Verbinding vasteland met Corfu en Lefkas

Corfu en Lefkas hebben een goede verbinding met het Griekse vasteland en Italië. Dat maakt dat een vaar- en zeilvakantie goed te combineren is met een vakantie aan het vasteland en een bezoek aan bijvoorbeeld Centraal Griekenland of een rondreis door Italië. Zo kan je gemakkelijk per bus, binnenlandse vlucht of ferry naar andere eilanden en plekken in Griekenland. Wij geven je graag verschillende transferopties.

Naar Lefkas

Lefkas is door een beweegbare brug verbonden met het vasteland en is dan ook bereikbaar met de bus vanaf het vasteland. Op de site van Ktel-lefkadas vind je informatie over busverbindingen van en naar Lefkas en ook op Lefkas zelf.

Naar Corfu

Corfu is alleen via het water of de lucht te bereiken. De ferryboten vanuit het Griekse vasteland en vanuit Italië gaan af en aan en er zijn verschillende rederijen waar je tickets kunt boeken. De kortste verbinding vanaf het vaste land naar Corfu is met de ferry  vanuit Igoumenitsa. Er zijn meer dan 15 afvaarten per dag en de reis duurt ongeveer 1,45 minuten. Er vertrekken ook ferry boten vanuit de haven van Corfu  naar Paxos.

Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Met de bus vanaf Athene

Als je op Athene vliegt, voor bijvoorbeeld een bezoek aan de Acropolis, dan kun je met de bus naar Lefkas en richting Corfu reizen. Vanuit Athene gaat een aantal bussen per dag naar Lefkas en Igoumenitse voor Corfu. De reis duurt ongeveer 6 uur en kost rond de €40,-. De bussen vertrekken vanuit het Kifissos Bus Terminal, dit busstation is verbonden met Athens International Airport en met Omonia Square in het centrum van Athene. Kijk ook op:
Bussen op Lefkas 
Ktel-lefkadas

Vanaf Thessaloniki

Je kunt ook vanaf Thessaloniki met de bus naar Lefkas en naar Igoumenitsa. In de zomer gaat er elke dag een bus naar Lefkas. De bussen vertrekken van Central Station ‘Macadonia’. Kijk ook op:
Ktel-lefkadas
Lefkadas Lowguide

Binnenlandse vliegverbindingen Griekenland

Vanaf Athene is het 1 uur vliegen naar Corfu en 55 minuten naar Preveza, de luchthaven die in verbinding staat met Lefkas. Sky Express en Aegean Air verzorgen binnenlandse vluchten zowel op het vasteland tussen de eilanden en tussen het vasteland en de eilanden. Tip: in de zomermaanden kun je ook een paar keer per week vliegen van Preveza naar Corfu. De vlucht duurt een half uur en tickets kun je boeken via bovenstaande aanbieders.

Ferry’s naar Griekenland

Het is ook mogelijk om met de auto via Italie met een Ferry naar Griekenland te reizen. Er vertrekt een Ferry vanuit Venetië, Ancona, Brindisi en Bari. Aankomsthavens van de Ferry zijn Corfu, Igoumenitsa en Patras. Er zijn verschillende maatschappijen waarmee je de overtocht kunt maken.

  • Superfast Ferry/Anek Lines
  • Minoan Lines
  • European Seaways
  • Grimaldi Liines
  • Ventouris Ferries

Op onderstaande site vind je schema’s en verbindingen.
Greekferries
Aferry

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor