Home » Zeilvakantie Corfu Griekenland

Zeilvakanties Corfu Griekenland

Ontdek de prachtige baaien en havens van betoverend Corfu met witte stranden, kristalheldere zee en gezellige restaurants. Corfu is het meest kosmopolitische eiland in de Ionische zee. Kerkyra ofwel Corfu stad, heeft een sfeervol karakter door de Venetiaanse architectuur en de vroeg-Europese overleveringen uit tijden dat de Italianen, de Fransen en de Britten over het eiland regeerden. Je kunt hier heerlijk struinen door de mondaine winkelstraten en over de gezellige boulevards met terrassen en restaurants.

Helblauwe zee en groene cipressen

De natuur van Corfu is mooi en overwegend groen. Mediterrane cipressen steken sfeervol af tegen de meestal knalblauwe lucht en de azuurblauwe zee. In het noorden waken hoge bergen en in het zuiden vloeien de groene vlaktes over in grillige kliffen die neerdalen in het heldere water. Het binnenland is heuvelachtig met her en der een onverwacht vergezicht.

Unieke vakantie

De paradijselijke eilanden Paxos en Anti-Paxos ten zuiden van Corfu zijn echte pareltjes en misschien wel de mooiste eilanden van het Ionische gebied. Corfu biedt de ideale setting voor een unieke zeil- en vaarvakantie. Verken het gebied in flottielje of trek er zelfstandig, bareboat, op uit. Het weer is meestal optimaal en de zee is over het algemeen rustig en goed bevaarbaar.

Luxueuze jachthaven van Gouvia

Keizerin “Sissi” van Oostenrijk liet op Corfu een zomerverblijf bouwen, ook zij was onder de indruk van dit prachtige eiland. De geschiedenis leeft hier en de trotse Grieken delen die rijkdom graag met de talrijke toeristen die hier elk jaar neerstrijken.

15 minuten van de luchthaven

Je zeiljacht ligt klaar in de luxueuze jachthaven van Gouvia, op een kwartier rijden van de luchthaven. Neem de tijd om je te vergapen de megajachten die hier liggen en om comfortabel in de kuip weg te dromen over het water. Gouvia Marina is een gezellige, altijd levendige haven met veel gezellige tavernes en bars. Achter de jachthaven ligt het dorpje Kontokali, waar het leven lijkt stil te staan.

Verrassende baaien

Zodra je buiten de jachthaven de zeilen hijst, valt alle drukte weg. Geniet van het Griekse landschap, de vrijheid van wind zee en water en vooral van je gezelschap terwijl je jacht door het helblauwe water snijdt op weg naar verrassende plekjes en baaien met namen als Benitses, Petriti of Sayiadha. Elke dag weer.

Basis Gouvia Marina

De OCC Yachting basis op Corfu is gevestigd in Gouvia Marina, gelegen in de prachtige natuurlijke haven “Ormos Gouvinon”, dat ‘de baai van Gouvia’ betekent. Op de permanent bewaakte jachthaven vind je alle nodige faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen, een supermarkt, een pinautomaat en verschillende tavernes en terrassen.

Aangenaam relaxen

Een troef op het terrein is het openluchtzwembad. Als je nog even moet wachten voor je aan boord kunt of voor je vlucht vertrekt, kun je de tijd op een aangename manier doorbrengen.

Ons kantoor

Het kantoor van OCC Yachting ligt op twintig meter van het havenkantoor en de vloot ligt voor de deur. Als je op zeilvakantie gaat naar Corfu, ontvang je de contactinformatie van de basis samen met je reisbescheiden .

Meer informatie over Corfu

Wil je meer advies over andere activiteiten op het eiland Corfu? We hebben alvast een aantal tips opgeschreven, maar je kunt natuurlijk ook altijd onze collega’s op het kantoor om ideeën vragen.

Crew Corfu

Nederlandse schippers en flottielejeleiding

Wij proberen zoveel mogelijk met Nederlandstalige flottieljeleiders en schippers te werken. Wil je weten wie dit jaar de flottieljeleiding is en welke schippers er dit seizoen in Griekenland zijn? Kijk dan hier.

Zeilvakantie online boeken in Corfu?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
  • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC
Boeken