Vassiliki

Bij de zuidwestpunt van het eiland Lefkas, Capo Ducato, ligt de baai van Vassiliki. De baai is bekend vanwege de sterke NW valwinden. Vlak onder kust kunnen valwinden voorkomen van 8 Bft. Daarom is deze plek en ook het strand in het noorden van de baai erg geliefd bij surfers. Vassiliki is een klein vissersdorp met smalle straatjes. Vanaf de schaduwrijke terrasjes heeft u een prachtig uitzicht op de grote baai. Rondom het oude vissershaventje en in het dorp zijn diverse winkels, restaurants en terrassen, waar het onder de bomen goed vertoeven is.

In Vassiliki vind je een supermarkt, bakker, postkantoor, apotheek en een polikliniek. Aan het einde van de hoofdstraat, net buiten het dorp kan de tankwagen naar de haven komen. Er zijn verder mogelijkheden tot paardrijden, scooter- en autohuren en op het strand worden lasers en catamarans verhuurd.

Aanvaren

De ingang van de haven wordt gemarkeerd door de witte vuurtoren op Ak. Dhoukato. Eenmaal in de baai is de haven duidelijk te zien aan de oostkant van de baai.

Vassiliki

Aanleggen

Vanwege de harde wind in de baai is het verstandig veel ankerlijn/ketting uit te hebben liggen en zonodig het tweede anker zo ver mogelijk uit te roeien. De wind stopt meestal na zonsondergang. In de voorhaven kan langszij afgemeerd worden, maar daar is het met name voor kleinere schepen erg onrustig tot de wind gaat liggen. Ook de ferryboot die Vassiliki verbindt met Kefalonia en Ithaka, meert aan in de voorhaven. Deze heeft veel ruimte nodig en gaat niet opzij..

Vassiliki
Vassiliki

Faciliteiten

Water Enkele kranen met slangen zijn aanwezig
Douche & Toilet Niet aanwezig
Restaurants Verschillende bars en restaurant aan het water
Beschutting Tot zonsondergang veel last van valwinden
Winkels & Supermarkten Voldoende winkels aan de boulevard. Geen pinautomaten.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor