Zeilvakanties Corfu Griekenland

Ontdek de prachtige baaien en havens van betoverend Corfu met witte stranden kristalheldere zee en gezellige restaurants. Corfu is het meest kosmopolitische eiland in de Ionische zee. Kerkyra ofwel Corfu stad heeft een sfeervol karakter door de Venetiaanse architectuur en de vroeg-Europese overleveringen uit tijden dat de Italianen de Fransen en de Britten over het eiland regeerden. Je kunt in deze stad heerlijk struinen door de mondaine winkelstraten en over de gezellige boulevards met terrassen en restaurants.

Helblauwe zee en groene cipressen

De natuur van Corfu en Paxos is mooi en overwegend groen. Mediterrane cipressen steken sfeervol af tegen de meestal knalblauwe lucht en de azuurblauwe zee. In het noorden waken hoge bergen en in het zuiden vloeien de groene vlaktes over in grillige kliffen die neerdalen in het heldere water. Het binnenland is heuvelachtig met her en der een onverwacht vergezicht. Er zijn meer dan een miljoen olijfbomen bij elkaar op beide eilanden, dus groen overheerst, neem daarbij de vele stranden en baaitjes, kristalhelder zeewater en een rijke historie aan cultuur.

Een zeilvakantie en een landvakantie op het eiland Corfu is een leuke combinatie.

Vaargebied Corfu

Vaargebied Corfu

Mogelijke 1-weekse vaarroute Corfu

Korte vaarafstanden bij Corfu

De dagafstanden zijn overzichtelijk, gemiddeld tussen de 10 en 20 mijl, je bent dan ook nooit ver van de volgende haven en nooit ver van de extra service die de flottieljeleiding biedt. Je hebt alle tijd om rustig van baai tot baai te varen en je vaartocht te onderbreken voor een heerlijke zwempartij in het heldere water. Fanatieke zeilers kunnen ongehinderd uren achtereen zeilen. Het gebied is hiervoor groot genoeg.

Unieke vakantie

De paradijselijke eilanden Paxos en Anti-Paxos ten zuiden van Corfu zijn echte pareltjes en misschien wel de mooiste eilanden van het Ionische gebied. Corfu biedt de ideale setting voor een unieke zeil- en vaarvakantie. Verken het gebied in flottielje of trek er zelfstandig, bareboat, op uit. Het weer is meestal optimaal en de zee is over het algemeen rustig en goed bevaarbaar.

Tips om naar toe te varen

 • Tegenover Albanië op het eiland Corfu ligt Agios Stefanos –  een heerlijke baai met een aantal leuke Taverna’s
 • In het zuiden van Corfu ligt Petriti – een kleine en  rustige vissershaven – sta vroeg op voor een schitterende zonsopgang en terugkerende vissersboten
 •  Sivota/Mourtos op het vaste land tegenover Corfu-  maak een stop om heerlijk te zwemmen in de Blue Lagoon
 • Bezoek Lakka op het eiland Paxos – ankeren in de idyllische baai van het dorpje Lakka – de mooiste baai om in het knalblauwe water te zwemmen
 • Vaar door naar Gaios op Paxos  – geniet van dit typische Griekse dorpje met vele leuke winkeltjes en Taverna’s aan de kade
 • Steek van Paxos door naar Parga op het vaste land– ga met de taxiboot naar dit pittoreske havenplaatsje met zijn gekleurde huisjes en vele winkeltjes
 • Plataria op het vaste land – een leuk kustplaatsje op het vaste land – Geniet van het uitzicht op Corfu en de zonsondergang

Luxueuze jachthaven van Gouvia

Jachthaven van Gouvia

De jachthaven van Gouvia, Gouvia Marina, is schitterend! De haven ligt op korte afstand van Corfu-stad (6 km) en de  luchthaven (7 km). De jachthaven heeft hoogwaardige faciliteiten, restaurantjes en een zwembad . De jachthaven is 24 uur per dag en het hele jaar door geopend.

15 minuten van de luchthaven

Je zeiljacht ligt klaar in de luxueuze jachthaven van Gouvia, op een kwartier rijden van de luchthaven. Neem de tijd om je te vergapen aan de megajachten die hier liggen en om comfortabel in de kuip weg te dromen over het water. Gouvia Marina is een gezellige, altijd levendige haven met veel gezellige tavernes en bars. Achter de jachthaven ligt het dorpje Kontokali, waar het leven lijkt stil te staan.

Verrassende baaien

Zodra je buiten de jachthaven de zeilen hijst, valt alle drukte weg. Geniet van het Griekse landschap, de vrijheid van wind zee en water en vooral van je gezelschap terwijl je jacht door het helblauwe water snijdt op weg naar verrassende plekjes en baaien met namen als Ay Stefanos, Petriti of Sayiadha. Wil je weten welke havens en baaien we bij Corfu, Paxos en het vaste land aandoen, kijk dan hier.

Basis Gouvia Marina

De OCC Yachting basis op Corfu is gevestigd in Gouvia Marina, gelegen in de prachtige natuurlijke haven “Ormos Gouvinon”, dat ‘de baai van Gouvia’ betekent. Op de permanent bewaakte jachthaven vind je alle nodige faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen, een supermarkt, een pinautomaat en verschillende tavernes en terrassen.

Aangenaam relaxen

Een troef op het terrein is het openluchtzwembad. Als je nog even moet wachten voor je aan boord kunt of voor je vlucht vertrekt, kun je de tijd op een aangename manier doorbrengen.

Ons kantoor

Het kantoor van OCC Yachting ligt op twintig meter van het havenkantoor en de vloot ligt voor de deur. Als je op zeilvakantie gaat naar Corfu, ontvang je de contactinformatie van de basis samen met je reisbescheiden .

Meer informatie over Corfu

Wil je meer advies over andere activiteiten op het eiland Corfu? We hebben alvast een aantal tips opgeschreven, maar je kunt natuurlijk ook altijd onze collega’s op het kantoor om ideeën vragen.

Locatie: Gouvia Marina

Flottieljezeilen Corfu

Flottieljezeilen Corfu

Ontspannen zeilvakantie

Flottielje zeilen is een heel ontspannen manier om je zeilvakantie door te brengen. Als je aansluit bij flottielje in Corfu, hoef je de koers en de route niet zelf te bepalen. Je wordt goed begeleid door de mensen aan de wal en door de flottieljebegeleiders die met het moederschip dezelfde route vaart. Zeilen in een flottielje geeft jou de mogelijkheid om op een ontspannen en goed georganiseerde manier in Griekenland te zeilen en kennis te maken met de wateren van de ionische zee.

Ontdek de Griekse wateren

Heb je nog nooit in Griekenland gezeild? Dan is deelnemen aan een flottielje in Corfu een ideale uitkomst. De hele reis wordt voor je verzorgd zodat je alleen maar hoeft te genieten van je verblijf op een boot en de Griekse zon.

Vanaf wanneer is er een flottielje bij Corfu
Bij Corfu is er flottieljebegeleiding vanaf 1 juli tot 9 september. Wil je buiten deze periode graag met een flottielje meevaren informeer dan voor de mogelijkheden.
 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over onze zeil arrangementen graag contact met ons op. We vertellen graag alles over de flottielje, de begeleiding, de nodige zeilervaring en het gebied. Klik hier voor meer informatie over de vaaropties bij OCC Yachting.

Crew Corfu

Crew in Corfu

Nederlandse schippers en flottielejeleiding

Wij proberen zoveel mogelijk met Nederlandstalige flottieljeleiders en schippers te werken. Wil je weten wie dit jaar de flottieljeleiding is en welke schippers er dit seizoen in Griekenland zijn? Kijk dan hier.

Zeilvakantie online boeken in Corfu?

 • Nederlandse onderneming
 • Eigen en gevarieerde vloot
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor