Een zeil- of motorboot vakantie gecombineerd met een actieve vakantie op het eiland Lefkas

Varen, wandelen en fietsen hebben één ding gemeen, lekker actief bezig zijn! Wat betreft onze schepen is er een ruime keuze, je kunt kiezen voor een zeilboot of een luxe motorboot. Op Lefkas kun je een appartement, hotel of huis huren als startpunt voor een actieve vakantie op het eiland. Voor de vaarvakantie kun je op onze website alle mogelijkheden bekijken. Voor sportieve activiteiten op het eiland hebben we een aantal ideeën op een rij gezet. Op deze pagina vind je ook tips voor leuke uitstapjes op het eiland Lefkas.

Ideeën voor actieve uitjes op Lefkas:

Wandeling Lefkas

Maak een weergaloze wandeling op het eiland

Lefkas is onderdeel van de Ionische eilanden en hier kan je prachtig wandelen. Wandel naar de watervallen van Nidri of naar de Melissa kloof bij Sfakiotes. Het wandelpad is goed te bewandelen langs de trappen, hekjes en bruggetjes. Bewonder het uitzicht richting Meganisi en zie de zeilboten varen en in de baaien ankeren. Tip: een leuk boekje met wandelroutes is “Lefkada ten voeten uit”.

Pak de fiets!

Het eiland Lefkas is ook schitterend om te fietsen of mountainbiken. Het noordoosten van het eiland is relatief vlak en daarom een mooie uitvalsbasis om te gaan fietsen. Meerdere fietsverhuurders zijn te vinden in de plaatsjes Nidri en in Lefkas- stad.

Fietstocht op Lefkas
Wind- en kitesurfen op Lefkas

Vassiliki hét windsurf en kitesurf paradijs van Lefkas

Naast zeilen ook andere watersporten beoefenen? Lefkas is een paradijs om te windsurfen en kitesurfen. Daar waar de wind soms te hard is voor de zeilboten is het ideaal voor de geoefende kitesurfer, maar ook bij een windje van 2 á 3 beaufort is het al leuk om deze sport te beoefenen. Naast Vassiliki is Milos Beach is een geweldige plek om te kitesurfen, hier wordt ook het jaarlijkse ‘Kite Surf Open gehouden.

Duikvakantie op Lefkas

Het prachtige heldere water en de vele baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen. Duikscholen zijn te vinden in de plaatsjes Nikiana, Nidri en Vassiliki. Bij deze duikscholen is het mogelijk om je PADI te halen.

Duiken op Lefkas
  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor