Platarias

Een ruime haven bij het dorpje aan het einde van de lange baai Ormos Platarias. Deze haven was eens een klein visserhaventje, maar is in de loop der jaren uitgebreid met een ruime havenkom. Vanwege de goede voorzieningen is dit de thuishaven geworden voor een aantal Engelse flottieljes en privé-jachten.

Aanvaren

De baai is redelijk goed te herkennen op grote afstand. Ten noorden van deze baai ligt de stad Igoumenitsa, ten zuiden liggen de eilandjes van Mourtos. Het is een zeer grote baai. Eenmaal de baai ingevaren zie je links achterin de hoek de haven liggen.

Platarias

Aanleggen

De beste plaatsen om af te meren zijn in de ‘nieuwe’ havenkom. Dit kan zowel vooruit als achteruit naar de kade. De haven heeft een goede ankergrond. Het is ook mogelijk aan de kade bij de taverna’s af te meren. Dit kan ook zowel vooruit als achteruit. Deze kade biedt alleen minder goede beschutting bij hardere wind.

Platarias
Platarias

Faciliteiten

Water en stroom Op de kade in de havenkom tegen betaling. De kade bij de taverna’s heeft alleen water.
Douche & Toilet Bij Olga’s taverna gratis voor klanten
Restaurants Verschillend restaurants, bars en een internetcafé aan de haven. Verderop bij het strand nog een aantal bars.
Beschutting De havenkom biedt goede beschutting bij alle weersomstandigheden
Winkels & Supermarkten Aan de haven zit een kleine supermarkt, bakker, slager. Verderop in het dorp nog een supermarkt en bakker.
Diversen Bus verbinding Igoumenitsa. De havenmeester komt ’s morgens en ’s avonds lang om water/stroom af te rekenen en havengeld per boot.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor