Zeilvakanties Athene Griekenland

Nieuw! Zeilen bij Athene

Het zeilgebied rond Athene, de Saronische Golf, is nieuw in het aanbod van OCC Yachting. Wij zijn daar heel blij mee, want in dit prachtige zeilgebied is veel moois te ontdekken en beleven. Het gebied is ruim en veelzijdig, met daarbij zeer afwisselende baaien en de havens die je aandoet. De één is gezellig, levendig en een tikkeltje luxe, de ander stil, verlaten en authentiek. Bezoek de historische plaatsen Nafplion en Epidaurus aan de oostkant van de Peloponnesos. Daarnaast ontdek je ook de schilderachtige baaien rond Poros en Hydra.

Ruim zeilgebied met veel Griekse historie

Het gebied rond Athene is een van de oudste geciviliseerde gebieden van Europa. Een zeiltocht door dit gebied biedt dan naast zon, zee en wind ook veel cultuur. Fanatieke zeilers hebben alle ruimte om uitgebreid door het gebied te cruisen. Bovendien zijn de afstanden ook overzichtelijk en daardoor aantrekkelijk voor de minder fanatiekelingen. Dit deel van Griekenland is vooral populair bij de Grieken zelf. Daardoor is een zeiltocht door de Saronische Golf een bijzondere en dynamische ervaring.

Acropolis

Veelzijdig gebied

Kaart saronische argolische vakantie strand

Korte vaarafstanden

De dagafstanden zijn overzichtelijk, met een gemiddelde tussen de 10 en 20 mijl. Om die reden heb je alle tijd om rustig van baai tot baai te varen en je vaartocht te onderbreken voor een heerlijke zwempartij in het heldere water. Fanatieke zeilers kunnen ongehinderd uren achtereen zeilen. Het vaargebied is immers groot genoeg, waardoor er voor ieder wat wils is.

Afwisselende zeilreis

Het gebied bij Athene is bijzonder interessant. Dit komt omdat de eilanden nog veelal niet ontdekt zijn door grotere groepen toeristen. Hierdoor zijn de taverna’s nog typisch Grieks en gezellig. Het mondaine Hydra in het zuiden van het gebied is van oudsher een badplaats voor the rich & famous, wat zorgt voor een chique en elegant bezoek. Op de route ligt een aantal interessante oudheden, die zeker een plek verdienen op je verlanglijstje. Denk aan de plaatsen Nafplion en Epidaurus. Athene biedt de ideale setting voor een veelzijdige zeil- en vaarvakantie. Verken het gebied en trek zelfstandig, bareboat, erop uit. Eventueel kunnen we ook kijken of er plek is in een flottielje. De zee is goed bevaarbaar en het weer is zeer geschikt voor een prettige zeiltocht.

De grootste Marina, Alimos

Marina Alimos

Vertrek vanuit Athene

Een zeilvakantie vanaf Athene is geweldig te combineren met een vakantie op het land. Het grote voordeel is de internationale luchthaven, welke het gehele jaar goed bereikbaar is. Vanaf Athene kun je vrijwel heel Griekenland bereizen. Daarom is het ook geen gek idee om een paar dagen extra uit te trekken, voor bijvoorbeeld een bezoek aan de Cycladen, de Peloponnesos en Centraal Griekenland. Je kunt een dagtocht boeken naar het orakel van Delphi en andere bezienswaardigheden in de buurt. Daarnaast is een dagje Athene met een bezoek aan de Akropolis voor of na je zeilvakantie natuurlijk ook zo geregeld.

De grootste jachthaven van Griekenland

De boten liggen klaar in Marina Alimos, ten zuiden van de stad. Dit is een van de grootste Jachthavens van Griekenland. De jachthaven biedt alle moderne faciliteiten voor een prettige start en afsluiting van je zeilvakantie. Niet ver van de Marina is een strandje waar je relaxt kunt wachten tot je boot klaar is. Hier kun je aanschuiven in verschillende restaurants op het strand voor een gezellige Griekse lunch of diner. Als je wilt, kun je dineren bij kaarslicht met je voeten in het zand. Bovendien kun je bij de  supermarkt aan de overkant van de weg ook benodigdheden voor de eerste dagen aanschaffen. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om je voorraad aan te vullen. Vanaf het vliegveld kun je eenvoudige een taxi of zelfs een rechtstreekse bus pakken naar de haven.

Bareboat varen vanuit Athene

Vathi Saronische Golf

Ontdek de Griekse wateren

Zin in avontuur en varen in de Saronische Golf? Neem dan contact op met ons kantoor in Muiden. Zij hebben ook ervaring in dit gebied en kunnen je goed adviseren. Wij hebben goed contact met een aantal betrouwbare charterorganisaties en kunnen een geschikte boot aanbieden.

Bareboat of Flottielje

In de Saronische Golf bieden wij geen OCC Yachting Flottieljes aan. Ja kan gaan bareboat varen of we kunnen je laten aansluiten bij een andere prettige Flottielje.

Gaan en staan waar je wilt, Bareboat

Als je in Griekenland zelfstandig gaat varen, dan noemen we dat Bareboat charter. Dit betekend dat je zelf de route door het gebied bepaalt. Je huurt een boot, geniet van je vakantie en levert de boot aan het eind van de vakantie weer in. Uiteindelijk verken je zelfstandig het gebied en kun je zelf bepalen hoe je vaartocht eruit ziet . Waar en hoe lang je ergens afmeert heb je zelf in de hand, waardoor je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt.

Problemen onderweg

Voordat je zelfstandig gaat Bareboat varen, krijg je uiteraard uitgebreide instructies over de boot. Tijdens de zeilvakantie kun je bij technische problemen altijd contact opnemen met de chartermaatschappij. Zij stellen dan alles in het werk om je zo snel en goed mogelijk te helpen. De snelheid van deze service is afhankelijk van de plek waar je bent en de ernst van de problemen. Als Bareboater moet je over enige technische kennis beschikken om kleine mankementen te kunnen oplossen.

Dolfijn zwemmen
Porto Heli op zee
Vathi haven

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor