Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe kan ik contact opnemen met één van de bases?

Voor u met vakantie vertrekt ontvangt u een brief met wat extra informatie over de basis. Daar zit onder andere een plattegrond bij zodat u ook op vreemd terrein onze kantoren of jachten moeiteloos weet te vinden. In deze brief vindt u ook de mobiele nummers op van de basismanagers.

Hoe werkt de waarborg en gevolgschade dekking bij de Unigarant Vaarvakantie Polis?

De vaarvakantiepolis van Unigarant is een verzekeringspolis waarmee u een gedeelte van de waarborgsom kunt verzekeren.
U dient nog steeds de waarborgsom te voldoen op de basis, maar in het geval van schade betaalt Unigarant u tot 85% van de waarborgsom terug.

De precieze voorwaarden van deze polis kunt u hier downloaden.

Krijg ik zeker het jacht dat ik geboekt heb?

Ja. Hoe u ook boekt (online, telefonisch, per email) er wordt steeds real-time gewerkt in dezelfde database. Dubbele boekingen zijn daardoor onmogelijk. Mochten er onverhoopt op het schip dat u geboekt heeft technische problemen zijn ontstaan, dan krijgt u van ons zonder meerprijs altijd een upgrade.

Waarom zijn de vliegtickets zo duur?

Dit heeft verschillende oorzaken. Ten eerste worden de bestemmingen waar wij onze bases hebben nogal begeerd door toeristen. Toch zijn er relatief weinig vluchten naar die bestemmingen. De wet van vraag en aanbod doet de rest.

Er zijn echter meer mogelijkheden/luchtvaartmaatschappijen die u op de plaats van bestemming kunnen brengen. Neem contact met ons op dan nemen wij de mogelijkheden met u door.

Wie is eigenaar van de schepen van OCC Yachting?

Alle schepen die u huurt in Griekenland zijn eigendom van OCC Yachting zelf. In die landen werken we niet met een derde partij. U boekt direct bij de bron.

Flottielje Zeilen

Heeft flottielje zeilen verplichte sociale omgang?

Nee. Tijdens flottielje zeilen zijn er eigenlijk maar twee vaste afspraken. Dat zijn de tijd waarop ’s ochtends de briefing gegeven wordt en de tijd waarop de flottieljeleider u uiterlijk in de volgende haven verwacht. Voor de rest van de dag bent u tijdens het flottielje zeilen volledig vrij zonder beperkingen.

De praktijk leert ons dat heel veel mensen het aangenaam vinden om ’s avonds samen te tafelen. Hiertoe is echter geen enkele verplichting.

Als u toch uw plek niet vindt in zo’n flottielje, volstaat het aan de flottieljeleider te melden dat u wat anders gaat doen.

Denk er wel aan dat eventuele technische ondersteuning dan véél moeilijker wordt.

Hoeveel schepen zitten er in een flottielje?

Om het voor u én voor onze medewerkers aangenaam te maken, is er een maximum aan het aantal schepen dat in een flottielje mee kan varen. Toch verzekeren wij u dat als u een flottieljereis boekt, u altijd mee kunt varen in een flottielje. Als de groep te groot dreigt te worden splitsen we de vloot op en gaan er twee, of indien nodig zelfs drie flottieljes varen. Het precieze aantal schepen dat het maximum vormt is moeilijk vast te leggen. Dat hangt mede af van het gebied en van de periode waarin u wil gaan zeilen maar normaal gesproken ligt dit tussen de 6 en 10 schepen.

In welke taal zijn de flottieljes?

De flottieljes worden altijd begeleid door Nederlandstalige mensen. De briefings worden volledig in het Nederlands gegeven. Als er toch anderstaligen in de flottielje zitten, krijgen zij indien nodig een aparte briefing in het Engels of Duits.

Wat is flottieljezeilen?

Dit is wellicht de meest relaxte manier om een onbekend vaargebied te ontdekken. Als u gaat flottiejezeilen dan krijgt u ‘s ochtends een uitgebreide briefing over het weer, de route, mooie ankerplekjes onderweg en komt u meer te weten over het haventje en het dorpje. Als u op de bestemming aangekomen bent, volledig in uw eigen tempo, staat de flottieljeleiding op de kade klaar om u te helpen bij het afmeren. Zelfs in de drukkere haventjes slagen zij er vaak in, met hun uitgebreide ervaring en de goede contacten met de lokale bevolking u toch nog een plekje te bezorgen.

Loopt er onderweg technisch iets fout, dan proberen onze mensen dat zo netjes en efficiënt mogelijk voor u op te lossen. Als het even kan onmiddellijk, ter plaatse. Heeft u onderweg een vraagje, of is het niet helemaal duidelijk of de bestemming nu die éne of die andere adembenemende baai is, dan staat u permanent via een marifoon in contact met het moederschip dat dezelfde route vaart.

Flottielje zeilen in Griekenland is een heerlijk vrije zeilvakantie mét ondersteuning van ervaren mensen die het zeilgebied en het schip waarop u vaart perfect kennen. U bepaalt elke dag zelf of u nu al dan niet naar de volgende haven of baai wilt varen. Liever een dagje blijven liggen? Wilt u naar die prachtige plek die onderweg te zien was? Geen probleem. Zolang de flottieljebegeleiding maar op de hoogte is. In elke haven zijn natuurlijk ook de opvarenden van de andere schepen in het flottielje.

U maakt vast kennis met mensen die net zo veel van zeilen houden als uzelf en onder de Griekse zon smaakt het pilsje na de zeiltocht nog beter. Kinderen zijn er in de zomermaanden altijd in onze flottieljes in Griekenland. Daarvoor kiezen wij er bewust voor de dag afstanden wat korter te houden zodat er voor de belangrijkste mensen ter wereld nog volop tijd is om te zwemmen en te spelen met hun nieuwe vriendjes. De wat oudere kunnen chillen op het strand.

Zijn er veel kinderen in de flottielje?

Natuurlijk. Elk jaar opnieuw komen tientallen ouders met kinderen bij ons zeilen, voornamelijk in de schoolvakanties. Het gebeurt zelfs dat er meer kids dan volwassenen in een flottielje meevaren. Bel gerust met ons kantoor in Muiden dan kunnen zij u aangeven hoeveel kinderen en van welke leeftijd er reeds in het flottielje meevaren.

Bareboat Zeilen

Wat is bareboat verhuur?

Bareboat verhuur is niet meer of minder dan dat u alleen een schip huurt, zonder flottieljebegeleiding. In Nederland is dat bijna altijd zo. Het is wel gewenst dat u over meer ervaring beschikt om in dit gebied zelfstandig te kunnen varen.

Betalingen

Hoe kan ik mijn zeilvakantie betalen?

Betalings gegevens:

OCC Stichting Vaarvakanties

Rabobank 3431 98 924  IBAN: NL88 RABO 0343 1989 24 / BIC: RABONL2U
ING 5134 060 IBAN:  NL31 ING B00051 340 60 / BIC: INGBNL2A

Bij OCC Yachting geldt de volgende betalingsregeling:

  • U betaalt  slecht 15% van de boothuur aan, bij een boeking zonder vliegtickets.
  • Voor het restant van de boothuur kunnen de volgende keuzes gemaakt worden.
  • Tot twee dagen voor vertrek het restant overmaken.
  • Contant te betalen op de basis.

3.    Indien u vliegtickets en/of een  landaccomodatie bij ons heeft geboekt dan dient u deze samen met de 15% aanbetaling te voldoen. Vliegtickets worden door ons bij Sundio Group geboekt, zij vliegen met Transavia en zijn aangesloten bij ANVR en SGR.

Motorjacht

Waar in Griekenland worden de motorboten verhuurd?

Onze motorboten worden op de Ionische eilanden Corfu en Lefkas verhuurd, op Corfu vanuit Gouvia Marina op Lefkas vanuit Lefkas Marina.

Is deze motorboot geschikt voor de Middellandse zee?

Dit schip is speciaal ontwikkeld voor de Middellandse Zee. De Ionische zee staat bekend om het rustige weerbeeld en redelijk beschutte eilanden. De OCC Cruiser is uitgerust met zeer geavanceerde stabilisatoren die ervoor zorgen dat dit schip ook met zeegang een rustige vaart blijft houden.

Hoeveel vaarervaring heb ik nodig?

Het kunnen manoeuvreren met een motorjacht of een (grote) sloep is wel een vereiste.

Met hoeveel personen kan er op de motorboot geslapen worden?

De boot is geschikt voor 2 tot 6 personen. De boot heeft 3 x 2-persoons comfortabele hutten. Een ruime badkamer met douche waar je rechtop in kunt staan en een elektrisch toilet. De kuip is heerlijk ruim om met meerdere personen te zitten en ook op het zonnedek is er voldoende plaats.

Kunnen we ook in het flottielje meevaren?

De boot is zowel voor het meevaren in het flottielje als bareboat te huur. Bij flottielje varen is er een leadboot die het flottielje begeleidt, overdag vaar je zelfstandig naar de volgende haven waar je de andere boten weer treft. Bareboat is geheel zelfstandig de route varen.

Wat voor motoren heeft deze boot?

Twee Yanmar 75 pk saildrive motoren.

Kan je met de motorboot gemakkelijk aan de kant komen en ankeren?

Doordat de boot weinig diepgang heeft kan je heel goed dicht aan de kade komen en het ankeren is met een elektrische ankerlier.

Is het sturen binnen of buiten?

Het stuur zit ‘binnen’. Bij het manoeuvreren zit je vanzelfsprekend achter het stuur. Eenmaal buiten op het water is het zo rustig dat de stuurautomaat aangezet kan worden en met de afstandsbediening bij de hand kan je gewoon in de kuip of op het zonnedek kan gaan zitten.

Is de verhuur van de motorboot alleen van zaterdag tot zaterdag?

In het hoogseizoen en bij Lefkas is huur alleen mogelijk van zaterdag tot zaterdag. In het laag- en middenseizoen is het huren bij Corfu ook op andere dagen mogelijk, dit kan bijvoorbeeld 4, 5, 6, 10 of 12 dagen.

Zeilvakantie online boeken in Corfu of Lefkas?

  • Nederlandse onderneming
  • Eigen en gevarieerde vloot
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Nederlandssprekende begeleiding
  • Enthousiaste en betrokken crew
Tripadvisor