spartakhori

38º40’.10N – 20º45.82’E

Spartaghori ligt aan de noordwestzijde van het eiland Meganisi, tegenover het eiland van de Onassis Dynasty, Skorpios. Als een piratendorp ligt het bovenop de berg, vanwaar u een schitterend uitzicht hebt over de baai van Spiliou. Spartaghori is een schilderachtigdorpje, dat ’s avonds tot leven komt. Het is de moeite waard om een wandeling te maken naar het dorp. Vanaf Steve’s Spilia Taverna is het ongeveer 15 minuten lopen.

Volg de hoofdweg omhoog, tot halverwege, waar een trap verder omhoog gaat direct naar het dorp. De huizen en smalle straatjes zijn versierd met bloemen en planten. Zowel boven in het dorp als beneden in de baai zijn diverse restaurants, met een ruime keuze aan vis- en vleesgerechten. In het dorp zijn diverse supermarkten, een slager en een bakker. Wanneer u geen zin heeft de berg te beklimmen, kunt u in het restaurant waar u de maaltijd heeft gebruikt brood bestellen voor de volgende dag.

Aanvaren

Vaar diep de baai in. Daar ziet u een wit restaurant met een terras, restaurant Spilia

spartakhori

Aanleggen

Op verschillende plaatsen liggen mooringlijnen. De restauranteigenaren helpen u graag. Wanneer er geen mooringlijnen vrij zijn, kiest u een plaats aan de kade waar geen lijnen zijn. Het water is in deze baai erg diep, 10 meter en dieper, dus gooi voldoende anker uit. U kunt zowel bij het restaurant achterin de baai, als aan de rechterkant van de baai afmeren. Let met ankeren op de vele mooringlijnen die er liggen

spartakhori
spartakhori

Faciliteiten

Water Op de kade
Douche & Toilet Bij het restaurant tegen een vergoeding
Restaurants 1 top restaurant “Spilia” in de baai!
Beschutting Zeer goed bij alle windrichtingen
Winkels & Supermarkten Winkels in het dorp op de berg, brood kan ook bij het restaurant besteld worden.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor