Agios Eufimia

38º18.1’N – 20º36.5’E

Eufimia werd door de aardbeving van 1953 vrijwel geheel verwoest. Vóór deze aardbeving was het een belangrijk handelshaventje. Grote statige huizen markeerden de stad, waarvan nog een aantal in takt is. Dichtbij de haven staat de kerk van de heilige Eufemia waar het plaatsje haar naam aan dankt. Elk jaar op 11 juli wordt de naamdag van deze heilige gevierd en is het in het normaal zo rustige Eufemia groot feest, met processies en dans. Tegenover het hotel Moustakis heeft men een mozaïekvloer ontdekt, waarvan men denkt dat deze behoorde tot een Romeinse villa of wel de originele vloer is van de kerk Agia Eufimia. Met een taxi kunt u een aantal bezienswaardigheden bezoeken, waaronder het ondergrondse meer Melisana en de druipsteengrotten Dolgati (duur ca. 1 ½ uur).

Aanvaren

Vanuit het noorden is Eufemia lastig te vinden, omdat de baai ver verscholen ligt. Vanuit het zuiden en oosten is de baai makkelijk te vinden, omdat de zuidelijke kant van de baai open is.

Agios Eufimia

Aanleggen

Eufimia ligt in een baai en heeft een lange aanlegkade en een grote pier. De kop van de pier wordt gebruikt door een toeristenboot die ‘s ochtends om 7.00 vertrekt en in de namiddag rond 19.00 uur afmeert. De kleine boeien markeren de afmeerplek van de vissers, u kunt daar niet afmeren. Anker met de spiegel naar de kade en gebruik het hekanker en roei eventueel een tweede anker uit. In het voor- en najaar kan, bij voldoende ruimte, ook langszij afgemeerd worden. In de namiddag ontstaan ook hier valwinden, die bij het afmeren lastig zijn.

Agios Eufimia
Agios Eufimia

Faciliteiten

Water & Stroom Water kan aan de kade worden geregeld
Douche & Toilet Tegen betaling op de kade
Restaurants Diverse restaurants langs de kade
Beschutting Goed beschut voor de overheersende wind, soms wat windstoten
Winkels & Supermarkten Supermarkt, bakker en postkantoor in de buurt van de kade
Diversen Pinautomaat

Video

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor