Palairos

38º46’.94N – 20º52.64E

Palairos, ook Zaverda genoemd, is een langgerekt vissersdorp met een slingerende weg naar het hoger gelegen deel. Zowel beneden in het dorp als op weg naar boven biedt Palairos ruime mogelijkheden voor inkopen. Rond de haven en aan de boulevard zijn verschillende bars, taverna’s en restaurants. Er zijn geen bakkerijen en een postkantoor ligt halverwege de weg omhoog naar het dorp. Bij de haven is een pinautomaat en er is er één een half uur lopen omhoog. Drinkwater is op diverse punten op de kade aanwezig en diesel wordt op bestelling per tankwagen aangevoerd. Een paar restaurants, waaronder Restaurant Tomorrow, biedt tegen een redelijke vergoeding douchegelegenheid.

Flessen water van de bron KORPI afkomstig van de bron uit het plaatsje Korpi, wat circa 12 km van Palairos ligt. Dit plaatsje staat bekend als een “kuuroord” voor nierpatiënten. Stelt u zich niet een kuuroord voor zoals wij die kennen. Houten barakken doen dienst als slaapcellen met toilet en wasgelegenheid en een beker of kroes. Men drinkt bij de bron de gehele dag dit water. Van heinde en ver komt men hier om jerrytanks of flessen water te vullen. Deze bron komt ook uit in Vonitsa op de kruising naar Lefkas en Palairos. Ook hier ziet u veel mensen jerry tanks vullen met water.

Aanvaren

Palairos is duidelijk vanaf het water te zien. Houd bij het aanvaren richting Palairos rekening met Ifalos Iossif, een rif midden in de baai van Palairos.

Palairos

Aanleggen

Op het voor- of hekanker aan de kade. Goede ankergrond. Of aan een mooring aan de drijvende steiger.

Palairos
Palairos

Faciliteiten

Water & Stroom Water en electriciteit op de kade en steiger
Douche & Toilet In restaurant Tomorrow tegen een redelijke vergoeding
Restaurants Aan de waterkant en in het dorp verschillende restaurants
Beschutting Goede beschutting voor de overheersende winden
Winkels & Supermarkten Diverse winkels
Diversen Bank heuvel op, twee pinautomaten. Bussen naar Vonitsa en Mitika

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor