Kerkyra

De hoofdstad Corfu is een internationale stad met allure. Een mengelmoes van Venetiaanse, Franse, Engelse en Griekse bouwstijlen draagt bij tot de charme van de stad. In het grote, levendige centrum wemelt het van de smalle straatjes, trappen, pleintjes waarlangs behalve souvenirwinkels een scala aan luxere winkels te vinden is. De stad heeft parken, lanen met oude villa’s, een uitgestrekt havencomplex en rommelige buitenwijken. De stad heeft meerdere havens waarvan de privé jachtclub NAOK ten zuiden van de stad het meest geschikt is om (tegen betaling) aan te meren. Deze haven is zeer mooi gelegen onder het oude fort en ligt op loopafstand van het centrum.

Aanvaren

Het eiland Nisos Vidho dat voor de kust van de stad ligt is al vanaf grote afstand goed te herkennen. Ook het oude fort (venetiaanse citadel), op de kaap die in de baai uitsteekt, is een opvallend baken. Oppassen voor de vele ferry’s die af en aan varen tussen Kerkyra en Igoumenitsa, een drukke havenplaats op het vaste land. Wanneer u vanuit noordelijke richting de stad passeert dient deze vaarroute recht overgestoken te worden. De ferry’s hebben een hoge snelheid en wijken niet uit!

Kerkyra

Aanleggen

Aan de binnenkant van de betonnen kade is veel plaats om vooruit of achteruit af te meren. Sommige aanlegplaatsen zijn van mooring-lijnen voorzien deze zijn herkenbaar aan de lijntjes waarmee ze aan de kade vast hangen. Wanneer er geen vaste lijn is dient het anker gebruikt te worden.

Kerkyra
Kerkyra

Faciliteiten

Water & Stroom  Op verschillende plaatsen op de kade
Douche & Toilet  Bij het club gebouw zijn douches en toiletten
Restaurants Vele eetgelegenheden in en rondom het oude centrum van de
stad. De wat chiquere restaurants en cafés zijn te vinden op de
Esplanada
Beschutting  Goede beschutting bij de gebruikelijke NW-wind
Winkels & Supermarkten  Verschillende kleine supermarktjes in het centrum van de stad
Diversen havengeld ± €20,- per nacht.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor