Beschik jij over voldoende zeilervaring?

Vaak wordt de vraag aan ons gesteld welke zeilervaring  je nodig hebt voor de Ionische Zee. In de gebieden waar wij varen is het redelijk beschut door de vele eilanden maar het blijft wel de Middellandse zee waar je op vaart. De gemiddelde wind is uit het Noordwesten en kan in de middag oplopen naar windkracht 4, maar er kunnen ook dagen bij zijn dat de wind oploopt naar 5 á 6 beaufort. De golven kunnen daardoor op sommige stukken ook hoger worden. Je moet dus samen met je bemanning om kunnen gaan met het formaat schip wat je gehuurd hebt en ruime zeil en manoeuvreer ervaring hebben.

Verbeter je zeilvaardigheid

OCC Instructieweekenden

Is het lang geleden dat je met een kajuitzeilboot gevaren hebt of wil je oefenen met het manoeuvreren zoals dat in Griekenland gaat? Dan zijn de OCC vaardigheidcurssussen wellicht interessant voor jou. Wij bieden speciaal voor onze gasten instructieweekenden aan waarin je leert afmeren en manoeuvreren op de manier zoals dat in Griekenland gebruikelijk is. Heb je wel zeilervaring, maar heb je voornamelijk in een open boot gevaren? Dan adviseren wij ook om zo’n instructiedag te volgen, het varen met een kajuitjacht vereist toch andere skills. Na het volgen van opfriscursus kun je vol zelfvertrouwen direct de eerste dag al wegvaren.

Data + kosten Instructieweekenden

Week 19: vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei
week 21: vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei

week 25: vrijdag 21, zaterdag 22 of zondag 23 juni *NIEUWE DATA*

€220, – per koppel – op basis van 4 personen per boot
€430,- voor een hele boot – max 4 personen per boot

Lees verder…

Andere zeilscholen

Ben je geen ervaren zeiler en wil je het wel graag leren om zelf in Griekenland een zeilboot te kunnen huren? Dan adviseren wij om een volledige zeilcursus te volgen bijvoorbeeld bij Zeilschool Muiden of een andere zeilschool bij jou in de buurt. Kijk hier voor de overige vaarscholen.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor