een prachtig groen en beschut vaargebied met tal van eilanden en eilandjes. Na een uurtje varen lijkt het wel of u weer in een andere wereld terecht komt. Andere bergen, andere adembenemende vergezichten, je zou bijna denken dat je op een andere zee vaart.

Lefkas is erg populair als zeilvakantie

Sommige eilanden zijn bewoond, andere niet. Allemaal delen ze in de pracht van het meest gevarieerde deel van de Ionische Zee. De ontvangst in de haventjes en dorpjes is warm en oprecht. Niet verwonderlijk dus dat dit gebied, met helderblauw vaar- en zwemwater, erg populair is als zeilvakantie.

Dagafstanden in dit gebied worden bewust vrij kort gehouden. De liefhebber kan door de vele mogelijkheden toch makkelijk uren zeilen zonder enkel rakjes te moeten trekken, terwijl je voor de kids ook kunt kiezen de tocht te onderbreken voor een heerlijke zwempartij of wat stoeien op het strand. U bent nooit ver van de volgende haven en dus ook nooit ver van de extra service die de flottieljeleiding biedt. Kortom voor een ieder wat wils.

Op veel plekken is het mogelijk gebruik te maken van draadloos internet.
Spartochori, Frikes, Fiskardo, Kastos en vele andere plekjes zullen nooit meer uit uw geheugen verdwijnen. Begint de herinnering toch wat te vervagen? Kom dan gewoon nog een keer. Dit gebied verveelt nooit. Daarnaast hebben we een aantal ideeën voor u om een vaarvakantie te combineren met leuke activiteiten op het eiland.

Basis Lefkas Marina

Zeilen in Griekenland vanuit Lefkas Marina. Vlak naast het charmante en gezellige stadje Lefkas, de hoofdstad van het gelijknamige eiland, vindt u de in 2002 geopende Lefkas Marina. OCC Yachting vestigde zich als eerste charteraar in deze haven, waardoor onze vloot op een VIP-plek ligt. We kunnen u hier in zeer aangename omstandigheden verwelkomen. Lefkas Marina ligt op een half uurtje rijden van het vliegveld Aktio Preveza.

Uiteraard vindt u op het haventerrein ruime douche- en toiletgelegenheden en walaansluiting voor stroom en water. Er zijn verschillende terrasjes, zodat u onder het genot van een frappé, ijsje of een koel Grieks biertje de laatste minuten kunt aftellen voor u aan boord gaat. Ook kunt u zwemmen in het zwembad van het op de Marina gevestigde hotel Ianos.

De supermarkt op de jachthaven is zowel zaterdagavond als zondagochtend open. Heerlijk Grieks eten kunt u in Lefkas Stad, zeker de moeite waard om 10 minuten naartoe te wandelen. In het stadje en langs de boulevard kunt u kiezen uit verschillende eenvoudige en luxere restaurants. Pinautomaten zijn er voldoende en ook creditcards worden steeds meer geaccepteerd. Op de Marina is ook Wifi voorhanden en buiten de Marina bij de meeste Taverna’s.

Onze schepen kunt u op de F steiger vinden, deze schepen zijn herkenbaar aan het kleine OCC vlaggetje en op de Leadboot een grote OCC vlag .

Crew Lefkas

Wij proberen zoveel mogelijk met Nederlandstalige flottieljeleiders en schippers te werken.

Wilt u weten wie dit jaar de flottieljeleiding is en welke schippers er dit seizoen in Griekenland zijn?

Kijk dan hier.

Zeilvakantie online boeken in Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
  • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC