Sayiadha
Sayiadha

39º 37’·52N 20º 10’·88E

Het eerste haventje op het vaste land onder Albaniё. Het is een zeer klein niet toeristisch vissershaventje vlak bij de Albanese grens. Wat dit plaatsje vooral aantrekkelijk maakt is “Aleko’s taverna waar altijd grote bakken met verse vis en garnalen klaar staan.

Aanvaren

Een goed herkenningspunt is een bergje in de vorm van een piramide. Deze is al op grote afstand te zien en ligt vlak voor het haventje van Sayadha. De bebouwing van het dorp aan het water is daarna goed herkenbaar maar het haventje zelf zie je pas als je vlak bij bent. De ingang van de haven is zeer smal en kan snel over het hoofd gezien worden. Let dus goed op dat je de ingang niet voorbij vaart! De ingang haaks invaren.

Sayiadha

Aanleggen

Het hele haventje is zeer ondiep, in het midden ongeveer 2 meter maar aan de kant 1.60-1.70. Aan de kade aan de andere kant dan de taverna´s is het mogelijk om achteruit af te meren, voor de boten die diep steken is het aan te raden om vooruit af te meren dit kan eventueel ook aan de kade van de taverna´s.

Sayiadha
Sayiadha

Faciliteiten

WaterOp verschillende plaatsen op de kade
Douche & ToiletToilet bij restaurants, geen douches aanwezig
RestaurantsEen paar restaurants
Tip: bij Aleko’s taverna zijn verse vis en grote garnalen verkrijgbaar
BeschuttingZeer goede beschutting bij alle weersomstandigheden
Winkels & SupermarktenEen kleine supermarkt en bakker op 2 km lopen richting het dorp
DiversenEr is een kantoor van de haven politie, zij komen regelmatig de bootpapieren controleren en vragen om een kleine vergoeding.
Voor de liefhebber is er de mogelijkheid om een stevige wandeling de berg op te maken naar het oude nu verlaten dorp Sayadha. Tijdens de wandeling zijn er verschillende mooie uitkijkpunten met vergezichten over het natuurreservaat van Kalamas. Het verborgen dorpje is totaal verlaten alleen de kerk is gerenoveerd en heeft een nieuw dak gekregen. Hierin zijn oude muurschilderingen bewaard gebleven.

Plattegrond

Sayiadha kaart

Video

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
TripAdvisor
Boek iedere keer de beste reis.
TripAdvisor reizigerswaarderingen
5.0 van 5 sterren
Gebaseerd op 24 reizigersbeoordelingen
Recente reizigersbeoordeling:
  • 4 mrt 2016: “Grote grijns op het water!”
© 2016 TripAdvisor LLC