Verrassings flottieljeMaand van het Motorjacht Zeilvakantie Lefkas - OCC Yachting Zeilvakantie Griekenland
Home » Zeilvakantie Lefkas Griekenland

Zeilvakantie Lefkas Griekenland

Lefkas is een prachtig gebied voor een spectaculaire vaar- en zeilvakantie. Op het moment dat je in flottielje of bareboat Lefkas Marina verlaat, word je verrast door de weidse zee en de duizenden mogelijkheden. Het gebied rond Lefkas staat bekend om de vele eilanden en fraaie baaien. Sommige eilanden zijn onbewoond, andere juist bruisend en gezellig. Ze delen alle de pracht van het meest gevarieerde gebied van de Ionische Zee.

Korte vaarafstanden

De dagafstanden zijn kort, je bent dan ook nooit ver van de volgende haven en nooit ver van de extra service die de flottieljeleiding biedt. Je hebt alle tijd om rustig van baai tot baai te varen en je vaartocht te onderbreken voor een heerlijke zwempartij in het heldere water. Fanatieke zeilers kunnen ongehinderd uren achtereen zeilen. Het gebied groot genoeg.

Lefkas is een populair zeilgebied

Gezellig en beschut

Lefkas is een prachtig groen en beschut vaargebied met tal van eilanden en eilandjes. Verken Spartochori, Frikes, Fiskardo, Kastos en Ithaka, het eiland waar Odysseus in de Griekse mythologie zo naar terug verlangde. Geniet van de hartverwarmende ontvangst in de havens en dorpjes en schuif aan voor een heerlijke Griekse maaltijd in een van de baaien. Op veel plekken is het mogelijk gebruik te maken van draadloos internet.

Betoverend Lefkas

Vanaf de Marina vaar je eerst door een groot kanaal met meer boten die voor open zee vertrekken. Na een uurtje varen lijkt het of je in een andere wereld terecht gekomen bent. De omgeving is elke keer weer anders. Andere bergen, andere adembenemende vergezichten en andere idyllische baaien en havens. De grote variatie en de gezellige havens zijn kenmerkend voor een vaarvakantie in Lefkas.

Wil je je zeil of vaarvakantie combineren met een landvakantie? Hier vind je een aantal ideeën voor leuke activiteiten op het eiland.

Basis Lefkas Marina

Luxe sanitair en gezellige terrassen

Het haventerrein is goed uitgerust met mooie, ruime douche- en toiletgelegenheden en wal-aansluitingen voor stroom en water. Je kunt neerstrijken op een van de terrassen en tel onder het genot van een frappé, ijsje of een koel Grieks biertje de laatste minuten af voor je aan boord kunt. Tegen betaling kun je een (kleine) duik nemen  in het zwembad van het op de Marina gevestigde hotel Ianos. De supermarkt op de jachthaven is zowel zaterdagavond als zondagochtend open. Onze schepen zijn herkenbaar aan het kleine OCC vlaggetje. De Leadboot herken je aan een grote OCC vlag.

Lefkas Marina

Lefkas Marina ligt op tien minuten lopen van Lefkas Stad. Hier kun je je goed vermaken in de gezellige winkelstraten en op de bruisende terrassen van de tavernes. Op de Marina en bij de meeste taveernes is wifi voorhanden. Er zijn voldoende pinautomaten en ook creditcards worden steeds meer geaccepteerd. Lefkas Marina ligt op een half uurtje rijden van het vliegveld Aktio Preveza.

Flottielje zeilen in Lefkas

Ontspannen zeilvakantie

Flottielje zeilen is een heel ontspannen manier om je zeilvakantie door te brengen. Als je aansluit bij flottielje in Lefkas, hoef je de koers en de route niet zelf te bepalen. Je wordt goed begeleid door de mensen aan de wal en door de flottieljebegeleiders die met het moederschip dat dezelfde route vaart. Zeilen in een flottielje geeft jou de mogelijkheid om op een ontspannen en goed georganiseerde manier in Griekenland te zeilen en kennis te maken met de wateren van de ionische zee.

Ontdek de Griekse wateren

Heb je nog nooit in Griekenland gezeild? Dan is deelnemen aan een flottielje in Lefkas een ideale uitkomst. De hele reis wordt voor je verzorgd zodat je alleen maar hoeft te genieten van je verblijf op een boot en de Griekse zon.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over onze zeil arrangementen graag contact met ons op. We vertellen graag alles over de flottielje, de begeleiding, de nodige zeilervaring en het gebied.

Info flottielje in Lefkas

Crew Lefkas

Nederlandstalige schippers en flottieljeleiders

Wij proberen zoveel mogelijk met Nederlandstalige flottieljeleiders en schippers te werken. Wil je weten wie dit jaar de flottieljeleiding is en welke schippers er dit seizoen in Griekenland zijn? Kijk dan hier.

Zeilvakantie online boeken in Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
  • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC
Boeken