Benodigde zeilervaring in Griekenland

Bij OCC Yachting krijgen we regelmatig de vraag welke zeilervaring je nodig hebt voor een vaarvakantie in Griekenland en of je een vaarbewijs nodig hebt. Ben je benieuwd of je de benodigde zeilervaring hebt? Wij geven diverse vaardigheidscursussen bij OCC Yachting in samenwerking met een gecertificeerde zeilschool waarin je leert afmeren en manoeuvreren zoals ze dit doen in Griekenland. Heb je voldoende ervaring, maar is het lang geleden? Volg dan een  opfriscursus.  In Grieken land heb je een Vaarbewijs nodig. Wil je je vaarbewijs halen om in Griekenland te mogen varen, in het najaar en in de winter verzorgen wij Vaarbewijscursussen.

De gemiddelde wind is uit het Noordwesten en kan in de middag oplopen naar windkracht 4, maar er kunnen ook dagen bij zijn dat de wind oploopt naar 5 á 6 Beaufort. De golven kunnen daardoor op sommige stukken ook hoger worden. Je moet dus samen met je bemanning om kunnen gaan met het formaat schip dat je gehuurd hebt en ruime zeil en manoeuvreer-ervaring hebben.

Zeilen griekenland
Zeilboot Griekenland

Verbeter je zeilvaardigheid

OCC Instructieweekenden

Is het lang geleden dat je met een kajuitzeilboot gevaren hebt of wil je oefenen met het manoeuvreren zoals dat in Griekenland gaat? Dan zijn de OCC vaardigheidcursussen wellicht interessant voor jou. Wij bieden speciaal voor onze gasten instructieweekenden aan waarin je leert afmeren en manoeuvreren op de manier zoals dat in Griekenland gebruikelijk is. Heb je wel zeilervaring, maar heb je voornamelijk in een open boot gevaren? Dan adviseren wij  om een zeilcursus te volgen op een kajuitzeilboot, het varen met een kajuitjacht vereist toch andere skills. Na het volgen van opfriscursus kun je vol zelfvertrouwen direct de eerste dag al wegvaren.

Wij werken samen met Zeilschool Muiden voor de instructieweekenden of dagen, neem contact op.

Lees verder…

Andere zeilscholen

Ben je geen ervaren zeiler of heb je alleen maar ervaring op een open zeilboot en wil je het wel graag leren om zelf in Griekenland een zeilboot te kunnen huren? Dan adviseren wij om een volledige zeilcursus te volgen bijvoorbeeld bij Zeilschool Muiden of een andere zeilschool bij jou in de buurt. Kijk hier voor de overige vaarscholen.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor