Port Atheni

38º40.5’N – 20º48.5’E

Aan de noordoostzijde van Meganissi ligt de baai van Katomeri, Port Atheni. De ingang van de baai is te herkennen aan een klein vuurtorentje. Direct daarachter ligt de ingang van de Athenibaai. Een pittoreske baai met verschillende kleine baaien, waar u met rustig weer goede ankermogelijkheden heeft. Zorg wel dat u ook een lijn naar de wal uitbrengt. Bevestig deze niet aan een rotssteen, liever aan een flinke boom. U kunt een mooie wandeling van circa 30 minuten maken naar het dorp Katomeri. De weg is wat stijl, maar de moeite waard. De oudere vrouwelijke bewoners van dit dorp gaan vaak nog gekleed in originele klederdracht. Ook wordt er nog veel geborduurd en geweven.

Aanvaren

Net voorbij de baaien van Kapali en Abelike bevindt zich de baai van Katomeri/Port Atheni. Let op de ondieptes bij de riffen en vaar om de eilandjes Makro en Mikro Nisopoulo heen. Aan de oostpunt van de baai ligt een ondiepte (Ak. Elia).

Port Atheni

Aanleggen

Aan het einde van de meest oostelijke slurf, ligt aan de oostzijde een restaurant met een steigertje voor de deur waar u kunt afmeren. Iets verderop ligt een visserskade, die gedeeltelijk wordt gebruikt door de lokale vissers. Als er plek is, kunt u hier afmeren. Er zijn verder diverse ankerplaatsen, de diepte van de baai is circa 6 meter.

Abelike Bay
Port Atheni

Faciliteiten

Water Op de visserskade staan waterautomaten
Douche & Toilet Bij het restaurant van de broers Dimitros en Spiros
Restaurants Er is in deze baai maar 1 restaurant
Beschutting Goed bij alle windrichtingen
Winkels & Supermarkten Bakker en supermarkt in het dorp, een pompstation voor diesel. Brood bestellen bij restaurant van broers Dimitris en Spiros. Daar zijn ook flessen water te koop.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor