Home » Zeilvakantie Corfu Griekenland
Zeilvakantie Corfu Griekenland

Zeilvakanties Corfu Griekenland

Corfu is het meest cosmopolitische eiland in de Ionische zee. Het is betoverend. Dat vonden ook de Venetianen, Italianen, Fransen en Britten die het eiland jarenlang bezetten. Corfu stad is een prachtige stad met veel Venetiaans architectuur. De natuur in het Corfu gebied is gevarieerd en voor Griekse begrippen groen. In het noorden waken de hoge bergen over hun eiland. Het centrum van het eiland is heuvelachtig, daar lijken de cipressen tot de hemel te reiken. In het zuiden eindigen de groene vlaktes in spectaculaire kliffen in het azuurblauwe water. Nog iets zuidelijker vind je de eilanden Paxos en Anti-Paxos. Dit zijn ware paradijsjes en misschien wel de mooiste eilanden van het gehele Ionische gebied.

Kortom een prachtige setting voor een unieke zeilvakantie tussen Corfu, het vaste land van Griekenland en de eilanden Paxos en Anti-Paxos. Heerlijk flottielje of bareboat zeilen in ideale omstandigheden.

Luxueuze jachthaven van Gouvia

Keizerin “Sissi” van Oostenrijk liet op Corfu een zomerverblijf bouwen, ook zij was onder de indruk van dit prachtige eiland. De geschiedenis leeft hier en de trotse Grieken delen die rijkdom graag met de talrijke toeristen die hier elk jaar neerstrijken.

Uw zeiljacht ligt klaar in de luxueuze jachthaven van Gouvia, op een kwartier rijden van de luchthaven. U kunt zich vergapen aan de megajachten die hier liggen of zittend in de kuip wegdromen over het water. Achter de jachthaven ligt het dorpje Kontokali, waar het leven lijkt stil te staan.

Zodra u buiten de jachthaven de zeilen hijst, valt alle drukte weg. Genietend van het landschap, de vrijheid en uw gezelschap snijdt uw jacht door het helblauwe water op weg naar plekjes met vreemde namen als Benitses, Petriti of Sayiadha. En het mooiste van dit verhaal is dat het elke dag weer opnieuw begint.

Basis Gouvia Marina

De OCC Yachting basis op Corfu is gevestigd in Gouvia Marina, gelegen in de prachtige natuurlijke haven “Ormos Gouvinon”, wat zoveel betekent als de baai van Gouvia.
Op de – permanent bewaakte – jachthaven vindt u alle faciliteiten die horen bij een goed uitgeruste jachthaven: sanitaire voorzieningen, een supermarkt, een pinautomaat en verschillende horecazaken. Een troef op het terrein is het openluchtzwembad. Als u nog even moet wachten voor u aan boord kunt of voor uw vlucht vertrekt, kunt u die tijd daar op een aangename manier doorbrengen.

Het kantoor van OCC Yachting ligt op twintig meter van het havenkantoor en de vloot ligt voor de deur. Als u op zeilvakantie gaat naar Corfu, krijgt u samen met uw reisbescheiden de contactinformatie van de basis.

Wilt u meer advies over andere activiteiten op het eiland Corfu? We hebben alvast een aantal tips opgeschreven, maar u kunt natuurlijk ook altijd onze collega’s op het kantoor om ideeën vragen.

Crew Corfu

Wij proberen zoveel mogelijk met Nederlandstalige flottieljeleiders en schippers te werken.

Wilt u weten wie dit jaar de flottieljeleiding is en welke schippers er dit seizoen in Griekenland zijn?

Kijk dan hier.

Zeilvakantie online boeken in Corfu?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
  • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC